سرمقاله

دیپلماسی؛ انتخاب ناگزیر تهران و واشنگتن / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز عملیات اجرایی فیبرنوری ایرانسل در شهرهای ایذه، خرامه و کوار
  • عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم: وام ازدواج غیرنقدی محدود به بانک‌های دولتی نشود
  • حضور همراه اول در سومین نمایشگاه رصتا
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 28178  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 26 اردیبهشت 1403
    از تخلف‌ها تا آخرین فروش در نمایشگاه کتاب
    سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران از میزان فروش ۲۸۳ میلیارد تومان نمایشگاه سخن گفت و اعلام کرد که برای ۴ ناشر متخلف، رأی صادر شده است.
    به گزارش ایسنا، علی رمضانی در ششمین نشست خبری از نشست‌های روزانه نمایشگاه کتاب تهران که روز سه‌شنبه، ۲۵ اردیبهشت برگزار شد، درباره بازدید مقام معظم‌رهبری از سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران گفت.
    قائم مقام سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره توزیع محصولات فرهنگی و توجه مقام معظم رهبری به آن بیان کرد: آثار بیشتری به نظر ایشان رسید و تازه‌های بیشتری را بررسی کردند و در یک غرفه گفتند که یک عمر باید برای خواندن آثار صرف شود. همچنین میزان شمارگان و کتاب کودک و نوجوان مورد توجه ایشان قرار گرفت. می‌توان گفت ایشان آثار ۵ غرفه را مورد توجه قرار دادند. در مجموع آثار ۹ تا ۱۰ غرفه مورد توجه ایشان قرار گرفت.
    او سپس با اشاره موضوع نظرسنجی نمایشگاه کتاب تهران یعنی «چقدر از کتاب‌های عرضه شده در نمایشگاه رضایت‌بخش بوده است» گفت: ۷۱ درصد تنوع موضوعی را خیلی زیاد و زیاد انتخاب کردند، ۱۴ درصد کم و ۸ درصدر خیلی کم.
    به گفته علی رمضانی سه درخواست مردمی بازدیدکنندگان از نمایشگاه، شامل افزایش پراکندگی استندهای جست‌وجوی کتاب، اضافه شدن میز کتاب‌های پیشنهادی رهبری و در نظر گرفتن ماشین برقی برای جابه‌جایی حیاط، بوده است.
    او درباره نقاط ضعف و قوت نمایشگاه از نگاه مردم نیز گفت: به‌روز نبودن استندهای جست‌وجو برای کتاب‌های چاپ شده، کم بودن مدت برگزاری نمایشگاه و تنوع پایین کتاب‌های ناشران خارجی و محدود بودن به برخی زبان‌ها را می‌توان اشاره کرد. نقاط ضعف و آب و هوای اردیبهشتی، بازتاب خوب رسانه‌ای از نمایشگاه و نظرسنجی از مردم و اعلام نتیجه روزانه آن از نقاط قوت آن اعلام شده است.
    سخنگوی نمایشگاه یادآور شد: ۳۵ نشست در ۸ سرای نمایشگاه (سرای ملل، سرای کتاب، کوشک، گوشه‌نقد، سرای اهل قلم، سالن یاس) برگزار شد و ۷۷ نفر در این نشست‌ها گفت‌وگو خواهند کرد.
    رمضانی یادآور شد: هیأت رسیدگی به تخلفات ناشران برای ۴ ناشر رأی صادر کرد؛ ۳ ناشر تعطیلی موقف، یک ناشر تعطیلی دائم غرفه داشت که آن غرفه به ناشر کناری تخصیص داده شد. همچنین یک ناشر حکم تعطیلی غرفه و تعطیلی پنل و کاهش ۵۰ درصدی متراژ در سال آینده گرفت.
    به گفته سخنگوی نمایشگاه کتاب هنوز دانشجویان و اساتید و طلاب امکان ثبت‌نام برای دریافت بن دارند و البته این گروه استفاده از بن را به روزهای آخر موکول نکنند.
    رمضانی در بیان گزارش فروش روزانه اعلام کرد: فروش در بخش حضوری تا پایان ششمین روز مجموعا ۲۰۱ میلیارد تومان بود که ۶۹ میلیارد در درگاه غیررسمی و باقی از درگاه‌های رسمی بود. در بخش مجازی ۸۲ میلیارد تومان تا پایان شب گذشته فروش انجام شد.
    به گفته او نمایشگاه کتاب تا پایان روز ششم ۲۸۳ میلیارد تومان فروش داشته است، در حالیکه سال گذشته نمایشگاه در همین بازه زمانی ۱۴۴ میلیارد تومان فروش داشت و در این دوره فروش نزدیک دو برابری را تجربه می‌کنیم.
    او ادامه داد: تا پایان ششمین روز مجموع ۴۸۵ هزار نسخه کتاب در قالب ۲۷۵ هزار بسته ساماندهی شده است که از دست‌اندرکاران این بخش درخواست می‌کنم، مردم را چشم‌انتظار نگذارند.