کد خبر: 2896 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 18 دی 1401
استاندار آذربایجانغربی:
ایستگاه راه آهن نقده دهه فجر افتتاح می شود
استاندار آذربایجان غربی گفت: ایستگاه راه آهن نقده به عنوان نزدیک ترین ایستگاه به مرز تمرچین پیرانشهر تا دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد.
محمدصادق معتمدیان در دیدار با تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی پیرانشهر افزود: ایستگاه راه آهن نقده به عنوان نزدیک ترین ایستگاه به مرز تمرچین پیرانشهر تا دهه فجر امسال به بهره برداری میرسد و ایستگاه ارومیه نیز تا پایان سال تکمیل شده و میتواند نقش مهمی در صادرات کالا ایفا کند. استاندار آذربایجانغربی گفت: هم اکنون شبکه ریلی در استان راهاندازی شده اما این شبکه در خدمت اقتصاد آذربایجانغربی قرار نگرفته است و بازرگانان استان از کامیون برای حمل و نقل استفاده میکنند. معتمدیان با اشاره به اینکه هزینهها در شبکه ریلی ۵۰ درصد کمتر از حمل و نقل جادهای است، افزود: این شبکه ریلی در استان وجود دارد اما بازرگانان نمیتوانند از آن استفاده کنند و این نشان میدهد که این فرایند نیاز به کار بیشتری دارد.
رویکرد دولت سیزدهم مردمی سازی اقتصاد است
استاندار آذربایجانغربی گفت: رویکرد دولت سیزدهم مردمیسازی اقتصاد است و این امر باید با تلاش روزافزون همه نهادها محقق شود.
معتمدیان در افزود: دولت در جایی که به دلیل محرومیتها، بخش خصوصی ورود پیدا نکرده، با ایجاد شرکتها و هلدینگ های بزرگ، زیرساختهای لازم را برای ورود بخش خصوصی فراهم میسازد.
استاندار آذربایجانغربی ادامه داد: دولت سیزدهم بر تمرکززدایی تاکید داشته و اختیارات خاصی به استانها داده شده تا مسائل و مشکلات در داخل استان بررسی و راهکارهای مناسب برای آنها پیدا شود. وی درخصوص برنامههای بلندمدت دولت برای پایانه مرزی تمرچین نیز اظهار کرد: دولت برنامههای مهمی برای این مرز دارد و بازدید سرزده رئیس جمهور از این مرز نشان از اهمیت و استراتژیکی بودن آن در مبادلات منطقهای داشته و دارای پیام خاص است.
معتمدیان اضافه کرد: هم اکنون چهار پایانه مرزی مهم شامل بازرگان، قطور، سرو و تمرچین در استان فعال هستند و این مرزها نقش مهمی در زمینه صادرات و واردات داشته و بخشی از اقتصاد استان به فعالیت این مرزها بستگی دارد.
بخش معدن آذربایجان غربی مغفول مانده است
استاندار آذربایجانغربی همچنین گفت: استان دارای معادن بسیار غنی و خوبی بوده اما تاکنون بخش معدن در آذربایجانغربی مغفول مانده و آنچه اکنون در بخش معدن صورت میگیرد، خام فروشی است.
معتمدیان افزود: بخش معدن یکی از پیشرانهای توسعه در آذربایجان غربی است اما تاکنون فقط یک درصد از اشتغال استان را به خود اختصاص داده و مواد معدنی پس از استخراج برای فرآوری به استانهای عمقی کشور فرستاده میشوند.
وی در ادامه یادآور شد: هم اکنون مطالعات ژئوفیزیک و اسکن هوایی در هفت شهرستان در جنوب آذربایجان غربی در حال انجام است و در قالب این طرح تمام دادههای زمین شناسی تا عمق ۷۲۰ متری زمین اسکن میشود.
معتمدیان اظهار کرد: با اتمام این مطالعات، زمینه فعالیت سرمایه گذارانی که بخواهند در قالب بخش خصوصی و تعاونی در زمینه استخراج و فرآوری معادن استان فعالیت کنند، فراهم میشود و دولت نیز علاوه بر حمایتهای لازم، نتیجه این مطالعات را در اختیار آنان قرار میدهد.
عسل آذربایجان غربی برندسازی نشده است
استاندار آذربایجانغربی گفت: در حالی که آذربایجان غربی با تولید سالانه بیش از ۲۳ هزار تن عسل یکی از قطبهای تولید این محصول در کشور است اما چون تاکنون برندسازی نشده، کسی اسمی از عسل آذربایجان غربی نمیبرد.
وی اضافه کرد: لازم است با برندسازی عسل آذربایجان غربی، بازارهای داخلی و خارجی برای این محصول پیدا و با نظارت دقیق از فروش عسلهای کم کیفیت به نام استان جلوگیری شود.
استاندار آذربایجانغربی درخصوص افزایش درآمد کشاورزان استان نیز گفت: هم اکنون طرح تغییر الگوی کشت از سوی جهاد کشاورزی ترویج داده میشود اما این تغییر الگوی کشت باید مبتنی بر افزایش درآمد کشاورزان باشد. وی افزود: آذربایجان غربی یکی از استانهای مهم کشور در زمینه تولید محصولات کشاورزی است و رودخانههای پر آبی در استان جریان دارد اما به دلیل نبود مدیریت کافی در بسیاری از مناطق استان، مشکل تأمین آب برای بخش کشاورزی وجود دارد.
معتمدیان اظهار کرد: جهاد کشاورزی باید با رویکرد توجیهی سعی کند تا کشاورزان استان را در زمینه تغییر الگوی کشت به اقناع برساند و هر جا لازم شد، با اعطای تسهیلات، بذر و کود رایگان آنان را در زمینه تغییر الگوی کشت و جایگزینی محصولات با نیاز آبی کم، ترغیب کند.