کد خبر: 29183 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 17 خرداد 1403
سیدحسن خمینی:
بحث محیط زیست فرا حاکمیتی و فرا دولتی است
یادگار امام گفت: بحث محیط زیست فرا حاکمیتی و فرا دولتی است. دولتها میخواهد در پایان کار گزارش کار از ساخت راهها و جادهها دهند و حق دارند، اما فراتر از این سطح باید به دنبال حفظ محیط زیست بود.
به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی ظهر دیروز در دیدار رئیس، معاونان و کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بحران محیط زیست در دنیای ما بسیار بزرگ است، اظهار کرد: شاید مهمترین بحرانهای جهانی در این حوزه است که در اقصی نقاط جهان واقع شده است؛ از این رو برخی گفتهاند انسان دشمن محیط زیست است و از وقتی خود را شناخته به قلع و قمع حیوانات و جمادات و گیاهان پرداخته است. برخی هم علم و تکنولوژی را مقصر میدانند که باعث شد بین دوگانهی زندگی شیرینتر و حفظ طبیعت، اولی را انتخاب کنند.
وی افزود: این مطالب هم درست است هم غلط. دشمن محیط زیست طمع انسان است، نه خود انسان یا تکنولوژی.
سید حسن خمینی با بیان اینکه لغت «طمع» به معنای تمایل شدید به یک پدیده است و با اشاره به حدیث جنود عقل و جهل، گفت: علم، عطوفت و… از زمره سپاهیان عقل است. طمع هم جزو این دسته است و فی نفسه امر بدی نیست. طمع یعنی داشتن امید و آرزو، اما وقتی بد است که موضوع آرزو بد باشد. باید انسان به مغفرت و لطف خدا امیدوار باشد. اما اگر او به تعلقات دنیوی امید و طمع داشته باشد، مصداق طمع منفی است که در ادبیات فارسی از آن به «آزمندی» یاد میشود. از روزی که بشر خواست فی به زندگی خود بپردازد، شروع جنگ او با طبیعت شد.
وی گفت: دولت باید موانعی را برای طمع ورزی به محیط زیست ایجاد کند. آنها باید اراده حاکمیتی خود را در راه طمع سازمانهای موازی و افراد عادی ایجاد کنند. البته انجام این کار سخت است؛ چون این سازمان با سازمانها و افراد متعددی رو به روست. ولی مردم و سازمانهای مردم نهاد کمک بزرگی برای سازمان هستند و هیچکس مانند آنها نمیتواند نقش ایفا کند. آنها میتوانند فشار روانی روی همه بگذارند.
وی ادامه داد: بحث محیط زیست فرا حاکمیتی و فرا دولتی است. دولتها میخواهد در پایان کار گزارش کار از ساخت راهها و جادهها دهند و حق دارند، اما فراتر از این سطح باید به دنبال حفظ محیط زیست بود.