کد خبر: 30471 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 09 تیر 1403
در مناظره بایدن و ترامپ چه گذشت؟
تکمیل پازل افراطی ها با ترامپ
جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین این کشور در نخستین مناظره انتخاباتی بر سر ایران و قدرتش در منطقه با یکدیگر جدال لفظی کردند و بایدن گفت که در دوران ترامپ، ایران به پایگاه ما حمله کرد و او هیچ کاری نکرد.
جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا در نخستین مناظره انتخاباتی با دونالد ترامپ رقیب انتخاباتی جمهوریخواه خود که سیاست خارجی او را مورد انتقاد قرار داد، گفت: در دوران ترامپ، ایران به پایگاه ما ( عین الاسد) حمله کرد و ترامپ هیچ کاری نکرد.
به نقل از ایرنا رئیس جمهور کنونی آمریکا در ادامه حملاتش به ترامپ در این زمینه گفت: ترامپ گفت که «فقط چند سرباز سردرد گرفتند.»
بایدن همچنین گفت: من کسی بودم که دنیا را برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله موشکی ایران بسیج کردم.
ترامپ بایدن را به انفعال در برابر ایران متهم کرد
اما دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا، بایدن را به انفعال در برابر ایران متهم کرد و مدعی شد: در دوران من، ایران ورشکسته بود. پولی نداشت که به تروریسم بدهد و نمی توانستند به حماس پول بدهند.
رئیس جمهور پیشین آمریکا سپس مدعی شد اگر من رئیس جمهور آمریکا بودم، هرگز حماس به اسرائیل حمله نمی کرد.
ترامپ در این مناظره هنگامی که از سوی بایدن درباره مهاجرت مورد حمله قرار گرفت، در پاسخ مدعی شد که بطور جدی با تروریسم مبارزه کرده است و سپس به کشته شدن ابوبکر البغدادی و نیز شهادت سردار قاسم سلیمانی اشاره کرد.
بایدن: حماس باید نابود شود
جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره جنگ اسرائیل در غزه گفت: حماس باید نابود شود. این حماس است که نمی خواهد جنگ پایان یابد اما تمرکز ما اکنون بر توقف درگیری هاست.
ترامپ: بایدن یک فلسطینی شده اما فلسطینی خیلی بدی شده است
ترامپ همچنین درباره جنگ اسرائیل در غزه با اشاره به نارضایتی فلسطینی ها از بایدن گفت: اسرائیل باید کار را تمام کند. بایدن مثل یک فلسطینی شده است اما او را دوست ندارند چون فلسطینی خیلی بدی شده و آدم ضعیفی است.
رئیس جمهور پیشین آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت می کند، گفت: باید بیینیم چه می شود اما قبل از آنکه آن کار را انجام دهیم ، مشکلی که داریم این است که همه هزینه ها بر عهده ماست.
نخستین مناظره بایدن و ترامپ با حضور جیک تپر و دانا بش دو مجری سرشناس سی ان ان و بدون حضور تماشاچیان در استودیوی شبکه تلویزیونی سی ان ان در آتلانتای جورجیا برگزار شد.
این مناظره ۱۰۰ دقیقه طول کشید و شامل دو وقفه همراه با آگهی های بازرگانی بود و در طول برگزاری آن، ستادهای انتخاباتی دو نامزد نتوانستند با آنها تعامل داشته باشند.
بایدن و ترامپ موافقت کرده بودند که در یک تریبون حاضر شوند و جایگاه آنها با سکه یا همان شیر یا خط میان نمایندگان دو نامزد تعیین شده بود و بایدن در تریبونی که در سمت راست تصاویر تلویزیونی دیده می شود، قرار می گیرد و ترامپ در تریبون سمت چپ.
میکروفونها نیز در طول مناظره به جز نامزدی که نوبت سخنرانی است، خاموش می شد چرا که آخرین مناظره آنها در سال ۲۰۲۰ با تنش فراوان همراه بود و ترامپ اجازه نمی داد بایدن سخنانش را کامل کند که این رفتار، بایدن را مجبور به واکنش کرد و گفت: "نمی توانی خفه شوی مرد؟”
همچنین مقرر شده بود رئیس جمهور آمریکا، آخرین فردی باشد که در این مناظره صحبت می کند. هر دو نامزد بصورت سرپا مناظره را انجام خواهند داد. هیچ وسیله یا یادداشتی روی صحنه مجاز نخواهد بود و به نامزدها فقط یک خودکار، کاغذ و یک بطری آب داده می شود.
تیم بایدن که برخی از آنها به آمادهسازی باراک اوباما رئیس جمهور پیشین دموکرات آمریکا برای مناظرههایش کمک کرده بودند، امیدوارند که امشب از نحسی مناظره های نخست نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عبور کنند.
مناظرههای تلویزیونی مدتهاست که بخش مهمی از مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری در آمریکا بود و لحظات تاریخی را برای نامزدها رقم زده است. روسای جمهور فعلی و قبلی آمریکا امشب (پنجشنبه شب به وقت محلی) خارج از محیط امن دفتر خود در کاخ سفید، با یکدیگر مواجه شدند و میلیون ها آمریکایی و نیز افکار عمومی جهان شاهد این مناظره تاریخی بودند.
ترامپ از سال ۲۰۱۶ که برای اولین بار به ریاست جمهوری آمریکا رسید، یکی از چهرههای برجسته حزب جمهوری خواه است که در انتخابات سال ۲۰۲۰ از رقیب دموکرات خود جو بایدن شکست خورد.
آمریکاییها روز سه شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برای انتخاب رئیس جمهور بعدی آمریکا به پای صندوقهای رای میروند. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.
بیگدلی: با برد ترامپ اوضاع وخیمتر هم میشود
یک کارشناس مسائل اروپا در مورد خطر راست افراطی برای کشورهای اروپایی میگوید: شش میلیون مسلمان در فرانسه وجود دارد که با برخورد با آنها در فرانسه شاهد آشوب گسترده اجتماعی خواهیم بود. ارتباط پاریس با کشورهای مسلمان هم دچار خلل خواهد شد و بازار کشورهای اسلامی را از دست خواهد داد.
مهسا مژدهی: شبح راستافراطی بالای سر اروپا میچرخد. راستگرایان توانستند نسل زد را قانع کنند تا بهخاطر آنها پای صندوقهای رای پارلمان اروپا بیایند. این در حالی است که چپها نتوانستند در بین نسل جدید برای خود محبوبیتی جور کنند. از آلمان و فرانسه گرفته تا لهستان و اسپانیا، راستگرایان افراطی در انتخابات اخیر پارلمان اتحادیه اروپا موفقیت چشمگیری به دست آوردند. در پایان قرن بیستم چنین چینشی در اروپا بسیار غیرمحتمل بهنظر میرسید. اما حالا هشدارها در مورد رشد افراطیگری در اروپایی که مملو از مهاجر از خاورمیانه و آفریقاست، زنگ خطری برای جهان است.
در این بین اقدام مکرون در انحلال پارلمان فرانسه و برنامهریزی برای انتخابات زودهنگام، سرنوشت اروپا را وارد مرحلهای مبهم کرده است. در خبرآنلاین با علی بیگدلی کارشناس مسائل اروپا در مورد اتفاقات اخیر و برد راستافراطی به گفتگو نشستهایم.
علی بیگدلی کارشناس مسائل اروپا در مورد آرا در انتخابات پارلمان اروپا و جدی بودن بازگشت راستگرایان افراطی در اروپا توضیح داد: اولین بار در حضور ترامپ، مکرون سخنرانی در حضور ترامپ کرد و گفت آنهایی که بهدنبال گسترش راستافراطی در اروپا هستند؛ آنجا را به آتش خواهند کشید. بعد از این حرف ترامپ جلسه را ترک کرد. پس این اتفاقات برای مقامات اروپایی قابل پیشبینی بود. در دو انتخاباتی که مکرون به ریاست جمهوری رسید، دوره اول خانم لوپن ۱۵ درصد و دوره دوم ۳۵ درصد از آرا را به خودش اختصاص داد. او خیلی راست افراطی سرسختی است. در کشورهای دیگر مثل ایتالیا و هلند و اتریش و مجارستان و یونان و... هم موج راست افراطی اروپا را فرا میگیرد. این موضوع پیام خطرناکی دارد. اگر ترامپ هم در آمریکا به ریاست جمهوری برسد اوضاع وخیم تر میشود. مثلا مارین لوپن روابط نزدیکی با ترامپ و پوتین دارد. او از بانکهای روسیه وام گرفته و ملاقات جانانهای هم با پوتین داشت. در چنین شرایطی جنگ اوکراین به نفع روسیه به پایان میرسد و بیگانهستیزی و حتی یهودیستیزی در اروپا ایجاد خواهد شد.
او ادامه داد: شش میلیون مسلمان در فرانسه وجود دارد که با برخورد با آنها در فرانسه شاهد آشوب گسترده اجتماعی خواهیم بود. ارتباط پاریس با کشورهای مسلمان هم دچار خلل خواهد شد و بازار کشورهای اسلامی را از دست خواهد داد. آنها اکنون کمتر به این موضوعات فکر میکنند. نسل جوان اروپایی ادعا میکنند با آمدن مهاجران فضای اشتغال کاهش پیدا کرده. ما در فرانسه ۹ درصد کاهش اشتغال و نزدیک به چهار درصد تورم داریم. حضور مهاجرین هزینهها را برای کشورهای اروپایی افزایش داده است. تداخل و تضاد فرهنگی و هویتی هم در اروپا شکل گرفته که از همه مهمتر است. راست افراطی میگوید درهایی که برای پذیرش مهاجر باز گذاشتیم، هویت اروپایی را پایمال خواهند کرد و یک فرهنگ غیر متعارفی را به اروپا وارد میکنند.
اگر چه در اروپا راست افراطی بعد از راست میانه به پیروزی رسیده اما پیام خطرناکی است که میتواند برای آینده اروپا مشکل به وجود بیاورد.
این کارشناس مسائل اروپا در مورد اینکه مکرون با منحل کردن مجلس ملی چه هدفی را دنبال میکرد گفت: اینکه مکرون مجلس ملی را منحل کرده کار جالبی بوده و باید این کار را میکرد. برای دهن کجی با لوپن یک انتخابات جدید را راه اندازی کرده تا بتواند شکستی را که از لوپن خورده یک جوری در مجمع ملی فرانسه جبران کند. با توجه به حضور چپ افراطی و چپ میانه در فرانسه به احتمال زیاد مکرون پیروز انتخابات خواهد بود.
مارین لوپن در آینده نقش مهمی دارد. اما میتواند زودگذر باشد. آن رفتار خشونت آمیزی که میتواند در فضای اروپایی بهوجود آورد؛ نمیتواند دوام بیاورد. کشورهای مبدا مهاجرین ممکن است ارتباطات اقتصادی و سیاسی خود را با پاریس کاهش دهند. الان در اروپا وضعیت اقتصادی مطلوب نیست و چنین اتفاقی میتواند به اقتصاد آنها آسیب بزند. البته اگر ترامپ در آمریکا به قدرت برسد کار برای اروپاییها سختتر خواهد شد. راستافراطی با هر نوع اتحادی مخالف است. اگر مارین لوپن به قدرت برسد به احتمال زیاد فرانسه را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد.
بیگدلی وضعیت دیگر کشورهای اروپایی را اینطور شرح داد: خانم جورجیا ملونی هم فرد افراطی به حساب میآید اما لوپن خیلی خشن بوده و بسیار به راست افراطی نزدیک است. ملونی در ایتالیا به هر حال موفق بوده و در چند کشور دیگر مثل مجارستان که جلوی کمکهای اتحادیه اروپا به اوکراین گرفته است هم راست افراطی حرف اول را میزند.
بیگدلی در مورد اینکه آیا شبح فاشیسم مانند آنچه در قرن بیستم شاهدش بودیم، بالای سر اروپا میچرخد یا نه توضیح داد: نه فضایی که ما بعد از جنگ جهانی اول شاهد بودیم، وجود ندارد و هنوز به آن حد و حدود نرسیده است. اما به هر حال بخشی از آن واکنشها در زمینه بیگانهستیزی میتواند دوباره به وجود بیاید. فرانسه به این موضوع بسیار حساسیت دارد. جمعیت مسلمانان در این کشور بیشتر از دیگر نقاط اروپاست و برخورد با مهاجران در این کشور میتواند شدت بیشتری داشته باشد.