سرمقاله

اراده مردم تعیین کننده است / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • استقرار نمونه کاربردی خودروی متصل در الکامپ ۱۴۰۳
  • می‌خواهم زنده بمانم/هیجان و تفاوت با تلویزیون اینترنتی آرپا
  • تفاهم صندوق‌های پژوهش و فناوری همراه فاند و صنعت نفت با محوریت هوشمندسازی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 30654  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 12 تیر 1403
    جنتی:
    ریاست جمهوری جلیلی ‌و ترامپ شرایط ایران را بحرانی می‌کند
    عضو کابینه دولت یازدهم بر این باور است که انتخاب جلیلی به عنوان رییس جمهور و از آن طرف روی کار آمدن ترامپ شرایط کشور را بحرانی می‌کند.
    علی جنتی از جمله سیاستمدارانی است که به اشتباه نظرسنجی‌ها درباره میزان مشارکت ‌در انتخابات اشاره می‌کند و می‌گوید «هیچ کدام از نظرسنجی‌ها نتوانست واقعیت جامعه را نشان دهد.»
    او که با خبرگزاری خبرآنلاین گفتگو کرده، در توضیح علت این اشتباه نظرسنجی‌ها می‌گوید امکان دارد فردی نخواهد در انتخابات شرکت کند اما وقتی از او می‌پرسند قصد شرکت در انتخابات را داری یا خیر، می‌گوید بله.
    در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با علی جنتی، عضو کابینه دولت یازدهم را می‌خوانید:
    *آقای جنتی! پیش‌بینی سیاسیون از میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۵۰ درصد و بیش از آن بوده اما در واقعیت مشارکت ۴۰ درصدی اتفاق افتاد، فکر می‌کنید ذهنیت و تحلیل سیاسیون تا چه اندازه با واقعیت جامعه فاصله دارد؟
    بنده چندین نظرسنجی را قبل از انتخابات مشاهده کردم، عموماً میزان مشارکت را حداقل ۴۷ درصد و ۵۲ و ۵۳ درصد ارزیابی می‌کردند، لذا می‌توان به این نتیجه رسید که همه اشتباه کرده‌اند به این معنی که هیچ‌کدام از نظرسنجی‌ها نتوانست واقعیت جامعه را نشان دهد.
    به هر دلیلی امکان دارد این اتفاق صورت بگیرد کما اینکه پرسشگر از افراد درباره حضور در انتخابات می‌پرسد و آنها نمی‌خواهند بگویند که درانتخابات رأی نمی دهند ، لذا می‌گویند بله ما رأی می‌دهیم و نظر واقعی خود را نمی‌گویند. متاسفانه میزان مشارکت در انتخابات این دوره کمتراز انتخابات ۱۴۰۰ بود . شاید علت عمده آن به نارضایتی‌های انباشته‌ای برمی‌گردد که به دلایل مختلف از جمله اقتصادی ، معیشتی و اجتماعی وجود دارد که باعث شده عده‌ای مشارکت نکنند و یا رأی سفید بدهند کما اینکه در بین آرای فعلی بیش از یک میلیون رأی باطله داریم که نشانگرهمان نارضایتی‌ها است.
    جلیلی معتقد است که با تحریم می‌توان کشور را اداره کرد
    *در صورت پیروزی فرد طرفدار تحریم، شرایط کشور به چه صورت خواهد شد؟
    وضعیت موجود ادامه پیدا خواهد کرد، البته یک مقدار هم بدتر خواهد شد .
    در سال‌های ۹۵ و ۹۶ که برجام به نتیجه رسیده بود، تورم تک رقمی را تجربه کردیم
    *منظور شما جنگ است...
    نمی‌شود گفت جنگ اما در هر صورت بسیار نگران‌کننده است. یکی ازوجوه نگرانی این است که ما در آستانه انتخابات آمریکا قرار داریم و همه شواهد حاکی است که ترامپ در این انتخابات پیروز خواهد شد. ما دوران گذشته ترامپ را دیده ایم که وقتی روی کار آمد و در سال ۹۷ تحریم‌های یک جانبه را علیه ایران اعمال کرد چه مشکلاتی برای کشور پیدا شد. در سال‌های۹۵ و ۹۶ که برجام به نتیجه رسیده بود، تورم تک رقمی یعنی زیر ۱۰ درصد را تجربه کردیم که در طول ۴۰ ساله بعد از انقلاب سابقه نداشت اما از سال ۹۷ که ترامپ از برجام خارج شد و به تنهایی تحریم‌ها را اعمال کرد و همه دنیا را هم به صف کرد که هرکشوری که رابطه بانکی و اقتصادی با ایران برقرار کند، آن کشور تحریم خواهد شد لذا همه کشورها این تحریم‌ها را اعمال کردند و در نتیجه ناگهان تورم افزایش پیدا کرد، مشکلات فراوانی برای کشور به وجود آمد و این مشکلات تا امروز ادامه دارد. ارتباط سیستم بانکی ما با دنیا قطع است و در حال حاضر نمی‌توانیم با هیچ بانکی تبادل کنیم ونقل و انتقال پول صورت گیرد . به راحتی نمی‌توانیم نفت بفروشیم، یا پول نفت را دریافت کنیم، این تحریم‌ها میلیاردها دلار برای کشور زیان به بار آورده است .
    *بنابراین حضور ترامپ از آن طرف و جلیلی از این طرف شرایط را بحرانی می‌کند...