کد خبر: 31005 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 17 تیر 1403
مدیرکل دامپزشکی استان البرز مطرح کرد
آگاهی و اقدام کلید مقابله با بیماری کشنده هاری
علیرضا رفیعیپور مدیرکل دامپزشکی استان البرز از زنگ خطر بیماری هاری در کشور خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۸نفر بر اثر هاری فوت کردهاند و در سال جاری نیز فقط در چند ماه گذشته، معادل ۵۰درصد سال گذشته فوت بر اثر هاری ثبت شده است.
علیرضا رفیعیپور مدیرکل دامپزشکی استان البرز در حاشیه نشست خبری دامپزشکی البرز در سالن جلسات این ادارهکل برگزار شد، با اشاره به اینکه بیماری هاری به مرز اخطار رسیده است، گفت: این بیماری جزو بیماری های استراتژیک بوده و درمان ندارد و صددرصد کشنده است. وی افزود: با توجه به اعلام وزارت بهداشت در سال گذشته ۱۸ نفر از هموطنان کشور بر اثر بیماری هاری از دنیا رفتهاند. مدیرکل دامپزشکی استان البرز عنوان کرد: بیماری هاری در حال حاضر در شرایط زنگ خطر در کشور است و باید سریعاً در این رابطه اقدامات پیشگیرانه انجام شود. رفیعیپور ادامه داد: از دلایل این بیماری پرسه زنی و ولگردی سگ های بلاصاحب ،خشکسالی های متعدد و متاسفانه جابجایی حیوانات حیاط وحش به زندگی مردم در سطح شهرها و روستا ها است. وی با بیان اینکه بیماری هاری چرخش خود را به زندگی انسانی رسانده است، گفت: اگر حیوان هار سبب گزش گاو ،گوسفند یا هر حیوان دیگر شود آن حیوان نیز هار می شود و بیماری را می تواند به انسان انتقال دهد
این مسوول با بیان این که اقدامات آگاهی سازی مردم به خوبی انجامشده است گفت: با صحبت با روسای هیات های مذهبی، مردم و ... فرهنگ تهیه و استفاده از ذبح بهداشتی دام و خرید از منابع مطمئن ایجاد گردید و همراهی این بزرگواران در طرح تشدید سبب شده مردم به شرایط مناسب و قابل قبول در این زمینه برسند. مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به این مطلب که طی ۱۰ سال اجرای طرح های تشدیدی به این نقطه رسیدهایم اظهار کرد: همکاری مردم در این زمینه کارگشا و قابل تقدیر بوده است. علیرضا رفیعیپور ادامه داد: به دلیل واردات گوشت طرح تشدید نظارت بهداشتی روزانه از مراکز عرضه گوشت های وارداتی خصوصا فروشگاههای بزرگ از یک هفته پیش آغاز و به صورت روزانه از مراکز عمده فروش روزانه انجام میشود.
وی افزود: حدود ۷ اکیپ ثابت و ۱۱ اکیپ سیار و ۴۰ ناطر شرعی تاسوعا و عاشورا و ایام محرم نظارت ویژه ای داشته و تعداد دام بازرسی شده حدود ۸۳۰ راس گاو و گوسفند مورد نظارت در غیر کشتارگاه ها قرار گرفته است. رفیعی پور بیان کرد: از این تعداد نزدیک ۳۱ مورد اصلاح داشته و اندامی از دامغیر قابل مصرف شناخته شده است. مدیرکل دامپزشکی استان با بیان این مهم که امسال میزان اکیپ های ثابت ۷ مورد در هر شهرستان بوده و یک اکیپ ثابت در هر شهرستان در خدمت مردم است گفت: حدود ۲۱ مورد اکیپ سیار برای گزارش مردمی به گشت زنی در محلات به صورت سیار گشت فعالیت خواهند کرد.
رفیعی پور اظهار کرد: ۲۴ هزار مورد بازدید توسط همکارانما در کل مراکز عرضه دام انجام شده که از این تعداد ۴۰۵ مورد غیر بهداشتی تشخیص داده شده که منجر به ضبط ۳۱ هزار فرآورده خامی گردیده و همچنین و ۱۸ هزار کیلوگرم غیرقابل مصرف شناخته شده است.