سرمقاله

سخنی با رئیس جمهور منتخب، در مسیر انسجام ملی / شهاب زمانی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • معرفی و بررسی 5 تا از بهترین سایت‌های اجاره خودرو در ایران
  • بزرگترین سایز میلگرد کدام سایز است؟
  • مقایسه و معرفی مدل‌ های مختلف YDP یاماها
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 31640  |  صفحه ۹ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 31 تیر 1403
    رحمان آراسته اعلام کرد
    جذب ۵۰ همت نقدینگی به ابزارهای مالی مبتنی بر طلا در بورس کالا
    مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالای ایران با بیان اینکه در حوزه صندوق‌های طلا، چهار صندوق جدید در شرف پذیره‌نویسی هستند گفت: در حال حاضر در حوزه طلا بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در بورس کالا جذب کردیم که نزدیک به ۴۳ هزار میلیارد تومان آن در صندوق‌های طلا بوده است در نهایت برنامه ریزی بورس کالا در حوزه طلا این است که بتوانیم تا آخر سال ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی به شکل مستقیم و غیرمستقیم از این مسیرها جذب کنیم.
    به گزارش کالاخبر ، رحمان آراسته، مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در خصوص صندوق‌های طلای بورس کالا تقریبا چهار صندوق جدید در شرف پذیره نویسی هستند که با ورود این چهار صندوق نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان دیگر می‌توانیم نقدینگی جذب کنیم.
    این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: محوریت تمام صندوق‌های جدید که بناست مجوز آنها صادر شود گواهی شمش طلا است دو صندوق طبق برنامه‌ای که ارائه دادند تمرکز بر حوزه مشتقات طلا خواهند داشت. در نهایت فکر می‌کنم تا یک‌ماه آینده حداقل پذیره نویسی دو صندوق طلا را انجام دهیم و سرمایه‌های خرد را جذب خواهیم کرد که این موضوع نویددهنده استقبال خوب سهامداران است.
    او افزود: باتوجه به این که ظرفیت پذیرش شمش طلای بیشتری در خزانه بورس کالا که اولین خزانه غیربانکی بازار است فراهم شده، صندوق‌ها هیچ محدودیتی نخواهند داشت و هر چقدر بخواهند می‌توانند از تولیدکنندگان، شمش طلا خریداری کنند که این موضوع مستقیم و غیر مستقیم به تولیدکنندگان کمک خواهد کرد. بنابراین فکر می‌کنم با مسیری که بورس کالا ترسیم کرده بتوانیم این نوید را بدهیم که در حوزه طلا هر مدل سرمایه‌گذاری و ریسک سرمایه‌گذاری را با کمترین و بیشترین نقدینگی پوشش دهیم.
    آراسته در ادامه بیان کرد: نکته دیگر این که تمرکز بورس کالا در یک سال اخیر بر قراردادهای مشتقه طلا از جمله قراردادهای آتی و اختیار معامله طلا بود که در یک سال اخیر بیش از سه میلیون موقعیت تعهدی باز وارد قرارداد اختیار معامله در حوزه طلا شده که یک اتفاق بی‌نظیر است که نشان داد فعالان بازار می‌توانند همزمان که وارد خرید واحدهای طلا می‌شوند موازی با آن می‌توانند برای پوشش ریسک در حوزه قراردادهای اختیار معامله و قراردادهای آتی هم وارد شوند.
    این مقام مسئول اظهار کرد: در حال حاضر در حوزه طلا بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در بورس کالا جذب کردیم که نزدیک به ۴۳ هزار میلیارد تومان آن در صندوق‌های طلا بوده است در نهایت برنامه ریزی بورس کالا در حوزه طلا این است که بتوانیم تا آخر سال ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی به شکل مستقیم و غیرمستقیم را از این مسیرها جذب کنیم.