کد خبر: 31759 | صفحه ۴ | فرهنگ و هنر | تاریخ: 02 مرداد 1403
سعید راد شمع ۸۰ سالگیاش را فوت نکرد
پرواز ابدی خلبان عقابها
گوه فرهنگ و هنر - سعید راد بازیگر مطرح سینمای کشورمان پس از تحمل یک دوره بیماری روز گذشته درگذشت.
سعید راد که از اواخر سال گذشته، اخبار نگرانکنندهای راجع به سلامتی وی منتشر شده بود، دقایقی قبل درحالیکه تنها ۳ ماه تا فوت کردن شمع ۸۰ سالگیاش مانده بود، درگذشت.
شهریورماه سال گذشته سعید راد در منزل و بهدنبال یک زمین خوردگی، دچار مصدومیت شد و پس از مراجعه به بیمارستان، مورد عمل جراحی قرار گرفت و بعد از یک ماه توانست با واکر راه برود.
پیشتر دختر این هنرمند اعلام کرده بود به دلیل اینکه پروتز مورد استفاده به خوبی در کمر ایشان قرار نگرفته بود، مشکلات بعدی پیش آمد که بعد از مراجعه به بیمارستان، دوباره عمل جراحی انجام شد و مدت هشت هفته فیزیوتراپی مداوم انجام شد اما متاسفانه علیرغم فیزیوتراپیها، دیگر ایشان توانایی راه رفتن پیدا نکرد.
به مرور از اواخر سال گذشته، مشکلات دیگری چون عفونت ریه و مثانه نیز به مشکلات راه رفتن ایشان اضافه شد و وی تحت یک عمل جراحی ناموفق قرار گرفت. به طوریکه این هنرمند، حدود ۱۰ ماه در بستر بیماری بود اما طی ۲ ماه اخیر، روند درمان به خوبی پیش نرفت تا اینکه قلمرو هنر ایران، روزگذشته، این هنرمند را از دست داد.
راد بازیگری در سینما را از اوایل دهه ۵۰ و با آثاری چون فاتحین صحرا و خداحافظ رفیق آغاز کرد. منش لوطیوار راد در کنار فیزیک بدن و میمیک خاص چهره، وی را خیلی زود به جوان اول سینمای ایران تبدیل کرد بهطوریکه وی در فاصله سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷، در ۳۴ فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخت که از مهمترین این کارها میتوان به کافر، صادقکرده، تنگنا و سفر سنگ اشاره کرد.
این بازیگر در فاصله سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳، در ۷ فیلم ازجمله خط قرمز، برزخیها، دادشاه و عقابها به ایفای نقش پرداخت اما تیغ تیز ممیزی شامل این بازیگر شد تا وی برای نزدیک به ۲ دهه از سینما به دور باشد.
دوئل در سال ۸۲، بازگشت قدرتمندانه راد به سینمای ایران بود. بازگشتی که با سختپسندیهای این بازیگر در انتخاب نقش همراه بود. یکی از آثاری که وی در این برهه بازی کرد، نقش تیمسار فلاحی فیلم چ بود که با اقبال خوبی از جانب مخاطبان و منتقدان مواجه شد.
راد در طول دو دهه اخیر، بازی در آثار تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی را نیز تجربه کرد که ازجمله این تولیدات میتوان به آثاری چون در چشم باد، سرزمین مادری و ترور خاموش اشاره کرد.
آخرین حضور راد مقابل دوربین، به سریالهای ارثیه پدری و گیلدخت مربوط است.
اعلام زمان خاکسپاری سعید راد
مراسم تشییع و خاکسپاری سعید راد - باریگر سینما و تلویزیون - سوم مردادماه برگزار خواهد شد.
به گزارش ایسنا و طبق اعلام خانه سینما، مراسم بدرقه پیکر سعید راد چهارشنبه ۳ مردادماه از ساعت ۹:۳۰ صبح در ساختمان شماره ۲ خانه سینما (خیابان وصال جنوبی، نبش کوچه شفیعی) برگزار میشود.
پیکر این هنرمند پس از تشییع در قطعه هنرمندان بهشتزهرا (س) خاکسپاری خواهد شد.
پیام رئیس سازمان سینمایی به مناسبت درگذشت سعید راد/ او هنرمندی شریف و کاربلد بود
محمد خزاعی در پی درگذشت سعید راد، بازیگر سینمای ایران پیامی را منتشر کرد.
در متن این پیام آمده است:
خبر درگذشت هنرمند پیشکسوت مرحوم سعید راد جامعه هنری کشور را غافلگیرکرد. او از سرمایههای ارزنده سینمای ایران بوده است که در کارنامهاش آثار ارزشمند بسیاری ثبت شده است.
مرحوم راد، بازیگری بود که در ایفای نقش، به آنها، تشخص، عمق و قدرت میداد و همین شاخصه، کیفیت حضور او را بر پرده سینماها متفاوت کرده و شمایلی که او با کوشش و تلاش، چند دهه بر پرده سینماها خلق کرد، غبطه برانگیز، با شکوه و پرقدرت است که بدون شک، این هنرمند را در جایگاه یکی از بزرگان عرصه بازیگری قرار میدهد که طی چند دهه در سپهر سینمای ایران خوش درخشیده است.
نقشهای بسیاری از او در ذهن مردم ایران ثبت و ماندگار شده است. از نقش تیمسار فلاحی فیلمِ «چ» تا خلبان مهردادِ در فیلم عقابها، از اسکندر فیلم دوئل تا کولی فیلم سفر سنگ و همه و همه شمایل نامیرایی هستند که بر پرده سینماها آورد.
دستاورد او برای سینمای ایران مجموعهای از بهترین خاطرههاست. سعید راد با برخی آثار ارزشمند خود یکی از قهرمانان سینما خواهد ماند.
تجربه همکاری نزدیک بنده با ایشان برای من شیرین و دلنشین بوده است. او هنرمندی شریف، پرمایه، کاربلد و دغدغهمند بود که تعلق خاطرش به مردم و مسائل آنان بویژه نگاهش به اهمیت رونق سینما در استانها و حمایت از بچههای پرتلاش شهرستانها برای من ستودنی است.
اینجانب ضایعه درگذشت این هنرمند ارزنده را به جامعه سینمایی و هنری کشور تسلیت عرض کرده و از درگاه خداوند بزرگ برای ایشان رحمت واسعه الهی و برای عموم بازماندگان صبر و سلامتی مسئلت دارم.
واکنش ابراهیم حاتمیکیا به درگذشت سعید راد
ابراهیم حاتمی کیا در پی درگذشت سعید راد از او به عنوان یک بازیگر حرفهای یاد کرد و از درگذشت او ابراز تاسف کرد.
ابراهیم حاتمیکیا که در فیلم سینمای «چ» با سعید راد همکاری داشت، در پی درگذشت این بازیگر قدیمی به ایسنا گفت: سعید راد را در فیلم «چ» در نقش تیمسار فلاحی بیشتر شناختم. او بازیگری حرفهای بود که بدون هیج حاشیهسازی و با علم به نقشی که به او پیشنهاد شده بود، پذیرفت در این پروژه با ما همکاری کند.
این کارگردان ابراز تاسف کرد که از حال او در یک سال گذشته بی خبر بوده است و در عین حال بیان کرد: البته با توجه به شناختی که از سعید راد داشتم، دوست داشت همیشه شاداب و سرحال با مخاطبانش روبرو شود و طبیعی است که باور کنیم خودش ترجیح داده بود این روزهای ناخوشیاش در بوق و کرنا نباشد و تصویر یک بازیگر استوار در ذهنمان برای همیشه باقی بماند. روح این عزیز سفر کرده شاد
کامران قدکچیان: سعید راد انسانی مهربان و ورزشکار بود
کامران قدکچیان، کارگردان سینما معتقد است سعید راد کسی بود که برای هنر و بازیگری ارزش بسیاری قائل بود، ویژگیای که در میان بازیگران، به ندرت یافت میشود.
کامران قدکچیان؛ کارگردان و فیلمنامهنویسَ که در دهه ۵۰، ۲ فیلم کمین و کنیز را با با بازی سعید راد ساخته است، در بیان خاطرات خود با این بازیگر گفت: ما سالهای سال با هم دوست بودیم و امروز از شنیدن خبر درگذشت ایشان بسیار متاثر شدم. او انسانی بسیار مهربان و البته ورزشکار بود.
قدکچیان با انتقاد از برخی سیاستگذاریهای فرهنگی خاطرنشان ساخت: بخشی از گوشهگیری هنرمندان ما در سنین کهنسالی، به سیاستگذاریهای اشتباه فرهنگی برمیگردد. وقتی بازیگری که تمام عمرش را صرف اعتلای هنر کشورش کرده، میبیند که بعضا چه فیلمهای بیمحتوایی ساخته میشود و سینما به چه سطحی رسیده، ترجیح میدهد که نه در فیلمی حضور داشته باشد نه در مراسمی حاضر شود.
پیام تسلیت رئیس سازمان صداوسیما به مناسبت درگذشت سعید راد
در پی درگذشت سعید راد، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون، رئیس سازمان صداوسیما در پیامی درگذشت وی را تسلیت گفت.
در پی درگذشت سعید راد، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون، رئیس سازمان صداوسیما در پیامی درگذشت وی را تسلیت گفت. متن پیام بدین شرح است: انالله و انا الیه راجعون
درگذشت سعید راد، هنرمند توانا و بازیگر محبوب را تسلیت میگویم. آن مرحوم در طول عمر هنری پرفراز و نشیب خود نقش های ماندگاری را در سینما و تلویزیون خلق کرد که این روزها شاهد هنرنمایی او با نقش «سرهنگ بهادری »در مجموعه تلویزیونی سرزمین مادری هستیم. بی شک علاقه مندان به نمایش بازیهای درخشان او را در آثاری مانند در چشم باد، گیلدخت، چ، دوئل و عقاب ها به یاد دارند. فقدان این هنرمند برای خانواده، دوستان و علاقه مندان وی واقعه ای تلخ است. برای آن مرحوم غفران و رحمت واسعه و برای بازماندگان صبر جزیل از درگاه الهی مسئلت میکنم.
پیمان جبلی - رئیس سازمان صداوسیما