سرمقاله

دولت دکترپزشکیان چگونه دولتی است ؟ / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز عملیات اجرایی فیبرنوری ایرانسل در ۲۰ شهر جدید
  • سیفی: تامین مالی زنجیره تامین از بهترین ابزار‌ها برای مقابله با ناترازی بانک‌هاست
  • فراخوان جدید طرح پژوهانه همراه اول برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 31936  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 06 مرداد 1403
    چرا داعش به مسجد در عمان حمله کرد؟
    هفته گذشته پلیس عمان اعلام کرد که شش نفر، از جمله دو مامور پلیس، در تیراندازی در مراسم عاشورا، در مسجدی در منطقه وادی‌الکبیر، در نزدیکی مسقط، پایتخت، کشته شده‌اند. وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد چهار پاکستانی در این «حمله تروریستی» کشته و ۳۰ تن دیگر مجروح شده‌اند. هند هم کشته شدن یکی از اتباع خود در این حمله را تایید کرده است. گروه «دولت اسلامی»، داعش، مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
    به گزارش جماران، الجزیره در گزارشی در این باره می‌نویسد: هفته گذشته یک اقدام نادر خشونت آمیز، مسقط پایتخت عمان را که عمدتاً حتی از جنایات کوچک نیز عاری بوده به لرزه درآورد. در مسجدی در منطقه وادی‌الکبیر، در نزدیکی مسقط صدای تیراندازی و فریاد الله اکبر بلند شد. جماعت برای یک مراسم مذهبی بزرگ شیعیان گرد هم آمده بودند که سه مرد مسلح وارد مسجد شده و صدای تیراندازی به گوش رسید.
    به گفته مقامات عمانی و پاکستانی، این رویداد با کشته شدن پنج نفر - چهار تبعه پاکستانی و یک پلیس - و زخمی شدن حداقل ۳۰ نفر به پایان رسید. به گفته تحلیلگران، در کشوری که به تساهل مذهبی «استثنایی» و سنت طولانی همزیستی معروف است، چنین حمله‌ای با هدف برهم زدن ثبات این کشور به ویژه با توجه به نقش آن به عنوان یک میانجی منطقه‌ای طراحی شده است.
    بلافاصله پس از این حمله، داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت که اولین عملیات آن در این کشور حوزه خلیج فارس بود. البته کارشناسان می‌گویند که مشخص نیست این حمله واقعاً توسط داعش انجام شده است یا خیر. بیش از یک هفته پس از حمله، این گروه هیچ مدرکی به جز ویدئویی از سه بمب‌گذار ادعایی که با رهبر داعش بیعت کرده‌اند، ارائه نکرده است.
    تحلیلگران می‌گویند که با تمرکز منطقه و جهان بر جنگ وحشیانه اسرائیل علیه غزه، داعش چه در واقع پشت این حمله بوده باشد یا نه، ممکن است تلاش کند تا خود را همچنان در سطح جهانی مطرح نگه داشته و اختلافات فرقه‌ای را به ویژه در مکان‌هایی که عملاً وجود ندارد، تشدید کند.
    یک پژوهشگر شورای خاورمیانه در امور جهانی، به الجزیره می‌گوید: «روشن است که داعش، با هدف تحریک هرج‌ومرج و درگیری‌های فرقه‌ای، بر استراتژی برعهده گرفتن مسئولیت حملات تکیه می‌کند، حتی زمانی که هیچ دخالت واقعی در این قبیل حملات نداشته باشد. این سازمان با اعلام مسئولیت در قبال حوادثی که ممکن است در اصل تصادفی یا با انگیزه‌های اجتماعی دیگری رخ داده باشد، ماهیت فرقه‌ای و تروریستی این رویداد‌ها را تقویت می‌کند و موضوع درگیری‌های فرقه‌ای را به خط مقدم باز می‌گرداند. نمایش اینکه این سازمان هنوز فعال و قادر به حمله به هر نقطه است، ایجاد ترس و افزایش تنش‌های فرقه‌ای در مکان‌هایی مانند عمان که تاکنون امنیت و آرامش در آنجا برقرار بوده از اهداف این حمله داعش می‌تواند باشد.