سرمقاله

دولت دکترپزشکیان چگونه دولتی است ؟ / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 31990  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 06 مرداد 1403
    ابعاد حضور بی شرمانه نتانیوهو در کنگره آمریکا بررسی شد
    تشویق جنایتکار جنگی
    گروه بین الملل- نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی خود در کنگره آمریکا، بدون اشاره به جنایات نظامیان اسرائیلی و ویرانی گسترده نوار غزه مدعی شد که جنگ تا زمانی که حماس تسلیم شود و هرگونه تهدید از نوار غزه برچیده شود، ادامه خواهد یافت.
    بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دیروز چهارمین سخنرانی خود را در جمع مشترک اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا ایراد کرد تا به این ترتیب رکورد وینستون چرچیل (نخست وزیر اسبق انگلستان)، که بیش از هر رهبر خارجی دیگری در این جمع سخنرانی کرده بود، شکسته شود. به رغم تحریم جلسه توسط نیمی از نمایندگان و سناتورهای حزب دموکرات، از جمله غیبت با اهمیت کامیلا هریس و نانسی پلوسی، این واقعه پیش و بیش از هر چیز دیگری نفوذ و قدرت بالای اسرائیل در قلب تنها ابرقدرت جهان را به رخ کشید.
    در همین زمینه اما عصر ایران می نویسد: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه برای چهارمین بار در طول عمر سیاسی خود مهمان جلسه مشترک کنگره آمریکا بود تا در آنجا سخنرانی کند؛ و این در حالی بود که در طول اقامت او در آمریکا دهها هزار معترض آمریکایی در مقابل ساختمان کپیتول (کنگره) در واشنگتن و اقامتگاه نتانیاهو در دو شهر نیویورک و واشنگتن خواب را از چشم او ربودند و با سردادن شعارهایی او را "جنایتکار جنگی" خواندند و خواهان دستگیری و محاکمه او شدند.
    نخست وزیر دست راستی اسرائیل در آستانه 10 ماهه شدن آغاز تجاوز اسرائیل به غزه و کشتار حدود 40 هزار فلسطینی ( 28 هزار زن و کودک) برای گرفتن چراغ سبز به منظور ادامه کارزار نظامی خود در غزه به واشنگتن رفته بود و با این سخنرانی در کنگره رکورد وینستون چرچیل نخست وزیر اسبق بریتانیا را شکست و چهارمین سخنرانی خود را در کنگره آمریکا ایراد کرد.
    در این سخنرانی نتانیاهو حتی همچون یک "مهمان گستاخ" به صدها هزار شهروند آمریکایی معترض به خود که طی ماه های گذشته با تظاهرات خواستار توقف جنگ و نسل کشی در غزه شده اند،توهین کرد و آنها را "احمق های مفید" برای ایران توصیف کرد.
    او همچنین در شرایطی مهمان کنگره شد که حدود یک پنجم از نمایندگان کنگره حاضر به حضور در جلسه نشدند و برخی از نمایندگان و سناتورها نیز با شدیدترین لحن نسبت به دعوت رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از یک "جنایتکار جنگی" برای سخنرانی در کنگره انتقاد کردند.
    با این حال نتانیاهو به جلسه کنگره رفت و بارها و بارها با تشویق سرپایی نمایندگان دلبسته و وابسته به لابی یهود در کنگره آمریکا قرار گرفت.
    از حواشی مهم سخنرانی نتانیاهو در کنگره، عدم حضور "کامالاهریس" معاون رئیس جمهوری و نامزد احتمالی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا بود که به نظر می رسد با هدف جمع کردن دوباره آرای جوانان حامی حزب دموکرات باشد که طی 10 ماه گذشته از حمایت تمام قد و همه جانبه دولت بایدن از "نسل کشی اسرائیل در غزه" به شدت خشمگین بوده و گمان می رود این دلسردی آنها به شکل عدم مشارکت در انتخابات آتی ریاست جمهوری نمود یابد که بزرگ ترین برنده آن ترامپ و بازنده آن هریس خواهد بود.
    برخی کارتونیست های عرب نیز سخنرانی نتانیاهو را دست مایه کشیدن کارتون هایی کردند.
    از حاشیه تا متن سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا
    به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حالی روز گذشته در نشست مشترک با کنگره آمریکا به سخنرانی پرداخت که 292 روز از جنگ در نوار غزه می گذرد و جنایات وحشیانه نظامیان این رژیم انتقادات شدیدی را در سطح بین المللی به همراه داشته است.
    نتانیاهو در سخنرانی خود با طرح تهدید ایران و متحدین آن خواستار مقابله موثر و شکل‌گیری یک اجماع بین‌المللی برای این امر شد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی بدون اشاره به جنایات نظامیان اسرائیلی و ویرانی گسترده نوار غزه مدعی شد که جنگ تا زمانی که حماس تسلیم شود و هرگونه تهدید از نوار غزه برچیده شود، ادامه خواهد یافت.
    بی بی درباره احتمال توافق برای آزادی اسیران اسرائیلی نیز تصریح کرد و اطمینان داد که چنین توافقی در دسترس است، اما جزئیات بیشتری درباره رئوس توافق مذکور ارائه نکرد.
    این در شرایطی است که در داخل کابینه نتانیاهو درباره قبول آتش بس در غزه اختلاف نظرهای شدیدی وجود دارد؛ اپوزیسیون و بخش بزرگی از جامعه صهیونیستی خواستار آزادی اسیران حتی به بهای پایان یافتن جنگ هستند و دستگاه های امنیتی و نظامی اسرائیل نیز درصدد اجرایی ساختن این توافق هستند.
    در همین راستا یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و چندین نفر از اعضای این حزب خواستار تحقق توافق تبادل اسرا و آتش بس هستند، اما از آنجاکه چنین توافقی باید در ازای توقف در جریان جنگ (موقت یا بلند مدت) و آزادی چندین نفر از زندانیان فلسطینی رخ دهد، جناح با مخالفت جناح راست افراطی به رهبری اسموتریچ و بن گویر همراه شده، به نحوی که این دو بارها تهدید به خروج از ائتلاف در صورت توقف در جنگ پیش از پیروزی کامل کرده اند.
    نتانیاهو همچنین درباره آینده غزه پس از جنگ به بیان اینکه اسرائیل قصد اشغال و ماندن در غزه را ندارد و نمی خواهد در آنجا شهرک سازی کند، بسنده کرد. وی در ادامه گفت اما امنیت کلی غزه باید در اختیار اسرائیل باقی بماند تا این منطقه مجدداً به تهدیدی علیه اسرائیل مبدل نشود.
    حواشی سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا
    برخی از خانواده های اسیران اسرائیلی که در این سفر همراه نتانیاهو بودند، در حین سخنرانی نتانیاهو با نشان دادن شعارهایی بر روی پیراهن های خود که «توافق اکنون» را خواستار شده بود، از سالن نشست اخراج و بازداشت شدند.
    همزمان با سخنرانی نتانیاهو، تظاهرات عظیمی نیز بیرون از ساختمان کنگره آمریکا علیه رژیم صهیونیستی در جریان بود. معترضان نسبت به میزبانی کاخ سفید و کنگره از نتانیاهو به دلیل جنایات جنگی اعتراض داشتند و خواستار بازداشت نتانیاهو و دیگر مقامات اسرائیلی شدند. نتانیاهو در جریان سخنرانی خود با ادبیاتی عجیب و غریب و دور از شأن یک مقام رسمی، معترضان را «احمق های مفید» برای ایران خواند.
    در کنار این رویداد عدم حضور نمایندگان ارشد و برجسته دموکرات‌های در این نشست نیز حائز اهمیت زیادی بود. از مجموع 263 نماینده و سناتور حزب دموکرات 135 نفر (112 نماینده و 23 سناتور) سخنرانی نتانیاهو را تحریم کردند. نانسی پلوسی، آدام شف، جیمز کلایبرن، بنی تامپسن، برنی سندرز و همچنین کامالا هریس، معاون رئیس جمهور و رئیس سنا نیز از جمله افرادی بودند که در این سخنرانی شرکت نکردند.
    روند تحریم نتانیاهو در حزب دموکرات در سال های اخیر به شدت رشد کرده و به بیش از 50 % رسیده است؛ این در حالی است که در سال 2015، تنها 56 نماینده و سناتور دموکرات سخنرانی نتانیاهو را تحریم کرده بودند.
    هریس پس از دیدار با نتانیاهو: درباره فجایع غزه سکوت نخواهم کرد
    “کامالا هریس” معاون رئیس جمهوری و نامزد احتمالی حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری 2024، روز (پنجشنبه) پس از دیدار با نتانیاهو در واشنگتن، اعلام کرد که درباره وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه سکوت نخواهد کرد.
    به گزارش عصرایران به نقل از الجزیره، هریس روز پنجشنبه پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واشنگتن، به خبرنگاران گفت که تعهد او به موجودیت و امنیت اسرائیل "تزلزل ناپذیر" است، اما در جنگ غزه و طی بیش از 9 ماه گذشته "بیش از حد" غیرنظامیان بی گناه کشته شده اند.
    او گفت:" آنچه در غزه در 9 ماه گذشته رخ داده است ویرانگر است. تصاویر کودکان کشته شده و افراد مستاصل و گرسنه که برای امنیت خود به دنبال سرپناهی هستند و گاهی اوقات برای بار دوم، سوم یا چهارم آواره می‌شوند.”
    وی افزود:" ما نمی توانیم در مواجهه با این فجایع بی تفاوت باشیم. ما نمی توانیم به خود اجازه دهیم در برابر رنج بی حس شویم و من سکوت نخواهم کرد."
    هریس که در اقدامی حساب شده به نشست سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا نرفته و تلاش کرده رای دهندگان جوان حزب دموکرات را بار دیگر به کارزار انتخاباتی خود جلب کند؛ گفت که او از نتانیاهو خواسته است تا با پیشنهاد آتش‌بس مورد حمایت آمریکا موافقت کند.
    وی در این باره گفت:" زمان آن فرا رسیده است که این جنگ به گونه‌ای پایان یابد که اسرائیل در امنیت باشد، همه گروگان‌ها آزاد شوند، درد و رنج فلسطینیان در غزه پایان یابد و مردم فلسطین بتوانند از حق خود برای آزادی، کرامت و تعیین سرنوشت خود استفاده کنند."
    این اظهارات در حالی است که نتانیاهو در سخنرانی خود در کنگره آب پاکی را روی دست هر مقام و ناظری که انتظار حل مساله با تشکیل فرمول دو دولت فلسطینی و اسرائیلی را دارد، ریخت و مدعی شد اسرائیل خانه تاریخی قوم یهود و شهر اورشلیم (قدس) پایتخت غیرقابل تقسیم آن است.
    هریس همچنین حمایت خود از حق اسرائیل برای دفاع از خود را تکرار کرد و حماس را به عنوان یک "سازمان تروریستی بی رحم " محکوم کرد و اسامی پنج شهروند آمریکایی را که گمان می‌رود در اسارت حماس در غزه هستند را برشمرد.
    او گفت: "من تاکنون چندین بار با خانواده‌های این گروگان‌های آمریکایی ملاقات کرده‌ام و هر بار به آنها گفته‌ام که آنها تنها نیستند و من در کنار آنها هستم و رئیس جمهور بایدن و من هر روز برای بازگرداندن آنها به خانه تلاش می‌کنیم.”
    هریس با اشاره به اختلافات و جو قطبی درباره اسرائیل و فلسطین در جامعه آمریکا پس از جنگ غزه، از آمریکایی ها نیز خواست تا به "پیچیدگی" و "ظرایف" این درگیری توجه کرده و از نگاه صفر و یک به موضوع اجتناب کنند.
    در حالی که اظهارات هریس اختلافی اساسی با سیاست بایدن در قبال جنگ 10 ماه گذشته در غزه نداشت؛ اما اشارات صریح او به رنج فلسطینیان و عدم سکوت در قبال فجایع انسانی در غزه با لحن رئیسش بایدن متفاوت به نظر می رسد و یک دلیل عمده آن نیز از نظر ناظران جلب آرای رای دهندگان جوان سرخورده به حزب دموکرات و جامعه مسلمانان آمریکایی در ایالت هایی مثل میشیگان است که کسب آرای آنها در انتخابات پیش رو برای پیروزی در برابر ترامپ بسیار کلیدی است.
    “پتی کولهان" خبرنگار الجزیره در واشنگتن گفت که هریس بیشتر از بایدن در مورد رنج فلسطینیان صحبت کرد، در زمانی که او به عنوان نامزد احتمالی حزب دموکرات به دنبال جلب حمایت لابی اسرائیلی و تقویت اعتبار خود به عنوان یک شخصیت طرفدار اسرائیل بود.
    او در مورد گرسنگی و قحطی در غزه صحبت کرد. تعداد افرادی که امنیت غذایی ندارند. تعداد افرادی که چندین بار مجبور به جابجایی شده اند و نیز در مورد دیدن تصاویر کودکان کشته شده صحبت کرد.
    به قول خبرنگار الجزیره؛ این اظهاراتی است که در رسانه های آمریکا کمترین بازتاب را دارد و تصاویر فلسطینی های کشته و زخمی در غزه بسیار کمتر در صفحه نخست روزنامه های آمریکایی جا می گیرد و در مورد وضعیت اسفبار مردم غزه بحث بسیار کمی در فضای رسانه ای آمریکا می شود.
    در حالی که هریس سابقه طولانی در حمایت قوی از اسرائیل دارد.
    او پس از ورود به سنای آمریکا در سال 2017، اولین سفر خارج از کشور خود را به اسرائیل انجام داد و یکی از اولین اقدامات او در مقام معاونت ریاست جمهوری ارائه قطعنامه ای در مخالفت با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکومیت اسرائیل بود.
    هریس همچنین در کنوانسیون سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا - اسرائیل (AIPAC) در آن سال سخنرانی کرد و به حاضران گفت که پیوندهای بین ایالات متحده و اسرائیل "ناگسستنی" است و "ما هرگز نمی توانیم به کسی اجازه دهیم بین ما فاصله بیندازد.”
    "مایکل هرتزوگ" سفیر اسرائیل در آمریکا، در مصاحبه ای با روزنامه اسرائیلی "یدیوت آحرنوت" که روز سه شنبه گذشته منتشر شد، گفت که کارنامه کلی هریس "مثبت" است، اما او "تعدادی اظهارات مشکل ساز" در مورد جنگ غزه بیان کرده است.