صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام 2024 شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 32252  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 14 مرداد 1403
    جوان گرایی بهترین مسیر برای پیشرفت / آرین احمدی
    به طور قطع جوانان از جمله مهمترین قشر‌های هر جامعه ای هستند که خصوصیات بی بدیل آن‌ها در سطوح مختلف لزوم حضورشان در مناسب مهم سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را محل بحث و تبادل آراء قرار داده است؛ لذا در این زمینه سیاست جوان گرایی بیش از پیش مورد توجه قرار می‌گیرد. در جمهوری اسلامی ایران نیز چنین است و جوانان به عنوان قشر اغلب تحصیلکرده، پرتلاش و دارای نیروی جوانی مرکز توجهات و تحلیل‌ها هستند. این موضوع را می توان در بیانیه گام دوم انقلاب نیز دارای نقشی محوری دانست ، اما کماکان عدم استقبال و رغبت به سیاست جوان گرایی در کشور دیده می شود.
    بی‌انصافی است تا در مورد سیاست جوان گرایی صرفاً به چالش‌ها پرداخته شود و نقاط مثبت و فرصت‌های این موضوع مورد بررسی قرار نگیرد. حال در ادامه به برخی از فرصت‌ها و نقاط مثبت جوان گرایی پرداخته می شود تا فواید و آثار مثبت این سیاست بازتاب پیدا کند.
    1-استفاده از شور جوانی و پشتکار: یکی از اساسی ترین ویژگی‌های دوره جوانی را می توان شور جوانی و توانایی تلاش فراوان دانست. این ویژگی دوره جوانی می تواند کیفیت و کمیت انجام فعالیت‌های مختلف در عرصه‌های متفاوت را افزایش دهد.
    2-خلاقیت و ابتکار: از دیگر خصوصیات جوانان این سرزمین می توان به خلاقیت و ابتکار آنان در عرصه‌های مختلف علمی و اجرایی اشاره کرد که نادیده گرفتن آن ظلم بزرگی به منافع کشور و آینده نسل جوان کشور است. رشد روزافزون سطح علمی و عملی جوانان در عرصه‌های مختلف علمی، فنی و اجرایی کشور با توجه به تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران نشانگر همین قوه ابتکار و خلاقیت جوانان است. این خصیصه مهم باعث می شود جوان ایرانی هیچ گاه در تنگنا‌ها قرار نگیرد و همیشه راه دومی را ابتکار کند. این مهم را می توان در تلاش‌های هسته ای جوانان همین مرز و بوم مشاهده نمود. صنعت موشکی، درمانی، پزشکی و تحول در علوم انسانی را می توان از نمونه تلاش‌های خلاقانه و مبتکرانه نسل جوان این مملکت به حساب آورد.
    البته که قطعاً جوانان در همان سیکل مرحله هایی که شرح آن گذشت باید تحت اشراف بزرگان و افراد باتجربه زیست کنند تا نبوغ و خلاقیت‌ها و شور هیجانی آن‌ها به سمت مطلوبی راهنمایی گردد. با این ملاحظات جوان گرایی نه تنها یک تهدید، بلکه فرصتی برای افزایش کمیت و کیفیت فعالیت‌های مختلف در عرصه‌های متعدد خواهد بود.
    3-آگاهی به مسائل روز: جوان امروزی نسبت به دوره‌های گذشته در رابطه با مسائل دوره معاصر آشناتر است. این شرایطی است که رشد روزافزون فضای مجازی و جهانی شدن اقتضا نموده و جوانان این عصر معمولاً پا به پای تکنولوژی و فضای مجازی پیش می روند و توانایی رصد و پایش اتفاقات مختلف در هر جای دنیا را دارند؛ لذا به همین علت است که جوان امروزی قدرت تحلیل بیشتر و بهتری نسبت جوانان دیروز این سرزمین دارند. قطعاً آگاهی جوانان نسبت به مسائل روز در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی سبب شده تا آنان هیچ گاه از دانش روز عقب نمانند و با بومی سازی آن به پیشرفت و آبادانی کشور کمک کنند.
    4-عدم محافظه‌کاری: نگاه محافظه کارانه را می توان از آفت‌های مهم در زمینه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی دانست که ضربه‌های مهلکی به سیاست و اقتصاد این سرزمین وارد آورده است. برخی نیز برای توجیه ترس و خوف خود از دشمن با اسم محافظه‌کاری در صدد اقدامات محافظه کارانه و تسلیمانه هستند. جونان، اما با توجه به همان روحیه مستقل و شور جوانی کم تر دچار آفت محافظه کاری منفی می شوند و بیشتر نظرات و ایده‌های خود را به صورت آزادنه و بدون ترس بیان می دارند.
    بدون شک قشر جوان امروزی در جامعه ایران یکی از مؤثرترین و مهم ترین اقشار مؤثر جامعه است که خصوصیات و ویژگی‌های منحصر به فردی را داراست که شاید در کمتر برهه تاریخی جوانان یک سرزمین به این حد نقش مهم و مؤثری در سیاست، اقتصاد و اجتماع داشته باشند. جوانان امروزی با توجه به رشد فضای مجازی و رسانه ها، اطلاعات و سواد اجتماعی بالایی دارند و از جهتی نیز با توجه به شور جوانی، پویایی فعالی در زمینه‌های مورد تخصص خود دارند. البته بدون شک سیاست جوان گرایی با چالش‌ها و آسیب‌های مختلفی مواجه است،اما نکته اساسی آن است که می توان با اتخاذ تصمیمات و سیاست‌های دقیق و راهبردی جلوی این مشکلات و آسیب‌ها را گرفت و بهترین استفاده را از دانش، تخصص و پویایی جوانان به عمل آورد.