سرمقاله

لزوم بازتعریف رسانه /ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • ثبت نام کرمان موتور اقساطی مهرماه 1403
  • یک نماینده مجلس: چند شغله بودن مدیران در بدنه دولت قابل پذیرش نیست / رئیس جمهور نظارت کند
  • توسعه اقتصاد دیجیتال و نقش محوری اپراتورهای تلفن همراه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 32556  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 17 مرداد 1403
    رئیس جمهور بنگلادش وعده برگزاری انتخابات در سریع‌ترین زمان را داد
    رئیس جمهور بنگلادش در پی استعفای شیخ حسینه از نخست‌وزیری در واکنش به تداوم اعتراضات مرگبار و انتشار گزارش‌هایی درخصوص فرار وی به هند، وعده برگزاری یک انتخابات در سریع‌ترین زمان ممکن را داد.به گزارش ایسنا، «محمد شهاب‌الدین» رئیس جمهور بنگلادش شامگاه دوشنبه در یک سخنرانی دستور داد معترضانی که در جریان تظاهرات دانشجویی اخیر در اعتراض به یک قانون جنجالی تعیین سهمیه برای مشاغل دولتی دستگیر شده و به زندان افتاده‌اند، آزاد شوند. او همچنین دستور داد «خالده ضیاء» نخست وزیر سابق و رهبر مخالفان دولت شیخ حسینه آزاد شوند و گفت که از روز سه‌شنبه شش صبح به وقت محلی حکومت نظامی لغو شده و اصناف اجازه بازگشایی پیدا می‌کنند.
    این در حالیست که رهبران دانشجویی معترض بنگلادش امروز سه‌شنبه خواستار انحلال پارلمان شدند و تاکید کرده‌اند که در صورت عدم رعایت ضرب‌الاجل‌شان، نسبت به اجرای یک «برنامه سخت‌گیرانه» هشدار می‌دهند. یکی از سازمان‌دهندگان اعتراضات گفت، اگر این اتفاق نیفتاد، «دانشجویان انقلابی باید آماده باشند.»
    «واکرالزمان» فرمانده ارتش بنگلادش اوایل روز دوشنبه اعلام کرد حسینه استعفا کرده و قرار است یک دولت موقت در ضمن رایزنی با شهاب‌الدین قبل از آنکه انتخابات جدید برگزار شود، تشکیل شود. حسینه که ۱۵ سال قدرت را در دست داشت بر اساس گزارش‌ها روز دوشنبه بعد از آنکه معترضان کاخ نخست وزیری را اشغال کردند با بالگردی از بنگلادش به هند فرار کرد و از آن زمان به بعد اظهارنظر علنی نداشته است.
    فرمانده ارتش بنگلادش قرار است طی ساعات آتی با رهبران دانشجویان دیداری در مورد تشکیل دولت موقت برگزار کند.
    فرمانده ارتش بنگلادش خاطرنشان کرد: «یک دولت موقت قرار است تشکیل شود و ممکن است همین امشب انجام شود. عدالت در قبال هر فرد کشته شده اجرا خواهد شد. به ارتش ایمان داشته باشید.»
    به گزارش شبکه «بلومبرگ» برخی منابع مطلع گفته‌اند حسینه ۷۶ ساله بعد از فرارش در روز دوشنبه به هند به دنبال این است که به لندن برود و هنوز محل دقیق او در حال حاضر مشخص نیست. «دیوید لمی»، وزیر امور خارجه انگلیس خواستار آن شده که تحقیقاتی تحت رهبری سازمان ملل درباره ناآرامی‌های بنگلادش انجام شود.
    حسینه به عنوان پرسابقه‌ترین رئیس زن یک دولت در جهان شناخته می‌شد و در انتخابات ماه ژانویه گذشته که از سوی مخالفان و بخش قابل توجهی از رای‌دهندگان تحریم شد به چهارمین دور نخست وزیری رسیده بود. آمریکا که بزرگترین خریدار صادرات بنگلادش است از آن انتخابات انتقاد کرده و محدودیت روادید را در ماه ستپامبر گذشته بر اعضای حزب حسینه و مقام‌های امنیتی بنگلادش اعمال کرده بود.
    حزب حسینه موسوم به «لیگ عوامی» حدود ۸۰ درصد کرسی‌های پارلمان را در اختیار دارد اما رئیس ارتش بنگلادش از هیچ یک از نمایندگان این حزب به مذاکرات بر سر تشکیل دولت موقت دعوت نکرد. این در حالی است که قانون اساسی بنگلادش چنانچه ملاک قرار بگیرد ملزم کرده هر نخست وزیری حمایت اکثریت نمایندگان پارلمان را کسب کند.
    چند تن از رهبران معترضان در کنفرانسی مطبوعاتی در اواخر روز دوشنبه گفتند در عرض ۲۴ ساعت آینده با احزاب سیاسی دیدار خواهند کرد و یک دولت موقت را پیشنهاد خواهند کرد و همزمان خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان اعتراضات هستند. «ناهید اسلام»، یکی از رهبران معترضان در سخنرانی در یک نشست خبری مشخص نکرد آیا حزب لیگ عوامی در مذاکرات تشکیل دولت موقت نقش خواهد داشت یا خیر.
    «متیو میلر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت واشنگتن از تشکیل یک دولت موقت در بنگلادش استقبال می‌کند. او اظهار کرد: «ما اکنون متمرکز بر حمایت از پایان خشونت‌ها و پاسخگو ساختن هستیم.»