کد خبر: 32846 | صفحه ۱ | تاریخ: 25 مرداد 1403
باز هم کلاف سردرگم نتایج کنکور / آرین احمدی
کنکور سراسری امسال در دو نوبت اردیبهشت ماه و تیر ماه برگزار شد ، کنکوری که امسال نتیجه اش فقط پنجاه درصد نتیجه و رتبه نهایی را در بر می گیرد و پنجاه درصد دیگر به معدل یا همان سوابق تحصیلی داوطلبان اختصاص دارد و قرار بر این است که بالاترین تراز بین دو کنکور اردیبهشت ماه و تیرماه برای داوطلبان لحاظ شود و ناگفته نماند داوطلبانی که سال قبل کنکور داده اند هم می توانند با تراز کنکور سال قبل خود، بدون نیاز به اینکه امسال در کنکور شرکت کنند انتخاب رشته کنند . امسال هم طبق روال سال های قبل همچنان تاریخ دقیقی برای اعلام نتایج نهایی کنکور وجود ندارد و همچنان همانند سال های قبل داوطلبان با اضطراب فراوان منتظراعلام نتایج نهایی کنکور می باشند و نمی توانند برنامه ریزی دقیقی در مورد زمان بندی انتخاب رشته داشته باشند ، البته این موضوع جای بحث فراوان دارد که چرا بعد از تجربه این همه سال برگزاری کنکور سراسری هنوز نمی توانیم تاریخ دقیقی برای اعلام نتایج کنکور داشته باشیم تا تکلیف همه مشخض باشد چه دانش آموزانی که می خواهند انتخاب رشته کنند و چه موسساتی که آن ها را قرار است در این امر یاری کنند،ً هر چند که در مورد همین موسسات هم مطالب بسیاری می توان گفت!
با ملاحظه روند اعلام نتایج کنکور سراسری و نتایج اولیه ای که تا کنون مشخص شده است ، سوالات بسیاری پدید می آید که به برخی از آن ها می پردازم:
1-چرا به طور شفاف اعلام نمی شود که چگونه قرار است تراز کنکور سال قبل با تراز امسال (برای داوطلبی که امسال هم می خواهد با همان تراز سال قبل انتخاب رشته کند) مقایسه و معادل سازی شود ؟ و اصولا چگونه این امر میسر است؟
2-با توجه به تراز سوابق تحصیلی که روز دوشنبه 23 مرداد ماه اعلام شد سوالی که مطرح می شود این است که چرا به این میزان سطح تراز معدل های سال قبل با امسال متفاوت است؟(با توجه به اینکه رشد خاصی در نمرات و معدل های دانش آموزانی که امسال در امتحانات نهایی شرکت کرده اند ملاحظه نمی شود) و چرا به طور محسوسی سطح تراز سوابق تحصیلی در کنکور امسال نسبت به سال قبل افت داشته است ؟
3-با چه الگوریتم و منطقی می توان کنکور اردیبهشت ماه را با کنکور تیر ماه مقایسه و معادل سازی کرد؟ همان طور که گفته شد قرار است بالاترین نتیجه بین دو کنکور اردیبهشت ماه و تیر ماه به عنوان تراز کنکور برای داوطلبان در نظر گرفته شود. با توجه به اینکه سطح سختی و آسانی سوالات دو کنکور و همچنین میزان تعداد شرکت کننده این دو کنکور با هم متفاوت بوده است، چگونه و با چه فرمولی این امر میسر است؟ به همه این ها معادل سازی تراز داوطلبان سال قبل را هم اضافه کنید!
و سوالات بسیار دیگر که نشان دهنده این است که در بحث اعلام نتایج کنکور سراسری ابهامات بسیاری وجود دارد و به نظرمی رسد مسئولان محترم سازمان سجش باید در جهت روشن شدن اذهان عمومی و داوطلبان و خانواده هایی که این روزها بابت اضطراب نتایج کنکور سراسری روزهای پر التهابی را سپری می کنند آشکار تر و واضح تر سخن بگویند و الگوریتم و فرمول مشخص محاسبه نتیجه نهایی را به طور واضح برای داوطلبان توضیح دهند.