کد خبر: 34491 | صفحه ۱ | تاریخ: 28 شهریور 1403
صهیونیستها نگران تنش در شمال و شعلهور شدن درگیری فراگیر هستند
گزارشهای رسانههای رژیم صهیونیستی حاکی از افزایش اختلافنظرها میان فرماندهان نظامی و سران سیاسی این رژیم درباره چگونگی مقابله با تشدید تنش در مرزهای شمال فلسطین اشغالی با لبنان است. همزمان برخی مسوولان اسرائیلی درباره پیامدهای جنگ فراگیر هشدار داده و برخی نیز راهحلهای سیاسی برای جلوگیری از تنش را خواستار هستند.
به گزارش ایسنا، برخی از مسوولان ارشد ارتش رژیم صهیونیستی و دستگاههای امنیتی درباره اقدامات سریع کابینه این رژیم جهت برنامهریزی برای جبهه شمالی با لبنان که میتواند به آغاز جنگی فراگیر منجر شود، هشدار میدهند.
به گزارش وبسایت «عرب۴۸»، این هشدارها با توجه به اختلافنظرهای روبهفزونی میان فرماندهان نظامی و سیاسی این رژیم درباره استراتژی امنیتی مناسب داده میشوند، اما برخی چهرههای نظامی موافق توسعه جنگ بر این باور هستند که شرایط کنونی منطقه پنجره فرصتی برای تغییر شرایط امنیتی در جبهه شمالی است و برخی دیگر بررسی راهحلهای سیاسی برای جلوگیری از بروز تنشی بزرگتر را خواستار هستند.
«رونن برگمن» تحلیلگر مسایل اطلاعاتی در روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» در این رابطه در گزارشی نوشت، مسوولان ارشد ارتش اسرائیل و دستگاههای امنیتی نسبت به اقدامات پرشتابی که کابینه تلآویو برای اجرای آنها در شمال برنامهریزی میکند، هشدار میدهند.
به گفته یکی از این مسوولان، از یک سو این اقدامات خطر بسیار شدید انفجار اوضاع و آغاز جنگی فراگیر را آن هم نه فقط در مرزها با لبنان بلکه در کل منطقه دربردارد و از سوی دیگر به هیچ عنوان این اقدامات ضامن راهحلی نیستند که امکان بازگشت ساکنان صهیونیست شمال فلسطین اشغالی به خانههایشان را فراهم کند. طبق اظهارات این مسوولان، اقدامات یاد شده ضامن تنشی بزرگ و عامدانه از جمله عملیات زمینی در داخل لبنان بوده و نتیجه فشارهای مستمر بر کابینه بنیامین نتانیاهو در طول حملات مستمر به شمال و فشارها از سوی ساکنانی است که از مناطق هممرز با لبنان تخلیه شدند.
برگمن در ادامه به نقل از آنها نوشت: کابینه نیاز دارد نشان دهد که کاری انجام میدهد اما این کار خطرناکترین و اشتباهترین اقدام است، این دقیقا همان کاری است که در طول سال گذشته از آن اجتناب کردیم اما به جای حل مشکل احتمال دارد موجب پیچیدهتر شدن آن شود. کابینه اسرائیل اکنون میخواهد ارتش را به مقابله با حزبالله سوق دهد و این میتواند به جنگی فراگیر تبدیل شود، همه اینها برای رسیدن به همان نقطهای است که امکان رسیدن به آن بدون استفاده از راهکارهای خشونتآمیز وجود داشت یعنی موافقت نصرالله با توافقی سیاسی که اجازه بازگشت ساکنان شمال به خانههایشان را بدهد. اگر قرارداد تبادل اسرا حاصل میشد و جنگ در غزه موقتا به حالت تعلیق درمیآمد، به احتمال زیاد در شمال نیز توافقی حاصل میشد.
نظامیان در مقابل چهرههای سیاسی
به نوشته برگمن، «با وجود اینکه صفبندیها در ارتش اسرائیل و کابینه تغییراتی داشته اما اختلافنظرها میان آنها درباره استراتژی امنیت داخلی اسرائیل در چند روز گذشته به شدت بالا گرفته است. بر خلاف آنچه چهرههای نزدیک به نتانیاهو سعی دارند نشان دهند که او از تشدید تنش حمایت کرده و یوآو گالانت، وزیر جنگ با آن مخالف است، در واقع گالانت از تنش حمایت میکند و برخلاف آنچه دفتر نتانیاهو سعی دارد نشان دهد، اختلافنظر میان نتانیاهو و گالانت نیست.»
این تحلیلگر صهیونیست به نقل از یک مسوول عالی رتبه نوشت، داستان واقعی جنگ پشت پرده میان نظامیان و چهرههای سیاسی است. در ماههای گذشته ارتش و گالانت از امضای قراردادی برای تبادل اسرا شامل برقراری آتشبس و عقبنشینی از غزه که به ارتش فرصت تمرکز بر جبهه شمالی را میدهد، حمایت کردند، بیشتر افسران ستاد کل معتقد هستند توقف جبهه غزه هرچند به شکل موقت فرصت مناسبی را برای عملیات سیاسی با هدایت آموس هوکشتاین، میانجی آمریکایی فراهم میکند، به ویژه که با شرط قاطع سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان مبنی بر گفتگو درباره آتشبس پس از توقف جنگ علیه غزه، امکان پیشروی در این مسیر بدون آتشبس فراهم نمیشود.
او در ادامه گزارش خود مدعی شد: «توقف جنگ در جنوب با توافقی با حماس، نصرالله را به مشارکت در مذاکرات با میانجی آمریکایی (و چه بسا مشارکت دیگر کشورها) وادار خواهد کرد، مذاکراتی که او را به ارائه تضمینهایی ملزم خواهد کرد که اسرائیل را متقاعد کند و امکان بازگشت به شمال را بدهد.»
برگمن در ادامه نیز نوشت، جنگ با حزبالله هرگز پایان نخواهد یافت اما اگر توافقی درباره غزه حاصل شود، ارتش اسرائیل زمان لازم را برای برنامهریزی دقیق عملیات نظامی گسترده علیه حزبالله و نیز رفع نواقص خود، استراحت نیروها و ساماندهی دوباره به آنها به دست خواهد آورد اما در زمان مناسب و با شرایط مناسبی برای خودش و نه در حالی که بین دو جبهه تقسیم شده و در معرض خطر جبهه دیگری در کرانه باختری و چه بسا دیگر جبههها است که ممکن است علیه حمله اسرائیل به لبنان آتش بگشایند.