صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • وزیر ارتباطات: تجربه بین‌المللی و بومی ایرانسل عامل بهبود خدمات اداری به مردم می‌شود
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 34553  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 02 مهر 1403
    رئیس جمهور در آمریکا چه خواهد گفت؟
    پیام پزشکیان در نیویورک
    گروه سیاسی- ز سال ۱۹۴۶ تا کنون، هر سال نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار می‌شود. امسال هفتادونهمین نوبت برگزاری این گردهمایی بزرگ و آغاز به کار دوره این مجمع در سال ۲۰۲۴ – ۲۰۲۵ است. سال‌هاست که رهبران جهان در جریان این گردهمایی به نیویورک می‌آیند و به سخنرانی می‌پردازند. گاهی عجایبی در این جلسات و حواشی آن رخ داده که در تاریخ ماندگار شده است؛ از ۲۶۹ دقیقه‌ای فیدل کاسترو رهبر انقلابی کوبا تا برپایی چادر برای اقامت و پرت کردن منشور ملل متحد از سوی معمر قذافی دیکتاتور پیشین لیبی به سمت هیئت رئیسه مجمع. اما عجایب مجمع عمومی، موضوع این گزارش نیست.
    تا کنون ۵ رئیس‌جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک حاضر شدند و به سخنرانی پرداختند. اولین سفر در سطح رئیس‌جمهور سال ۱۳۶۶ صورت گرفت و حجت‌الاسلام سیدعلی خامنه‌ای به نیویورک سفر کرد. علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی هیچ وقت به مجمع عمومی نرفت و سید محمد خاتمی نیز در هشت سال ریاست‌جمهوری خود تنها یک بار و در سال ۱۳۷۷ برای شرکت در این مجمع به نیویورک سفر کرد.
    محمود احمدی‌نژاد ۸ بار برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفت و حسن روحانی ۸ بار در این نشست سخنرانی کرد. سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور فقید نیز دو بار در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ این سفر را انجام داد. روحانی و رئیسی هر کدام یک سخنرانی ویدیویی در این مجمع داشتند که به خاطر مساله شیوع کرونا بود. مسعود پزشکیان به عنوان ششمین رئیس‌جمهور ایران به نیویورک و سازمان ملل متحد می‌رود.
    سخنرانی هر کدام از رؤسای جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل، پیام‌ها و نکته‌هایی در دل خود دارد. این پیام‌ها تا حد زیادی، متاثر از شرایطِ کشور است. به طور کلی، با توجه به انعکاس سخنرانی رهبران سیاسی در مجمع عمومی سازمان ملل، این صحبت‌ها اهمیت بالایی برای رسانه‌ها دارد. البته حضور در این مجمع تنها به صحبت در مجمع عمومی خلاصه نمی‌شود و شامل دیدار‌های دو یا چندجانبه و همچنین مصاحبه‌های مطبوعاتی نیز خواهد بود.
    پزشکیان چه خواهد گفت؟
    مرور ۲۱ نطق رئیس‌جمهوران ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، نشان می‌دهد که این نطق از یک سو متاثر از توجهِ رئیس‌جمهور وقت به مسائل کشور و از سوی دیگر تاثیرگرفته از شرایط منطقه و جهان است. در این میان، محمود احمدی‌نژاد میان رؤسای جمهور یک استثنا است که اصلِ سخنرانی‌های خود را به مسائل دیگر مثل مدیریت جهانی، هلوکاست و مانند آن اختصاص می‌داد.
    با توجه به تجربیات پیشین، به نظر می‌رسد که مسعود پزشکیان از آمادگی ایران برای گفتگو، بدعهدی‌ها و اقدامات یک‌جانبه آمریکا، اقدامات تروریستی اخیر اسرائیل به خصوص ترور هنیه در تهران، استاندارد‌های دوگانه غرب درباره مساله فلسطین، فاجعه انسانی در غزه، لزوم احترام به ملت ایران و تلاش برای حفظ استقلال کشور صحبت کند.
    پزشکیان می‌تواند فضاسازی دشمن علیه ما را خنثی کند
    سخنگوی هیأت رئیسه مجلس گفت: رئیس‌جمهور در نیویورک می‌تواند با بیان واقعیت‌ها درباره مسائل داخلی ایران و شفاف‌سازی در این باره فضاسازی منفی رسانه‌ای دشمن درباره کشورمان که بر اذهان ایرانیان خارج از کشور تأثیر منفی گذاشته را خنثی کند.
    حجت الاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشار به سفر دکتر مسعود پزشکیان به نیویورک جهت شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت: سفر رئیس‌جمهور به نیویورک به منظور شرکت در اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد از جهات مختلف دارای اهمیت است.
    وی اظهار کرد: تریبون مجمع عمومی سازمان ملل بهترین ابزار و وسیله برای بیان دیدگاه و خط مشی و مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال مسائل مختلف همچون مسأله غزه است؛ همچنین رئیس‌جمهور می تواند از این ظرفیت برای افشای اقدامات غیر انسانی آمریکا و متحدانش در قبال ملت ایران با اعمال تحریم‌ها استفاده کند و ماهیت آنها را بیش از پیش آشکار سازد.
    سخنگوی هیأت رئیسه مجلس افزود: حدود دو و نیم میلیون ایرانی در کشور آمریکا ساکن هستند که حضور این تعداد از هموطنان ما در این کشور ظرفیت خوبی برای ما به شمار می رود. ایرانیان خارج از کشور سفرای ایران در کشورهای مختلف هستند و ما می‌توانیم از ظرفیت آنها در عرصه های مختلف بهره ببریم.
    سلیمی خاطرنشان کرد: دیدار با ایرانیان مقیم آمریکا می‌تواند از جهات مختلف دارای اهمیت باشد، رئیس‌جمهور می‌تواند با بیان واقعیت‌ها درباره مسائل داخلی ایران و شفاف سازی در این باره فضاسازی منفی رسانه‌ای دشمن درباره کشورمان که بر اذهان ایرانیان خارج از کشور تأثیر منفی گذاشته را خنثی کند و آن‌ها را به سرمایه گذاری در ایران و همراهی با کشورمان در عرصه های مختلف ترغیب کند.
    وی تاکید کرد: دیدار رئیس‌جمهور با ایرانیان مقیم آمریکا و صحبت‌های او با آنان می‌تواند بارقه امیدی را در دل آنها برای همراهی و همکاری با ایران ایجاد کند.
    نماینده مردم تهران در مجلس افزود: نشست‌های خبری در جریان سفر به نیویورک این فرصت را برای آقای پزشکیان فراهم می‌کند تا به دفاع از مواضع به حق جمهوری اسلامی ایران در مسائل مختلف به ویژه موضوع هسته‌ای، مباحث مربوط به تحریم‌ها و مواضع کشورمان در قبال مسائل منطقه ای بپردازد.
    سلیمی خاطرنشان کرد: دیدارهای دوجانبه با روسای جمهور کشورها که در جریان این سفر اتفاق می افتد فرصت مناسبی برای توسعه روابط با کشورهای مختلف در سطوح مختلف سیاسی، اقتصادی و... است.
    به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان یکشنبه یکم مهرماه به‌منظور حضور و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل عازم نیویورک شد.
    وی با بدرقه رسمی رئیس دفتر رهبر انقلاب و معاون اول رئیس جمهور تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد.
    رئیس جمهور در این سفر علاوه بر شرکت و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، در نشست سران میثاق آینده نیز سخنرانی خواهد کرد و همچنین دیدارهایی با تعدادی از سران کشورهای شرکت کننده در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی خواهد داشت.
    پزشکیان پیش از عزیمت به نیویورک گفت: امیدوارم در این سفر بتوانیم صدای مردم کشورمان باشم تا صدای حق طلبی و عدالت خواهی آنها که اعتقاد قلبی ماست را به گوش کسانی که در سازمان ملل هستند برسانیم.