کد خبر: 35510 | صفحه ۵ | جهان ورزش | تاریخ: 19 مهر 1403
مدیرکل دفتر محیط زیست سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور:
سالانه ۲۵۰ هزار حریق در کشور توسط سازمان آتش نشانی مهار می شود
مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: سالانه ۲۵۰ هزار حریق و حادثه در کشور توسط سازمان آتش نشانی مهار می شود.
مسعود احمدی در همایش آتشنشانی و ایمنی در اراک اظهار کرد: اجرای دقیق مبحث سوم مقررات ملی ساختمان به عنوان یکی از راهکارهای اصلی ارتقای ایمنی ساختمانها و کاهش خسارات ناشی از حریق باید مورد توجه ویژه مسئولان امر قرار گیرد. وی با اشاره به آمار بالای حریق در ساختمانهای کشور، بر لزوم توجه ویژه به ضوابط و مقررات ایمنی شهری و بهویژه مبحث سوم مقررات ملی ساختمان افزود: اجرای دقیق مفاد این مبحث در طراحی، ساخت و بهرهبرداری از ساختمانها، نقش بسزایی در کاهش تلفات جانی و مالی ناشی از حریق خواهد داشت. مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، با اشاره به وجود ۱۲۰ سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی در سطح کشور تصریح کرد: یک هزار و ۸۵۰ ایستگاه آتش نشانی در شهرها و ۹۰۰ پایگاه در روستاهای کشور مشغول خدمات رسانی به شهروندان هستند. وی لزوم توجه به مواد و مصالح مقاوم در برابر حریق در ساخت و ساز ساختمانها، اهمیت طراحی مناسب سیستمهای اعلام و اطفا حریق و ضرورت آموزش و فرهنگ سازی در زمینه ایمنی را مهم دانست و تاکید کرد: رعایت ضوابط و دستورالعملها نقش بسزایی در پیشگیری از حوادث و ایمن سازی ساختمانها دارد. وی با بیان اینکه سالانه ۲۵۰ هزار حریق و حادثه در کشور توسط سازمان آتش نشانی مهار میشود افزود: نظارت بر ایمنی ساختمانها و مدیریت در حوادث، میزان خسارات را کاهش میدهد. احمدی گفت: نقش ماشینهای آتش نشانی در سازمانها و پایگاههای آتش نشانی جهت ایمن سازی ساختمانهای تجاری و مسکونی بسیار بلند و مرتفع، کلیدی است.
مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور تاکید کرد: با وجود ماشین آلات زیاد، چنانچه در بهره برداری ساختمانهای بلند، ضوابط و نظارت به درستی انجام نشود، نمیتوان حوادث را مهار کرد. احمدی، وضعیت ایمنی در ساخت و ساز بسیاری از ساختمانها را بسیار نامطلوب و نامناسب خواند و گفت: وجود ساختمانهای ناایمن با سیستم ایمنی نامناسب، زنگ خطری است که ایمنی کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.شهردار اراک گفت: شهرداری به عنوان متولی اصلی امور شهری، تمام تلاش خود را برای ارتقای ایمنی ساختمانها و کاهش خطر حریق به کار خواهد بست. علیرضا محمودی افزود: اهمیت آموزش شهروندان در زمینه ایمنی و همچنین نظارت دقیق بر اجرای قوانین و مقررات ایمنی ساختمانها بر هیچکس پوشیده نیست که با همکاری همه دستگاههای اجرایی و مشارکت شهروندان میتوانیم به شهری ایمنتر دست پیدا کنیم.
وی افزود: سازمان آتش نشانی اراک بالغ بر ۲۳۰ نیرو دارد که ۸۰ درصد آن مربوط به نیروهای عملیاتی و ۲۰ درصد در دوازده ایستگاه فرماندهی مستقر هستند.
شهردار اراک با اشاره به اینکه سازمان آتش نشانی اراک تنها دارای یک نردبان ۳۲ متری است افزود: امید است با پیگیریهای به عمل آمده به زودی نردبان ۶۴ متری را تهیه کرده تا بتوانیم خدمات بهتری را در خصوص ایمنی به شهروندان ارائه دهیم.