سرمقاله

احیا فرصت ها زیر سایه وفاق قوا / مسعود نصیری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • سنگ کیسه صفرا: از تشکیل تا درمان، همه آنچه باید بدانید
  • اکسل، سلاح مخفی مدیران و تحلیلگران: آموزش تکنیک‌های حرفه‌ای برای تصمیم‌گیری هوشمندانه
  • دلایل خرابی لباسشویی سامسونگ
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 35660  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 22 مهر 1403
    آقای دیپلمات چه دستاوردی از گفتگوهای خود داشت؟
    پیام‌های سفر منطقه‌ای عراقچی
    کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به سفرهای اخیر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به برخی از کشورهای منطقه از جمله عربستان و قطر گفت که تهران رویکرد فعالی را برای توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی در پیش گرفته است.
    به گزارش ایسنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اواخر هفته گذشته برای انجام رایزنی‌های منطقه‌ای در ارتباط با آخرین تحولات غزه و لبنان و همچنین تلاش برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در این منطقه و زمینه‌سازی برای برگزاری نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی، ابتدا به عربستان سفر کرد و با «فیصل بن‌فرحان» همتای سعودی خود و همچنین «محمد بن‌سلمان» ولی‌عهد عربستان سعودی دیدار و رایزنی کرد.
    عراقچی بعد از دیدار با مقامات سعودی در مطلبی در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: در ریاض به عنوان نخستین مقصد از دور دوم سفرهای منطقه‌ای با آقایان امیر محمد بن سلمان، ولی‌عهد و رئیس شورای وزیران و امیر فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی دیدار و گفت‌وگو داشتم.»
    او با بیان این که «رایزنی‌های مفید و سازنده با محوریت توسعه روابط دوجانبه و آخرین تحولات منطقه انجام گرفت»، ادامه داد: «بر ضرورت همکاری‌ها جهت توقف فوری جنایات جنگی رژیم صهیونیستی از جمله نسل‌کشی در غزه و تجاوز نظامی به لبنان، امدادرسانی سریع و کمک به آوارگان تاکید شد».
    عراقچی تاکید کرد: «عزم جدی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی بر گسترش روابط و همکاری‌ها در عرصه‌های مختلف است».
    سیاست‌های منطقه‌ای
    «حسن لاسجردی» کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با ایسنا در مورد تحرکات دیپلماتیک وزارت امور خارجه در روزهای اخیر، با بیان اینکه با تغییر دولت، در حوزه سیاست خارجی نیز به طور طبیعی شاهد رویکردهای جدید هستیم ادامه داد: «یکی از خواسته‌های مردم در جریان انتخابات، ایجاد تغییرات تحول در حوزه سیاست خارجی کشور بود و یکی از مباحث مهم در این زمینه فعال کردن هرچه بیشتر سیاست‌های منطقه‌ای است».
    این روزنامه‌نگار با اشاره به شرایط کنونی در منطقه و خطر گسترش جنگ در حوزه غرب آسیا اظهار کرد: «در همین چهارچوب وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران رویکرد فعالی را برای جلوگیری از گسترش تنش در منطقه در پیش گرفته است و سفر اخیر نیز در همین چهارچوب و همچنین یارگیری مناسب از کشورهای منطقه برای پیشبرد سیاست جلوگیری از تنش و همچنین تلاش برای توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی صورت گرفته است».
    آوارگان لبنان
    وزیرخارجه ایران در ادامه سفر خود، چهارشنبه شب از ریاض راهی دوحه شد و در روز پنچ شنبه با شیخ «محمد بن‌عبدالرحمن آل‌ثانی» نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر دیدار و رایزنی کرد.
    او پس از دیدار با همتای قطری خود، با بیان اینکه سفر کوتاه او به قطر صرفا برای رایزنی درباره مسائل منطقه بوده است، گفت: «در ملاقات‌های عمومی و خصوصی بحث‌های خیلی خوبی صورت گرفت. درباره نگرانی‌های جدی در منطقه در خصوص جنایت‌های رژیم صهیونیستی اتفاق‌نظر وجود دارد.»
    عراقچی همچنین اشاره کرد که «بحث آوارگان در لبنان و فعالیت‌هایی که باید برای توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی انجام شود»، از محورهای رایزنی با وزیر خارجه قطر بوده است.»
    وزیر خارجه ایران در این‌باره گفت: «اتفاق‌نظر خوبی وجود دارد و ما رایزنی‌های خوبی داشتیم و قرار است این اقدامات با کشورهای دیگر منطقه و رایزنی‌ها با کشورهای دیگر در سطح بین‌المللی ادامه پیدا کند. جامعه بین‌المللی باید تلاش کند از جنایت‌هایی که توسط یک فرد به‌خاطر منافع خود انجام می‌گیرد و یک منطقه‌ای را به سمت جنگ، درگیری و تنش می‌کشاند، جلوگیری کند. مجموعه فعالیت‌هایی را هماهنک کرده‌ایم که ان‌شاءالله مستمر خواهد بود».
    انتقال پیام‌ها
    لاسجردی در بخش دیگر صحبت‌های خود گفت که «وقتی تنش‌ها افزایش پیدا می‌کند رایزنی‌ها و گفت‌وگوها نیز گسترش پیدا می‌کند و کشورهای مختلف سعی می‌کنند از ابزارهای دیپلماتیک و حتی غیر دیپلماتیک برای ارسال پیام‌های مختلف استفاده کنند».
    او درباره انتشار اخباری مبنی بر اینکه وزیر خارجه ایران در نشست با وزرای شورای همکاری خلیج فارس هشدار داده که در صورتی که این کشورها اجازه دهند که رژیم صهیونیستی از آسمان آن‌ها برای حمله به ایران استفاده کند، تهران با این اقدام آن‌ها مقابله خواهد کرد، گفت: «به طور معمول دستگاه سیاست خارجی برای انتقال پیام‌های خود از ابزار دیپلماتیک استفاده می‌کند که هشدار نیز می‌تواند یکی از این ابزارها باشد و این امر غیرمتعارفی نیست و در مواقعی در کنار استفاده از ادبیات دیپلماتیک و احترام‌آمیز از ابزار هشدار نیز استفاده می‌شود».
    سفر به عراق و مصر
    بر اساس گزارش منابع خبری، عراقچی در ادامه رایزنی‌های منطقه‌ای خود که از لبنان و سوریه آغاز شد و به ریاض و دوحه رسید، روز یکشنبه ۲۲ مهرماه راهی بغداد خواهد شد تا با مقامات عراق دیدار و رایزنی کند.
    رسانه قطری «العربی الجدید» نیز نوشته عراقچی طی روزهای آتی طی سفری رسمی به قاهره سفر می‌کند تا شماری از پرونده‌های مشترک و دیدگاه ۲ کشور نسبت به تحولات منطقه‌ای را بررسی کند. عراقچی قرار است در این سفر با «بدر عبدالعاطی» وزیر خارجه مصر، «عباس کامل» رئیس سازمان اطلاعات این کشور و «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر دیدار و گفت‌وگو کند.