سرمقاله

دولت وفاق؛ سطح دیگرگون سیاست، دستاورد نظام / میثم قهوه چیان

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • راهنمای خرید جوجه‌پز و کباب‌پز صنعتی؛ نکات مهم و ضروری
  • عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر
  • هدیه ویژه ایرانسل برای عید سعید فطر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 35910  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 25 مهر 1403
    نقابداران ظریف / مریم قربانی
    در طول تاریخ ، بشر مدام در حال تغییر دادن شخصیت و زندگی با هدف رسیدن به کمال انسانی خود است،لذا در صورتی که انسان به صورت صحیح و در یک نظام تربیتی جامع و همه‌جانبه‌نگر پرورش یابد، به کمال خواهد رسید. از اینجا می‌توان دریافت که هدف نهایی از تربیت انسان نیز نباید چیزی جز کمال نهایی او باشد گاهی این کمال تربیت یک نسل جهت پرچمداری یک جامعه است .
    در جوامع امروزی گاها با برخی ناهنجاری های روبرو خواهیم شد، البته شاید به ظن نگارنده و نسل پیش از ما آن بشود از این تغییرات به عنوان ناهنجاری یاد کرد ، یکی از این ناهنجاری های علاقمند بودن نسل امروزی و بالخصوص دختران به تغییر در هویت خود است، هویتی که سازندگان جامعه آینده هستند.
    در ابتدا باید گفت هویت دارای ابعاد مختلفی است و مهم‌ترین آن هویت فردی و اجتماعی است. دراین‌میان، هویت دختران و زنان به‌عنوان افرادی که تربیت نسل¬های آینده از آن آنها است اهمیت بیشتری دارد.
    در بحث‌های هویتی از این کلمه بسیار بهره بردیم که پسر باید پسر و دختر ما باید دختر باشد، در میان نوجوان این نسل دخترهایی که تمایل به پسربودن دارند و می‌گویند ای کاش من هم پسر بودم کم نیستند ، شاید واقعاً هم دوست نداشته که جنسیتی به آن نگاه کند ، باید پرسید چه دلیلی باعـث شده این نسل به این نوع تغییرهویت علاقمند شده است؟ شاید به‌خاطر یک بی‌عدالتی اجتماعی که در خانواده‌ یا جامعه دیده و یا یک نگاه و باور غلطی که در مورد زن بودن و.. به او دادند منجر به این موضع گیری در او شده است ،در هر صورت هرچه هست او یک کمبود در هویت خوده دیده که به این پنهان شدن پشت نقاب راضی شده است و الان دوست دارد پسر باشد.
    بعضی‌ از این دختران قدرت را در پسر بودن تعریف می‌کنند. و چیزی به نام قدرت زنانه و زیبایی‌های زنانه به‌عنوان یک قدرت برایشان تعریف نشده است. اگر چه این افراد خارج از نگاه جنسیتی قدرتمند و بی نیازهستند و به راحتی می توانند به خواسته هایی که در جامعه برای انها تابو است دست یابند ،
    ولی اینکه این تغییر هویت برای اینده جامعه ای که این دختر خود را در نقاب یک مرد جار زده چه قیمت سنگینی خواهد داشت مهم و قابل تامل هست!
    درواقع وقتی از نزدیک این موضوع و عدم پدیرش هویت‌ شخصی را در دختران رصد کنیم ، این سوال پیش می اید که ما متوجه چه اتفاقی در بطن موضوع می شویم ؟ چیزی که در ظاهر متوجه ان میشویم فقط این نیست که ما یک دختر را از دست می‌دهیم، بلکه ما یک نسل را از دست می‌دهیم.
    خیلی عجیب است که هویت دختران و زنان در جامعه‌ی ما با نسل در جامعه‌ی بشری عجین شده است. چرا که خداوند برزگترین صفت خود یعنی و خلق کردن را در وجود ظریف یک زن نیزقرار داده است و اما شاید این نکته مهم و صفت منحصر به فرد را دخترانی که تمایل به تغییرهویت خود دارند درک نکردند. از نگاه نگارنده عوامل مختلفی از جمله مشکلات خانواده مثل طلاق ، ساختارهای اجتماعی حاکم بر جامعه ما ، رسانه، گروه همسالان در عدم رضایت از هویت دختران نوجوان نقش دارند .
    از انجا که مراحل نوجوانی و جوانی در زندگی هر فرد، دوره‌های اولیۀ تغییرات شخصیتی هستند؛ شاید در دوران نوجوانی افزایش یا تغییرات سریع در هورمون‌ها و نیاز به جلب توجه بی تاثیر در تمایل به تغییر هویت دختران نسل امروزی نباشد .
    شاید نمونه زیادی از این دختران که علاقمند به تغییر هویت خود هستند را علاوه بر محیط اطراف و در فضای مجازی شاهد باشیم ، چیزی که امروز از به اشراک گذاشتن پست در پلتفرم های مختلف از این دختران کم و بیش شاهد آن هستیم ، پست در قالب اهنگ، عکس نوشته و… با مفهوم این هست که قوی هستم زیاد به چشم می خورد، اما چرا این موضوع قوی بودن برای دختران به یک تابو بدل شده است جوری که هویت خود را انکار کنند ؟ بنحوی که اکثرا شاهد دخترانی با ظاهری کاملا پسرانه و حتی در مواری با تن صدا ، پوشش، حتی رفتار و خواسته های پسرانه هستیم.
    شاید اگر از بعد روانشناسی به عوامل موثر بر این موضوع نگاهی داشته باشیم باید به ابعاد شخصیتی این قشر نیز توجه شود ، شخصیت تشکیل دهنده فرد از ژنتیک و رویدادها و شرایط شکل می‌گیرد و ترکیب و تعامل این عوامل با هم بر رشد ویژگی‌ها و صفات تعیین‌کنندۀ هویت فرد تاثیر می‌گذارد.
    همچنین می دانیم عوامل محیطی و فرهنگی، موقعیتی و زمانی نیز بر ثبات شخصیت و هویت تاثیر می گذارند. در واقع شخصیت هر فرد در طول مراحل مختلف زندگی تغییر می کند. این تغییرات ممکن است به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی مرتبط با رشد باشد و یا به علت تجربیات متعددی که بر رفتار فرد تاثیر می‌گذارد باشد.
    و اما ما و جامعه این واقعیت را پذیرفته ایم برای حرف زدن با نسل امروز باید با زبان خودش با او حرف زد، جوری که برای تاثی پذیری نسل امروز از یک موضوع و هدف، باید باب میلش رفتار کرد . حال سوالی که اینجا مطرح است زبان دخترانی که تمایل به تغییر هویت دارند چیست و با چه روش و زبانی به مسیر و دنیای ظرافت خودش برگردانیم ؟ایا امکانش هست؟
    استارت این تغییر هویت در زمان نوجوانی زده و در صورت عدم توجه، به شکل تغییر هویت کامل خود را نشان خواهد داد ،پس می طلبد در همان سنین نوجوانی بار روش های کارشناسی و تببین باورهای دینی به صورت جذاب و مطابق با سبک خودشان در نطفه خشک شود.
    می دانیم زن و دختر در اسلام جایگاه ویژه ای دارد ، اما آیا ما ان جایگاه را به بهترین شکل ممکن برای این نسل تبین کردیم ؟یا ان جایگاهی که از طریق جامعه سنتی و خانواده به او القا شده و او از آن فراری است در ذهنش ماندگار شده است؟!
    این یک واقعیت هست چه مورد قبول ما با شد چه نباشد! دختران امروزی خود را در همه صحنه های اجتماعی هم تراز پسر میدانند، دوست دارنند در میادین ورزشی (مثل دوچرخه سواری،بوکس، بدنسازی و… )، اقتصادی ، صنعتی ، تجارت و… و میادین که به ذهن نگارنده نمیرسد که تا کنون در تصرف مردان بود حضور داشته باشند،چرا که هرچیز که از انسان گرفته شود نسبت به آن حریصتر می شود، البته این مسیر را باید با روش کارشناسی شده برای این قشر تسهیل کرد، و به او فهمانده شود که در کنار ظرافت زنانه و مادرانه ات هیچ چیز برای تو غیر ممکن نیست و این باور به او القا شود.
    بطور کلی تعارض هویتی و عوامل مؤثر برآن و میزان رضایت از هویت جنسی از نگاه دختران نوجوان به عنوان مادران فردا و پرورش دهندگان نسلی که سازنده ایران اسلامی هستند ، علل و عوامل مختلف دارد که نیاز به واکاوی صحیح و مطابق با نیاز نسل امروز دارد.به جد می توان گفت استفاد از جهاد تبین به سبک و سیاق و تقاضای این نسل بی شک مثمر ثمر واقع خواهد شد ، فقط باید به زبان خودشان باشد که تحت تاثیر قرار گیرند ، تا نسل پرورش یافته از این مادران پرچمدار ایرن اسلامی در تمام میادین و شاخص ها بهتر از نسل انقلاب و بعد از آن افتخار افرینی کنند.