کد خبر: 3608 | صفحه آخر | تاریخ: 28 دی 1401
«فلسفه قارهای» کریچلی تجدید چاپ شد
چاپ پنجم کتاب «فلسفه قارهای» سایمون کریچلی (از مجموعه مختصر و مفید) و ترجمه خشایار دیهیمی توسط نشر ماهی منتشر شد. به گزارش مهر، چاپ پنجم کتاب «فلسفه قارهای» اثر سایمون کریچلی و ترجمه خشایار دیهیمی در ۲۰۰ صفحه و بهای ۸۵ هزار تومان توسط نشر ماهی منتشر شد. چاپ نخست این کتاب سال ۱۳۸۹ با شمارگان دو هزار نسخه منتشر شده بود.
فلسفه قارهای (Continental philosophy) در واقع مجموعهای از سنتها در جریانهای فلسفی دو قرن اخیر است که در قاره اروپا وجود داشتهاند و میتوان پدیدارشناسی، اگزیستانسیالیسم وهرمنوتیک را از جمله آنها دانست. البته باید توجه داشت که عنوان «فلسفه قارهای» نخستین بار در نیمه دوم قرن بیستم و برای اشاره به حوزه اندیشمندان و سنتهای خارج از فلسفه تحلیلی به کار رفت.
فلسفه تحلیلی (Analytic philosophy) اما فلسفه آکادمیک حاکم بر دانشگاههای کشورهای انگلیسی زبان (آنگلوساکسون) است که فیلسوفانش بر روشنی و وضوح، بامعنی بودن و منطقی و ریاضیوار بودن گزارهها تأکید فراوان دارند و در نتیجه به متافیزیک به دیده شک مینگرند. آنها معتقدند که روش تحلیل خاصی وجود دارد که فلسفه فقط از آن طریق میتواند به نتایج مطمئن دست یابد. در همین راستا منطق و فلسفه زبان از همان ابتدا از بحثهای محوری فلسفه تحلیلی محسوب میشدند که میتوان از پوزیتویسم منطقی، تجربه گرایی منطقی، اتمیسم منطقی، منطقگرایی و فلسفه زبان به عنوان گرایشهای مختلف در این نحله فلسفی نام برد.
کتاب «فلسفه قارهای» نوشته سایمون کریچلی کتابی است مختصر و مفید که برای نخستین بار در فوریه ۲۰۰۱ (زمستان ۱۳۸۰) به زبان انگلیسی و از سوی انتشارات آکسفورد در قالب مجموعه Very Short Introductionsمنتشر شد.
انتشارات آکسفورد از سال ۱۹۹۵ انتشار این مجموعه را در دستور کار خود قرار داد و تاکنون بیش از ۲۶۰ عنوان کتاب در قالب این مجموعه منتشر شده است. هرچند بخش اعظمی از این کتابها به مفاهیم فلسفی و فلاسفه برمیگردد، اما تنوع موضوعی این مجموعه بسیار گوناگون است.