سرمقاله

بنزین گران شود یا خیر؟ / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 36854  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 12 آبان 1403
    تدبیر نادرست و کوچ نادرست‌تر پژمان درستکار
    کشتی‌گیر را هدایت می‌کنید یا سردرگم؟
    تیم ملی ایران مسابقات جهانی کشتی آزاد اوزان غیرالمپیکی در آلبانی را با ناکامی پشت سرگذاشت. کسب تنها یک مدال برنز، دستاورد قابل اعتنایی نیست و از سویی شکست‌های قاسم‌پور مقابل سعداله‌یف و تیلور نشان داد تیم ملی از لحاظ فنی با مشکل مواجه است.
    در آلبانی مشخص شد تیم ملی کشتی آزاد ایران بعد از المپیک ۲۰۲۴ پاریس با بازگشت پژمان درستکار پیشرفتی نداشته و البته انتقادها و ایراداتی هم به نوع کوچ او وارد است.
    به گزارش تابناک، مسابقات جهانی کشتی آزاد اوزان غیرالمپیکی در آلبانی برگزار شد و تیم ایران تحت هدایت پژمان درستکار نتوانست انتظارات را برآورده کند. تیم ایران که با رضا مومنی در ۶۱ کیلو، سینا خلیلی در ۷۰ کیلو، محمد نخودی در ۷۹ کیلو و کامران قاسم‌پور در ۹۲ کیلوگرم راهی تیرانا شده بود، تنها صاحب یک مدال برنز توسط نخودی شد و در هیچکدام از اوزان فینال را تجربه نکرد.
    تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در حالی با ۴ کشتی‌گیر در این رقابت‌ها شرکت کرد که سکان هدایت آن یکبار دیگر به دوست نزدیک و صمیمی علیرضا دبیر سپرده شده است. بعد از بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس، فدراسیون کشتی تصمیم به تغییر در رأس کادرفنی تیم ملی کشتی آزاد گرفت و انتظار می‌رفت با جدایی محسن کاوه و بازگشت دوباره پژمان درستکار، کشتی آزاد در مسیر پیشرفت قرار بگیرد، اما عملکرد آزادکاران و نتایج آنها در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی، حقیقت دیگری را پیش روی کشتی ایران قرار داد. علاوه بر ناکامی مومنی و خلیلی، بدون شک تلخ‌ترین اتفاق این رقابت‌ها شکست‌های کامران قاسم‌پور مقابل عبدالرشید سعداله‌یف روس و البته دیوید تیلور آمریکایی در دیدار رده‌بندی بود. آنچه مشخص است اینکه نداشتن استراتژی مناسب و برنامه فنی مطلوب و اثرگذار به خصوص در کشتی‌های حساس مقابل رقبای نامدار، پاشنه آشیل تیم ملی کشتی آزاد در آلبانی بود.
    فارغ از شکست‌های تلخ آزادکاران کشورمان در این مسابقات، نکته دیگری هم وجود دارد که نمی‌توان به سادگی از کنار آن گذشت. توصیه‌ها و دستورات بی وقفه پژمان درستکار و احسان امینی از کنار تشک آن هم در شرایطی که مبارزه کشتی گیر با حریفش در جریان است، رویه‌ای درست و اصولی نیست. در چنین شرایطی احتمالاً مهم‌ترین مهارت کشتی‌گیران نه در دست و پاهاشان بلکه باید در گوش‌شان باشد. در حساس‌ترین لحظات مسابقه، دستورات مختلف از کنار تشک صادر می‌شود و در بعضی موارد اوضاع بدتر هم می‌شود، چون علیرضا دبیر هم از روی سکوها سعی می‌کند با صدای بلند توصیه‌هایش را به گوش کشتی‌گیر برساند!
    این در شرایطی است که به عنوان مثال، حاجی‌مراد گاتسالوف سرمربی تیم کشتی آزاد روسیه، آرام و با حوصله و به دور از هیجان‌زدگی در کنار تشک حضور داشت و تنها در وقت استراحت ۳۰ ثانیه یا زمان‌هایی که کشتی متوقف می‌شد، نکات مدنظر را به شاگردش منتقل می‌کرد. تفاوتی هم نداشت که قهرمان نام‌آور و بزرگی از کشورش روی تشک باشد یا جوان و جویای نام، کشتی‌گیرش در مسابقه از لحاظ امتیاز عقب باشد یا از حریفش پیش افتاده باشد. تعدادی از کارشناسان و مربیان هم این موضوع را برنمی‌تابند و یکبار غلامرضا محمدی، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران در المپیک توکیو در مصاحبه‌ای گفت: «متاسفانه در المپیک توکیو کشتی‌گیر من نمی‌دانست حرف من مربی که کنار تشک هستم را گوش کند یا حرف آقای دبیر که در سکو بود.» دیشب هم هادی عامل در مواجهه با سؤال مجری برنامه در همین خصوص و اینکه آیا دستورات مستمر مربیان از کنار تشک به کشتی گیران کار درستی است؟ پاسخ داد: «وقتی دو مربی همزمان نکاتی را می‌گویند، کشتی‌گیر گیج و سردرگم می‌شود. گاهی دو نفر از کنار تشک و یک نفر از بالا می‌خواهند کشتی گیر را هدایت کنند. من اسم نمی‌آورم اما به مربیان این نکته را گفته‌ام.» حقیقت آن است که کادرفنی تیم ملی و در رأس آنها پژمان درستکار هر دانشی دارند را باید قبل از مبارزه به کشتی‌گیر آموزش دهند. آنها هر چه از تبحر و نقاط ضعف حریف متوجه می‌شوند را باید در آنالیزهای قبل از کشتی به شاگردشان بگویند و روی آنها بارها و بارها کار کنند تا ملکه ذهن کشتی‌گیر شود.
    تیم پیرمرد‌ها هم ۲ برنز گرفت!
    تیم ملی کشتی آزاد ایران با اعلام اتحادیه جهانی با یک برنز بالاتر از آمریکای دو برنزی در رده‌بندی تیمی سوم شد، اما با احتساب امتیاز روس‌ها و قهرمانی این تیم، تیم ایران عملاً چهارم می‌شود.
    در حالیکه گرجستان و ژاپنِ ۵۵ امتیازی در کنار هم دو تیم اول مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی شدند و تیم ایرانِ ۴۱ امتیازی رده سوم را از آن خود کرد؛ در حقیقت تیمی که یک برنز گرفت در جایگاه چهارم حقیقی قرار می‌گیرد.
    به گزارش تابناک، هرچند روس‌ها بعد از چند سال فراز و نشیب، این بار بدون دردسر مجوز شرکت در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی را گرفتند، اما همچنان امتیازشان در رده‌بندی نهایی و زیر پرچم کشور روسیه محاسبه نشد.
    آنها همانطور که در رقابت‌های جهانی ۲۰۲۴ زیر ۲۳ سال قهرمان واقعی رقابت‌ها شدند، اما به دلیل عدم قرار گرفتن‌شان در رنکینگ، جام قهرمانی به تیم ایران داده شد، این بار هم بالاتر از همه تیم‌ها قهرمان واقعی رقابت‌ها بودند. این تیم در آلبانی، سه مدال طلا، نقره و برنز و یک عنوان پنجمی گرفت. زائور اوگویف که در روز اول شکست سنگینی را مقابل مدعی جدید وزن ۶۱ کیلو تجربه کرده و ۱۰-۲ به اونوی ژاپنی باخته بود، در کشتی رده‌بندی هم مغلوب ویتو آروجائوی آمریکایی قهرمان سال گذشته جهان شد و با ۱۰ امتیاز و عنوان پنجمی به کار خود خاتمه داد.
    اینالبک شیری‌یف در ۷۰ کیلو مدال برنز گرفت تا ۱۵ امتیاز به حساب روس‌ها اضافه کند و ماگومد ماگومایف که به نظر می‌رسید قهرمان جدید ۷۹ کیلوگرم باشد، مثل محمد نخودی به آوتاندیل کنتچادزه گرجستانی باخت و به نقره رضایت داد تا ۲۰ امتیاز هم او بگیرد.
    بهترین نتیجه روس‌ها در ۹۲ کیلوگرم بود، جایی که عبدالرشید سعدالله‌یف ششمین طلای جهانی‌اش و هشتمین مدال مجموع (دو طلای المپیک) خود را گرفت و ۲۵ امتیاز دیگر به حساب روس‌ها اضافه کرد. به این ترتیب شاگردان حاجی‌مراد گاتسالوف از ۱۰۰ امتیاز ممکن باتوجه به برگزاری رقابت‌ها در ۴ وزن غیرالمپیکی، ۷۰ امتیازش را گرفتند و قهرمان واقعی مسابقات بودند.
    بعد از این تیم گرجستان و ژاپن ۵۵ امتیازی در جایگاه مشترک دوم قرار گرفته و تیم ایران که فقط یک برنز گرفت و صاحب ۴۱ امتیاز شد هم جایگاه واقعی‌اش، چهارم جهان بود؛ به دور از سکو.
    آمریکا که با تیم پیرمردهایش به آلبانی آمده بود هم با ۳۴ امتیاز در جایگاه پنجم قرار می‌گیرد. در واقع قهرمانی واقعی روس‌ها، یک پله همه تیم‌ها را پایین‌تر می‌برد. تیم آمریکا به لحاظ امتیازی پایین‌تر از ایران قرار گرفت؛ تیمی که سه کشتی‌گیر بالای ۳۰ سال در ترکیبش داشت و مُسن‌ترین عضوش جردن باروزی بود که سال گذشته به علی سوادکوهی و امسال هم به محمد نخودی باخت؛ اما همین تیم از نظر مدالی بالاتر از ایران قرار می‌گیرد: با دو برنز ویتو آروجائو در ۶۱ کیلو و دیوید تیلور در ۹۲ کیلوگرم.
    تنها کشتی‌گیری که برای این تیم امتیاز نگرفت، جیمز گرین در ۷۰ کیلوگرم بود، باروز هم موفق به کسب ۴ امتیاز شد.