کد خبر: 37056 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 14 آبان 1403
خبرنگارهایی که به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند
قتل عام در قتل عام
گروه بین الملل- سندیکای خبرنگاران فلسطین اعلام کرد رژیم صهیونیستی ظرف یک سال جنگ در نوار غزه، بیش از ۲ برابر تعداد خبرنگارانی که سالانه در سراسر جهان کشته میشوند، کشته است.
این نهاد فلسطینی در بیانیهای به مناسبت روز جهانی پایان دادن به مصونیت از مجازات جنایات مرتکب شده علیه خبرنگاران اعلام کرد قتلعامهای هدفمند ارتش رژیم صهیونیستی در حق خبرنگاران فلسطینی در غزه با هدف کشتن شاهدان حقیقت، بدون مجازات نخواهد ماند.
به نقل از سایت خبری النشره، سندیکای خبرنگاران فلسطینی با بیان اینکه کشتار هولناک علیه مطبوعات و بشریت توسط نیروهای اشغالگر در نوار غزه، بزرگترین و فجیعترین قتل عام خبرنگاران در تاریخ رسانههای سراسر جهان محسوب میشود، افزود: ارتش اسرائیل طی یک سال ۱۸۳ خبرنگار را در غزه کشت که بیش از ۲ برابر تعداد خبرنگارانی است که هر ساله در سراسر جهان کشته میشوند.
همچنین ایرنا می نویسد: خبرنگار مستقل کانادایی به روایت حمله رژیم صهیونیستی به روزنامه نگارانی که جنگ غزه را پوشش میدهند، پرداخت و نوشت: با ادامه تخریب وحشیانه غزه بیش از ۱۶۰ نفر از روزنامهنگاران به شهادت رسیده و ۶۰ نفر از آنها بازداشت شدهاند.
«اوا بارتلت» خبرنگاری که تجربه پوشش اخبار در مناطق درگیر خاورمیانه از جمله در سوریه و فلسطین را (که چهار سال در آن سکونت داشته) دارد، در مطلب خود در تارنمای راشاتودی نوشت: با وجود تجربه ای که از دو جنگ (رژیم) اسرائیل در غزه داشتم هرگز تصور نمی کردم شاهد صحنه های وحشتناکی باشم که اکنون از شمال غزه بدست می آید: اسرائیل در روز روشن مردم را نابود می کند و تصاویر آن برای همه جهان ارسال می شود. اما هیچ کس برای متوقف کردن آن کاری نمی کند.
نویسنده افزود: رژیم اسرائیل هفته هاست که شمال غزه را محاصره کرده و از ورود بیشتر کمک های بشردوستانه جلوگیری می کند. این اقدام ۴۰۰ هزار جمعیت این منطقه را در معرض گرسنگی کامل قرار داده است. پارلمان (رژیم) اسرائیل به تازگی به ممنوعیت فعالیت آنروا که در زمینه کمک های بشردوستانه فعالیت می کند و تنها شریان نجات فلسطینی هاست، رای داد.
نیروهای (رژیم) اسرائیل همه تاسیسات آب و چاه ها را بمباران و خطوط ارتباطی با جهان بیرون را قطع کرده اند و مانع از دسترسی فلسطینی ها به آب می شوند و آنها را محاصره و منزوی کرده اند.
بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر مستقل «یورومِد مانیتور» مستقر در ژنو در دو هفته گذشته، ۵۰۰ فلسطینی در شمال غزه به شهادت رسیده اند و هزاران نفر دیگر جراحت هایی را برداشته اند. بسیاری هنوز شمارش نشده اند زیرا بسیاری از اجساد در خیابان ها پراکنده یا زیر آوارها مدفون هستند.
این سازمان در گزارش خود آورده است: نیروهای (رژیم) اسرائیل در ادامه نسل کشی خود در طول یک سال گذشته در سایر نقاط نوار غزه ، بیمارستان ها را در شمال غزه هدف قرار می دهند. آنها، بیمارستان اندونزی در شهر بیت لاهیا در شمال نوار غزه را محاصره کردند. نیروهای اسرائیلی دو گلوله توپ را به سمت بیمارستان شلیک کردند، برق آن را قطع کردند و هر کسی را که در منطقه حرکت می کرد هدف قرار دادند.
ارتش رژیم اسرائیل همچنین تیم پزشکی و امدادگران را هدف قرار داده است. اقدام این رژیم در به شهادت رساندن تیم امدادی و نابود کردن بیمارستان ها، اقدامی غیرقانونی بر اساس قوانین بین الملل است اما اقدامات این رژیم در نسل کشی به جهان نشان داده که کابینه اسرائیل، ارتش و شهرک نشین ها بر این باورند که این قانون درباره آنها صدق نمیکند.
خبرنگار کانادایی در گزارش خود به ویدئوی وحشتناکی از حمله پهپادهای رژیم صهیونیستی به کودک فلسطینی و بمباران غیرنظامیانی که به کمک او شتافتند، اشاره کرد و افزود: گفته می شود ارتش اسرائیل به کشتن صرف غیرنظامیان با بمباران، تک تیراندازی و گرسنگی راضی نیست و از روبات های حامل مواد منفجره و بشکه های بمب گذاری شده برای انفجار از راه دور استفاده می کند.
تصاویری از نظارت کوادکوپترها در خیابان ها که روزنامه نگاران موفق به ثبت و انتشار آن شده اند، فراواقع گرایانه و مانند یک داستان علمی تخیلی است. هفته پیش دوستی در پیامی به من گفت که اگر بخواهد نانی بدست آورد، باید بین تحمل گرسنگی یا مورد حمله قرار گرفتن از سوی سربازان اسرائیلی یا کوادکوپترهای آن، یکی را انتخاب کند.
او ساعت ۴ صبح به من پیام داد: تانک های اسرائیلی در خارج از خانه مستقر هستند. پیامی که او برای من ارسال کرد وحشتناک بود.
جنگ با روزنامه نگاران
نویسنده افزود: اوایل ماه جاری فادی الوحیدی فیلمبردار فلسطینی از ناحیه گردن مورد اصابت گلوله یک کوادکوپتر اسرائیلی قرار گرفت و این شلیک او را فلج کرد. به غیر از الجزیره، که فادی برای آن کار می کرد، اکثر رسانه های غربی و سازمان های تبلیغاتی روزنامه نگاران به طرز شگفت انگیزی سکوت کردند.
گزارشگران بدون مرز، که قبلاً به دلیل کم اهمیت جلوه دادن تعداد روزنامه نگاران فلسطینی کشته شده توسط اسرائیل درباره آن نوشتم، اشاره به حمله به این روزنامه نگار فلسطینی نکرد.
کمیته حفاظت از روزنامه نگاران (CJP) فقط نوشت: الوحیدی در حال پوشش خبری محاصره (رژیم) اسرائیل در کمپ آوارگان جبالیا در شمال غزه بود که بر اثر شلیک گلوله از یک هواپیمای شناسایی اسرائیلی به شدت از ناحیه گردن مجروح شد. وی و انس الشریف جلیقه های مطبوعاتی به تن داشتند و به وضوح به عنوان روزنامه نگار قابل شناسایی بودند.
انس الشریف - که همچنان شجاعانه از شمال غزه گزارش می دهد - به کمیته حفاظت از روزنامه نگاران گفت که آنها در منطقه ای «کاملاً دور از مناطق عملیاتی نیروهای اشغالگر اسرائیل» و پر از ساکنان محلی مستقر بودند که «یک پهپاد شناسایی اسرائیل به سمت آنها شلیک کرد.»
وی افزود؛ پس از تیراندازی سعی کردیم به مکان امن دیگری حرکت کنیم و از هر خطری پنهان شویم، اما گلوله هواپیما به گردن همکارمان فادی الوحیدی اصابت کرد که منجر به فلج شدن کامل وی شد.
وحیدی از آن زمان به کما رفته است. همکاران و دوستان او خواهان نوعی مداخله بین المللی هستند تا به او اجازه داده شود برای نجات جانش و استفاده از مراقبت های پزشکی به خارج از این منطقه منتقل شود.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) به نقل از سندیکای روزنامه نگاران فلسطینی (PJS) گزارش داده که بین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴ (۱۹ مهر ۱۴۰۳) ۱۶۸ روزنامه نگار و کارمند رسانه ای فلسطینی از جمله ۱۷ زن در نوار غزه کشته شده اند. ۳۶۰ نفر مجروح و ۶۰ نفر بازداشت شدند.
حسام شباط، روزنامه نگار فلسطینی که مانند انس الشریف با شجاعت صحنه های آخرالزمانی از بمباران اسرائیل در شمال غزه را گزارش می کند نوشت: «ما شاهد نسلکشی و پاکسازی قومی در شمال غزه، به ویژه در جبالیا هستیم که از هر جهت در محاصره است. نیروهای اشغالگر اسرائیل غیرنظامیان آواره را بمباران می کنند، آنها را بازداشت می کنند و تلاش می کنند که منطقه را پاکسازی قومی کنند. آنها پناهگاه های غیرنظامیان آواره را هدف قرار می دهند. اجساد در همه جا در شمال منطقه و در امتداد جاده ها پراکنده است. هزاران غیرنظامی به زور از شمال آواره می شوند (پاکسازی قومی).»
نویسنده درادامه روایت خود به بیهوده بودن ضرب الاجل آمریکا برای رژیم صهیونیستی برای بهبود وضعیت امدادرسانی اشاره کرد و نوشت: بزرگترین حامی اسرائیل هنوز کمک های نظامی به این رژیم را قطع نکرده و اقدامی قانونی بکار گرفته نشده است. آمریکا هرگز درجایگاهی قرار ندارد که بتواند اسرائیل را وادار به توقف نسل کشی در غزه کند. آمریکا با دادن یک ماه فرصت به رژیم اسرائیل در حقیقت به او برای پاکسازی قومی هر چه سریع تر شمال غزه، چراغ سبز نشان داد.