سرمقاله

فیلترینگ راهی به سوی بن بست / مسعود نصیری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • هبلکس بهتر است یا سفال
  • معرفی بهترین شهرهای شمال ایران برای سفر
  • معرفی هتل های اقتصادی مشهد با غذای سلف سرویس
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 37057  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 14 آبان 1403
    نتیجه نظرسنجی ها در انتخابات آمریکا به کدام سمت می رود؟
    رقابت میلی‌متری ترامپ و هریس
    چندین دهه بود که نظرسنجی‌ها رقابت انتخاباتی را در آمریکا در بسیاری از ایالت‌های چرخشی اینقدر نزدیک به تصویر نکشیده بودند.
    به گزارش «انتخاب»؛ بر اساس نظرسنجی‌ها، خانم هریس در حال حاضر با فاصله اندک در نوادا، کارولینای شمالی و ویسکانسین در پیش است، در حالی که ترامپ در آریزونا برتری دارد. این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که آنها در رقابت‌های نزدیکی در میشیگان، جورجیا و پنسیلوانیا هستند، اما نتایج در تمام هفت ایالت نشان می‌دهد هیچ‌یک از نامزد‌ها در هیچ‌یک از آنها برتری قطعی ندارد.
    هر دو نامزد مسیر‌های متعددی برای کسب ۲۷۰ رأی الکترال لازم برای پیروزی دارند. در چنین رقابت نزدیکی، حتی یک خطای کوچک سیستماتیک در نظرسنجی‌ها می‌تواند رقابت را به طرز قطعی به نفع یکی یا دیگری تغییر دهد.
    اما نشانه‌هایی وجود دارد که رأی‌دهندگان دیرهنگام به نفع هریس رأی می‌دهند. در میان ۸ درصد از رأی‌دهندگانی که گفتند به تازگی تصمیم خود را گرفته اند، هریس با ۵۵ درصد به ۴۴ درصد پیشتاز است. (با نزدیک شدن به روز انتخابات، ۱۱ درصد از رأی‌دهندگان همچنان نامشخص یا قابل قانع کردن باقی مانده‌اند که از ۱۶ درصد در حدود یک ماه پیش کاهش یافته است.)
    این نظرسنجی‌ها در حالی منتشر می‌شود که بیش از ۷۰ میلیون آمریکایی در حال حاضر رأی داده‌اند.
    تقریباً ۴۰ درصد از افرادی که در نظرسنجی تایمز/سی‌نا در هفت ایالت مورد بررسی قرار گرفتند، اعلام کردند که رأی داده‌اند. خانم هریس در میان این رأی‌دهندگان، با یک فاصله هشت درصدی جلو است. ترامپ در میان رأی‌دهندگانی که می‌گویند احتمال زیادی برای رأی دادن دارند، اما هنوز رأی نداده‌اند، برتری دارد.
    ترامپ در پنسیلوانیا در حال پیشروی است، جایی که خانم هریس در تمام نظرسنجی‌های قبلی نیویورک تایمز/کالج سی‌نا در این ایالت از زمان ورودش به رقابت، چهار درصد برتری داشت. اکنون رقابت در این ایالت برابر است و نشان‌دهنده یک رقابت به طور فزاینده نزذیک در ایالت است که استراتژیست‌ها در هر دو کمپین معتقدند می‌تواند نتیجه انتخابات را تحت تأثیر قرار دهد.
    ۶۰ درصد آمریکایی‌ها از نامزدهای انتخابات راضی نیستند
    بیشتر رأی‌دهندگان آمریکایی از نامزدهای حاضر در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور راضی نیستند و برخی از آنان هیچ‌یک از ۲ نامزد را دارای ویژگی‌های لازم برای ریاست‌جمهوری نمی‌بینند.
    به گزارش ایسنا، نظرسنجی جدید مؤسسه «ایپسوس» و «ای‌بی‌سی نیوز» نشان می‌دهد که بخش اعظم رأی‌دهندگان واجد شرایط در آمریکا هیچ‌یک از ۲ نامزد مطرح، یعنی «کامالا هریس» و «دونالد ترامپ» را گزینه‌های مطلوب خود نمی‌دانند.
    این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۶۰ درصد از رأی‌دهندگان احتمالی در این انتخابات از هیچ یک از ۲ نامزد به‌عنوان نمایندگان احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه راضی نیستند و تنها ۳۸ از رأی‌دهندگان احتمالی این گزینه‌ها را مطلوب می‌دانند.
    همچنین تعداد افرادی که فکر می‌کنند ویژگی‌ها و خصلت‌های لازم برای ریاست‌جمهوری آمریکا در کامالا هریس بیشتر از ترامپ دیده می‌شود، بیشتر است. همچنین ۱۲ درصد از رأی‌دهندگان آمریکایی بر این باورند که نه دونالد ترامپ و نه کامالا هریس ویژگی‌ها و شخصیت لازم برای تصدی مقام ریاست‌جمهوری در ایالات متحده را ندارند.
    بیشتر رأی‌دهندگان آمریکایی بر این باورند که ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات تغییرات زیادی رقم خواهد زد؛ اما اکثر آنان می‌گویند این تغییرات منفی خواهد بود نه مثبت.
    علاوه بر این، این نظرسنجی نشان می‌دهد که رقابت‌ها بسیار تنگاتنگ دنبال می‌شود و نظر مردم نسبت به ۲ نامزد اصلی همچنان ثابت مانده است. اکثر رأی‌دهندگان از گزینه‌های ریاست‌جمهوری ناراضی هستند.
    بر اساس نظرسنجی مشترک ایپسوس و ای‌بی‌سی نیوز، ۴۹ درصد از واجدین شرایط در آمریکا به هریس رأی می‌دهند و ۴۶ درصد از آنها ترامپ را انتخاب می‌کنند؛ این با آمار نظرسنجی‌های انجام‌شده در ماه سپتامبر، اوایل اکتبر و اواخر اکتبر یکسان است.
    این نظرسنجی همچنین نشان داده است که تعداد کمی از مردم آمریکا می‌گویند در حال حاضر نسبت به زمانی که «جو بایدن» دوره ریاست‌جمهوری خود را آغاز کرد، وضعیت اقتصادی بهتری دارند. در مقابل، ۴۲ درصد از آنان می‌گویند در وضعیت بدتری قرار دارند و ۳۹ درصد خود را در موقعیت یکسانی می‌بینند.
    در حال حاضر ۲۴ درصد از شهروندان آمریکا در رأی‌گیری زودهنگام شرکت کرده و آرای خود را به صندوق انداختند، از میان واجدین شرایط باقی‌مانده، ۶۲ درصد از آنها می‌گویند بی‌شک در انتخابات شرکت خواهند کرد. ۱۲ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی نیز گفتند که رقابت‌های انتخاباتی آمریکا را دنبال نمی‌کنند یا آن را با دقت پایینی پیگیری می‌کنند.