سرمقاله

یک فصل از دولت چهاردهم ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 37219  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 16 آبان 1403
    آیا ایالات متحده با یک بحران سیاسی روبرو می شود؟
    آغاز ماراتن انتخابات در آمریکا
    گروه بین الملل- انتخابات ریاست جمهوری و کنگره آمریکا روز سه‌شنبه رسما آغاز شد و از آنجایی که پیش‌بینی می‌شود رقابت نزدیکی در پیش باشد، مقامات خواستار صبر و بردباری رای‌دهندگان حین شمارش آراء شده‌اند و هشدار می‌دهند که تعیین تکلیف فرد برنده ممکن است چند روز زمان ببرد.
    مردم آمریکا امروز برای انتخاب رئیس‌جمهور بعدی کشورشان و همچنین انتخاب ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان و ۳۴ عضو مجلس سنای آمریکا که روی هم کنگره ایالات متحده را تشکیل می‌دهند، به پای صندوق‌های رای می‌روند. اگرچه مراکز رای‌گیری در ساعت ۵ صبح به وقت شرقی آمریکا باز می‌شوند، اما به طور سنتی در شهر کوچکی در نیوهمپشایر رای‌گیری از نیمه‌شب آغاز شده است.
    در سیستم ایالات متحده، شهروندان مستقیما به رئیس‌جمهور خودشان رأی نمی‌دهند. در عوض، آرای آنها ۵۳۸ عضو گروهی به نام «الکترال کالج» یا «کالج انتخاباتی» را انتخاب می‌کند که سپس رئیس و معاون رئیس‌جمهور را برمی‌گزیند.
    هر ایالت، آرای کالج الکترال خود را به نامزدی که رای مردمی را به دست آورده است، می‌دهد. البته موارد مغایر هم رویت شده است. ایالت‌های بزرگ‌تر، با نمایندگان بیشتر در کنگره ایالات متحده، سهم بیشتری از ۵۳۸ رأی کالج الکترال را به دست می‌آورند.
    «کامالا هریس» معاون دموکرات رئیس‌جمهور آمریکا و رقیب جمهوری‌خواه او «دونالد ترامپ» برای به دست آوردن ۲۷۰ رای کالج انتخاباتی که آنها را از نیمه راه دریافت رای عبور داده و دریافت کلیدهای کاخ سفید را تضمین می‌کند، رقابت خواهند کرد.
    اما با پایان یافتن رقابت‌های انتخاباتی امسال، کارشناسان به خطر فزاینده تاخیر و پیامدهایی مانند چالش‌های قانونی در مورد شمارش آرا اشاره می‌کنند.
    به گزارش خبرگزاری فرانسه، حدود ۸۱ میلیون آمریکایی پیش از روز سه‌شنبه رای داده‌اند که بیش از نیمی از کل آرای ثبت‌شده در سال ۲۰۲۰ است. حدود ۱۵۹ میلیون آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا رای داده بودند.
    ۲۳۰ میلیون آمریکایی واجد شرایط رای دادن هستند، اما تنها حدود ۱۶۰ میلیون نفر از آنها ثبت‌نام کرده‌اند. با این حال، تقریبا نیمی از ۵۰ ایالت آمریکا، ثبت‌نام در روز اصلی انتخابات را مجاز می‌دانند. علاوه بر تعیین رئیس‌جمهور و نمایندگان کنگره، رقابت‌های فرمانداری در ۱۱ ایالت و ۲ منطقه (پورتوریکو و ساموآ) برگزار خواهد شد.
    آیا آمریکا در آستانه یک بحران سیاسی بزرگ است؟
    ادعا‌های مداوم دونالد ترامپ درباره تقلب انتخاباتی و احتمال بروز خشونت در صورت شکست او، نگرانی‌های فزاینده‌ای را در میان مقامات امنیتی و عمومی به وجود آورده است. در این شرایط، اقدامات بی‌سابقه امنیتی و تحلیل‌های جامعه‌شناختی از شکاف‌های عمیق اجتماعی، همه نشان‌دهنده یک لحظه سرنوشت‌ساز در تاریخ سیاسی آمریکا است که نه تنها نتیجه انتخابات، بلکه نحوه واکنش جامعه به آن، آینده کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
    به گزارش فرارو، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده، فضای سیاسی به شدت متشنج و دوپاره شده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین به طور مداوم بر ادعای تقلب در انتخابات تأکید کرده و نگرانی‌هایی درباره بروز خشونت پس از انتخابات ایجاد کرده است. این شرایط به نگرانی‌های فزاینده مقامات امنیتی و عمومی منجر شده و احتمال وقوع ناآرامی‌ها را افزایش داده است. با توجه به تجربیات گذشته نظیر یورش به کنگره در ژانویه ۲۰۲۱، ایالات متحده در آستانه یک لحظه سرنوشت‌ساز قرار دارد که نه تنها نتیجه انتخابات، بلکه واکنش به آن می‌تواند آینده کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
    ترامپ به دنبال رد مشروعیت انتخابات
    دونالد ترامپ ماه‌هاست که زمینه سازی می‌کند تا در صورت شکست، نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را به چالش بکشد؛ همان رویکردی که در انتخابات پیشین نیز در پیش گرفت. او در گردهمایی‌های مختلف از هواداران خود می‌خواهد پیروزی‌ای قاطعانه به دست آورند تا جایی برای ادعای تقلب باقی نماند. ترامپ بار‌ها تأکید کرده که تنها راه شکست او، تقلب دموکرات‌هاست. علاوه بر این، او از پاسخ به این پرسش که آیا نتایج انتخابات را، فارغ از نتیجه، خواهد پذیرفت یا نه، سر باز زده و ادعا کرده که تقلب از همین حالا آغاز شده است. در یکی از تجمعات خود در آریزونا، دونالد ترامپ گفت: «تنها چیزی که می‌تواند ما را متوقف کند، تقلب است.»
    در انتخابات ۲۰۲۰، پیش از تکمیل شمارش آرا، دونالد ترامپ از کاخ سفید اعلام پیروزی کرد و پس از شکست در برابر جو بایدن، یک کمپین حقوقی و سیاسی گسترده برای تغییر نتیجه به راه انداخت که در نهایت به حمله هوادارانش به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ منجر شد. دموکرات‌ها نگران‌اند که ترامپ امسال نیز پیش از اعلام نتایج، دست به اقدامی مشابه بزند.
    در حالی که آمریکا به‌سوی یکی از سرنوشت‌سازترین انتخابات‌های خود پیش می‌رود، نگرانی‌هایی در میان مردمی که با اضطراب روز انتخابات را انتظار می‌کشند، در حال شکل‌گیری است: آیا کشور در هفته‌های آینده شاهد ناآرامی و شاید حتی خشونت خواهد بود؟ آمریکا زمانی به انتقال مسالمت‌آمیز قدرت شهره بود. هر چهار سال یک‌بار، رئیس‌جمهور مستعفی در برابر کنگره ایالات متحده می‌ایستاد و نظاره‌گر مراسم سوگند جانشین خود به قانون اساسی می‌شد. گاه رئیس‌جمهور پس از دو دوره قدرت را واگذار می‌کرد و گاه پس از شکست در انتخابات، اما همواره انتقال قدرت در این کشور به‌طور آرام و علنی انجام می‌شد.
    خاطره تلخ یورش به کنگره در ژانویه ۲۰۲۱ همچنان در ذهن بسیاری از آمریکایی‌ها زنده است. در آن روز، گروهی از حامیان ترامپ به قلب دموکراسی آمریکا یورش بردند؛ صحنه‌هایی که بیشتر یادآور هرج‌ومرج در کشور‌های بی‌ثبات بود تا نظم و آرامش در کشوری پیشرفته. دونالد ترامپ نیز احتمال رخ دادن دوباره چنین اتفاقی را رد نکرده است. او در ماه مارس هشدار داد که اگر در انتخابات پیروز نشود، ممکن است «حمام خونی» رخ دهد، هرچند مشاورانش بعداً گفتند منظور او تهدیدی علیه صنعت خودروسازی آمریکا بوده است.