سرمقاله

فرهنگ عمومی ‪/‬ آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام 2024 شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 37267  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 17 آبان 1403
    اختتامیه نخستین جشنواره ملی هنر و سواد سلامت برگزار شد؛
    برگزاری نخستین جشنواره ملی هنر و سواد سلامت
    با استقبال گسترده هنرمندان
    اختتامیه نخستین جشنواره ملی هنر و سواد سلامت۱۴ آبان با حضور مسئولان برجسته وزارت بهداشت و هنر، مدیران ارشد استان خراسان شمالی، اعضای هیأت داوران، هنرمندان و جمعی از علاقه‌مندان در سینما فلسطین برگزار شد.
    به گزارش ابتکار؛ این جشنواره برای اولین بار به موضوع پیوند هنر و سواد سلامت در سطح ملی ‌پرداخت، با استقبال چشمگیری از سوی هنرمندان سراسر کشور مواجه و طی فراخوان اعلام‌شده، بیش از ۴ هزار اثر در بخش‌های مختلف به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که نشان‌دهنده علاقه و تعهد جامعه هنری به ارتقای آگاهی‌های عمومی در حوزه سلامت است.
    در این مراسم، پس از بررسی دقیق و داوری آثار ارسال‌شده، ۲۴ نفر در 8 بخش مختلف به‌عنوان برگزیده انتخاب شدند و تندیس ویژه جشنواره را دریافت کردند.
    همچنین، ۴۶ هنرمند دیگر به دلیل تلاش‌های ارزشمندشان در ترویج مفاهیم سلامت از طریق هنر، شایسته تقدیر شناخته شدند و لوح تقدیر دریافت کردند.
    سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره هنر و سواد سلامت گفت: هنر می‌تواند ابزاری خلاقانه برای انتقال پیام‌های سلامت به جامعه باشد و نقش مؤثری در ارتقای آگاهی و بهبود سلامت عمومی ایفا کند.
    دکتر سید احمد هاشمی در این آیین که در محل سینما فلسطین تهران برگزار شد، کارکردهای مختلف هنر را خاطرنشان و بیان کرد: هنر گستره وسیعی از زیبایی شناسی تا روان شناسی را تحت تاثیر قرار می دهد و با توجه به این ویژگی هنر، جشنواره هنر و سواد سلامت در جهت ارتقای سلامت و افزایش دانش سلامت برگزار شده است.
    او سبقه درخشان دانشگاه علوم پزشکی در جشنواره های متعدد و مشابه را در واگذاری اجرای نخستین جشنواره هنر و سواد سلامت به خراسان شمالی دخیل دانست و اضافه کرد؛ این جشنواره به همت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و با همکاری هنرمندان برگزار شده است و طی آن بیش از ۴۰۰۰ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
    وی ابراز امیدواری کرد که جشنواره هنر و سلامت در سال‌های آینده نیز بهتر و گسترده‌تر برگزار شود و بتواند با استفاده از هنر، فرهنگ سلامت را در جامعه نهادینه کند.
    وی همچنین بر اهمیت معرفی هنرهای بومی و فولکلور خراسان شمالی تأکید و بیان کرد: این جشنواره فرصتی برای شناساندن توانایی‌های هنرمندان بومی استان خراسان شمالی است. امیدواریم از این طریق، فرهنگ و هنر استان نیز بیشتر شناخته شود.
    دکتر هاشمی همچنین یاد و خاطره مدافعان سلامت، به‌ویژه شهید یحیوی، پزشک شاخص خراسان شمالی که در دوران کرونا با فداکاری های بسیار جان خود را فدا کرد، را گرامی داشت
    معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به عملکرد دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در برگزاری نخستین جشنواره هنر و سواد سلامت، گفت: از ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره در این استان پشتیبانی و حمایت می‌کنیم.
    دکتر علیرضا رئیسی در آیین اختتامیه جشنواره هنر و سواد سلامت سهم هنر در ارتقای فرهنگ سلامت جامعه را مهم دانست و بر لزوم تحول بیشتر حوزه هنر در تبیین این فرهنگ تاکید کرد و خواستار توجه جدی هنر به اولویت های حوزه سلامت شد.
    وی گفت: بی‌شک، هنر نقشی مؤثر در تغییر رفتار و نگرش‌های عمومی دارد و هدف ما این است که با کمک هنر، سطح آگاهی جامعه را افزایش دهیم و سبک زندگی سالم را در جامعه ترویج کنیم. او افزود: هدف از ارتقای سلامت فقط آموزش نیست. هنر می‌تواند برای تغییر رفتار و افکار جامعه به کار رود و نقشی کلیدی در پیشگیری و حتی درمان ایفا کند.
    وی با اشاره به تغییرات جمعیتی و روند سالمندی در کشور گفت: یکی از اولویت‌های حوزه سلامت، مسائل جمعیتی است.
    با توجه به این‌که طی ۳۰ سال آینده از هر سه ایرانی، یک نفر سالمند خواهد بود، باید با استفاده از هنر، جامعه را برای این تغییرات آماده کنیم. حضور هنرمندان در این اولویت ملی ضروری است.
    وی همچنین تأکید کرد که سالمندان باید نه‌ تنها سالم بلکه تأثیرگذار و مفید برای جامعه باشند و از توانایی‌هایشان استفاده شود.
    معاون بهداشت وزیر بهداشت بیان کرد:ما نیاز داریم سالمندان سالم و مولد داشته باشیم، نه سالمندانی که به‌ عنوان سربار دیده شوند. باید با احترام به سالمندان، از ظرفیت آن‌ها بهره‌مند شویم، زیرا سالمندان سالم سرمایه‌های کشور هستند.
    دکتر رئیسی با اشاره به استفاده از هنر برای ارتقای سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی گفت: هنر ابزاری برای بیان مسائلی مانند سلامت روان است که از ضروریات سلامت عمومی به‌شمار می‌رود. با استفاده از هنر می‌توان رفتارهای سالم را در جامعه نهادینه کرد و به ارتقای سلامت روان کمک کرد.
    وی همچنین از مدافعان سلامت که در دوران کرونا در خط مقدم مبارزه با بیماری جان خود را به خطر انداختند، قدردانی کرد.