کد خبر: 37279 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 17 آبان 1403
در نشست های تخصصی کیش اینوکس ۲۰۲۴ مطرح شد
تشریح سرمایه گذاری ها گروه مپنا در حوزه برق،نفت و گاز و حمل و نقل
معاون اقتصادی حوزه برق گروه مپنا در پنل تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری گروه مپنا که در مرکز همایشهای بینالمللی جزیره کیش برگزار شد، از برنده شدن مپنا در حدود ۱۰۰ مگاوات جدید نیروگاههای بادی خبر داد.
ایزد گلستانه در این نشست تخصصی که معاونت های مختلف گروه مپنا حضور داشتند،با بیان این مطلب گفت: بازگشت سرمایهگذاری در این پروژهها به صورت ۳ تا ۴ ساله خواهد بود و خرید تضمینی مناسبی هم خواهد داشت؛ این در حالیست که مپنا تاکنون ۱۵۵ مگاوات نیروگاه بادی در سطح کشور احداث کرده است. همچنین احداث نیروگاههای خورشیدی از جمله نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه و دو پروژه خورشیدی استانهای کرمان و یزد در برنامه مپنا است.
گلستانه پروژههای مقیاس کوچک مپنا و آب شیرین کنهای بوشهر چارک و دیر را از دیگر پروژههای نیروگاهی حوزه سرمایهگذاری نیروگاهی مپنا عنوان کرد.
به گفته معاون اقتصادی حوزه برق گروه مپنا برای تامین مالی پروژههای نیروگاهی نیروگاهی جاری مپنا، مبلغ ۱۷۵ میلیون دلار و ۷۹ ۹۸۰ میلیارد ریال نیاز است که بخشی از این نیاز از طریق بازار سرمایه تامین خواهد شد.
نیاز به هفت و نیم میلیارد دلار بودجه برای بخش نفت و گاز مپنا
معاون اقتصادی بخش نفت و گاز گروه مپنا در نشست تخصصی فرصتهای سرمایه گذاری مپنا به تشریح این مهم در بخشهای بالادست و پایین دست صنعت نفت و گاز پرداخت.
تالین منصوریان، قرارداد توسعه و بهرهبرداری میدان نفتی بند کرخه، پروژه ذخیرهسازی گاز مخازن شوریجه، پروژههای متعدد پیمانکاری EPC، فشار افزایی پارس جنوبی و پروژه EPD حفاری پروژههای مطالعاتی از جمله تهیه MPD و مشاوره مدیریت در حوزه بالادست و پروژه واحد فرآورش سریع الاحداث قلعه نار در میان دست و طرح تولید بنزین از متانول و طرحهای پتروشیمی از جمله پروژههای پایین دست جاری بخش نفت و گاز مپنا است.
وی از بودجه هفت و نیم میلیارد دلاری مورد نیاز برای پروژههای جاری بخش نفت و گاز مپنا خبر داد.
منصوریان مواردی از جمله مدت زمان قرارداد، میزان سرمایه گذاری و آورده، میزان بهرهبرداری و تولید، میزان سود پروژهها و …را به تفصیل تشریح کرد. همچنین برخی ویژگیهای پروژههای زودبازده نفت و گاز مپنا را برای حاضران توضیح داد.
تبدیل نگاه مپنا از B2G به B2C
معاون اقتصادی بخش حمل و نقل گروه مپنا در نشست تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری مپنا به تبیین مسیر ورود بخش ریلی به حوزههای مختلف از سال ۱۳۸۳ تاکنون پرداخت.
لیلا موسوی گفت: در حال حاضر بخش حمل و نقل ریلی به بخش حمل و نقل تبدیل شده و نگاه مپنا از B2G به B2C حرکت میکند. سیر تحولات حوزه حمل و نقل مپنا از مشتریان دولتی به سمت هلدینگ حمل و نقل و برنامه عرضه سهام جهت دهی دارد.
برخی فرصتهای سرمایهگذاری از جمله پروژه استخراج از معادن بوکسیت کشور گینه با نیاز به سرمایهگذاری یک میلیارد دلار، فرصت بازسازی، نگهداری و بهرهبرداری و انتقال مالکیت ۵۰ دستگاه لوکوموتیو آلستوم به روش.O.O به میزان هر کدام یک و نیم میلیون یورو، پروژه احداث خطوط فرعی اتصال چشمهای بار به شبکه راه آهن با سرمایهگذاری لازم به طور متوسط با فرض ۵۵ میلیارد تومان برای احداث هر کیلومتر خط فرعی سالانه بیش از ۴ همت، فرصت سرمایهگذاری راهاندازی قطار ۵ ستاره و V.I.P و پروژه فرصت سرمایهگذاری کارخانه باتری لیتیوم با امکان تولید سالانه ۲ میلیون و هفتصد هزار سلول باتری لیتیوم در جنوب غربی تهران که تاکنون ۳۰ میلیون یورو جهت احداث ماشین آلات پیشرفته آن هزینه شده است.