کد خبر: 37319 | اخبار صفحات روزنامه | تاریخ: 19 آبان 1403
رضا فیاضی دلایل ناکامی «هادی و هدی» را تشریح کرد
رضا فیاضی که از مدتها پیش قصد داشت نمایش «هادی و هدی و وروره جادو» را روی صحنه ببرد، با تشریح دلایل ناکامی این نمایش، بر ضرورت حمایت از تئاتر تاکید کرد. این هنرمند باسابقه در گفتوگو با ایسنا ابراز تاسف کرد که تعداد زیادی از هنرمندان پیشکسوت تئاتر کودک و نوجوان همچون بهرام شاه محمدلو، رضا بابک، مرضیه برومند و ... که عمر و جوانی خود را برای ساخت آثار هنری کودکان و نوجوانان گذاشتهاند، به دلیل مسائل اقتصادی، از این حوزه کنارهگیری کردهاند.
فیاضی که از مدتی پیش در نظر داشت نمایش «هادی و هدی و وروره جادو» را روی صحنه بیاورد، درباره سرانجام این نمایش گفت: چندین بار قصد داشتم این نمایش را اجرا کنم ولی شرایط اجرای آن منتفی شد.
او با ابراز تاسف از وضعیتی که موجب منتفی شدن اجرای این نمایش شد، توضیح داد: یک خانم بیتجربه که ادعای دانشگاهی بودن داشت، برای تهیهکنندگی این نمایش پا پیش گذاشت و مدتی هم مشغول آمادهسازی کار شدیم. او میخواست که من علاوهبر نویسندگی و کارگردانی، در نمایش هم بازی کنم اما ماجرای تاسفبرانگیز این بود که دستمزدی بسیار ناچیز برای هر سه مسئولیتی که قرار بود بر عهده بگیرم، در نظر گرفته بود که رفتاری در نهایتِ بیاحترامی به من بود؛ چراکه در این برخورد، به هیچوجه تجربه و سن و سال مرا در نظر نگرفت. به همین دلیل با ناراحتی، پروژه را متوقف کردم. بعد از آن هم شخص دیگری برای سرمایهگذاری نمایش ابراز تمایل کرد ولی به نتیجهای نرسیدم که با کسی دیگر همکاری کنم.
او با ابراز تاسف از وضعیت اقتصادی تئاتر و گروههای نمایشی ادامه داد: در این شرایط نمیتوانم خودم هم پروژه را پیش ببرم چون شرایط، مانند گذشته نیست و بدون بودجه نمیتوان کاری را شروع کرد. ضمن اینکه کمکهزینه تولیدات نمایشی هم حذف شده است. به همین دلیل از آن پروژه پا پس کشیدم.
فیاضی با تاکید بر نقش دولت در تامین بودجه تئاتر کودک و نوجوان افزود: در وهله اول باید درک دستی از کودکان داشته باشیم و بدانیم آنان نیازمند آثاری باکیفیت و خیالانگیز هستند و به همین دلیل نیازمند مسئولانی دلسوز هستیم که در تامین بودجه برای ساخت آثار کودک تلاش کنند نه اینکه سقف بودجه آثار کودکان را کوتاه ببینند.
او با اشاره به کنارهگیری هنرمندان باسابقه تئاتر کودک و نوجوان از این شاخه ادامه داد: اینکه کسانی مانند من یا آقایان رضا بابک و بهرام شاه محمدلو یا خانم برومند که عمری را برای ساخت آثار هنری کودکان گذاشتهایم، از این شاخه کنار رفتهایم، بیش از هر چیز به دلیل مسائل اقتصادی است در حالیکه شخصا واقعا به اجرای کار علاقهمندم اما دلم میخواهد کاری با کیفیت بالا اجرا کنم نه اینکه به هر قیمتی نمایشی روی صحنه بیاورم.
فیاضی با تاکید بر اینکه تئاتر کودک نیازمند حمایت دولتی است، اضافه کرد: در حال حاضر آنچه به اسم تئاتر اجرا میشود، بیشتر کنسرت تئاتر است. یعنی تعدادی از گروههای نمایشی به ضرب و زور موسیقی و آواز میخواهند تماشاگر را جذب کنند یعنی در حال حاضر خوانندهها تعیینکنندهاند.
این هنرمند باسابقه که به تازگی نگارش نمایشنامه تازه خود را به پایان رسانده است، ادامه داد: واقعا دلم لک زده برای اینکه نمایشی را کارگردانی کنم. بهخصوص که نمایشنامه تازهای هم نوشتهام که به معنای واقعی، نمایشنامه است و داستان آن درباره درگیری یک نویسنده با جامعه و شرایط زیستی خودش است و امیدوارم بتوانم آن را به سرانجامی برسانم.
فیاضی که برای بازی در دو سریال قرارداد بسته، درباره این پروژهها توضیح داد: قرار است در سریال «شکارگاه» کار نیما جاویدی و سریال دیگری به نام «آقای قصهگو» را بازی کنم که متن آن نوشته حمید جبلی است و خودش هم در آن بازی میکند که هر دو برای شبکه نمایش خانگی ساخته میشوند.