کد خبر: 37339 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 19 آبان 1403
اولویت کاری کمیسیون بانک اتاق تبریز؛
بررسی ظرفیت بانکهای آذربایجان شرقی برای تامین مالی صنایع
ابتکار - اسد فلاح: در جلسه مشترک کمیسیون بانک اتاق بازرگانی تبریز با مدیران بانکهای استان آذربایجانشرقی، چالشها و راهکارهای تقویت تعامل بین بانکها و صنایع مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست اعضای کمیسیون بر اهمیت همکاری و همدلی در بهبود شرایط اقتصادی و تأمین مالی فعالان صنعتی و لزوم شفافیت در فعالیتهای اقتصادی و بازگشت منابع مالی به استان تاکید کردند.
ضرورت تقویت ارتباطات بانکها و صنایع
رضا جعفری، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز ، در این جلسه بر اهمیت حل مشکلات ناترازی بانکها و تأثیر آن بر صنایع و بخش خصوصی تأکید کرد.
وی با اشاره به نبود روشهای جایگزین برای تأمین مالی و بیاعتمادی به بازار بورس گفت: این امر، بار سنگینی بر دوش بانکها قرار داده است و همچنان زحمت تامین مالی واحدهای تولیدی بر دوش بانکها استوار است و شایسته است بانکها با اعلام منابع موجود خود واحدهای صنعتی را در تامین مالی یاری کنند.
جعفری با تاکید بر پیگیری مطالبات استانی از مراجع ملی، از عدم گزارشدهی بانک های خصوصی در شورای هماهنگی بانکهای استان و گزارشدهی به مسئولان استان انتقاد کرد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به حجم اندک سرمایهگذاریهای دولتی و خصولتی در استان در مقایسه با سرمایهگذاریهای بخش خصوصی گفت: ۹۰ درصد سرمایه گذاری ها در استان مربوط به بخش خصوصی است.
پابرجا ماندن این واحدها به همت مدیران بانکی بوده است.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز، با انتقاد از کملطفی بانکها در پرداخت تسهیلات به صنایع، گفت: اگر خون در رگهای بخش خصوصی تزریق نشود، ادامه کار مشکل خواهد بود.
وی از آمادگی بخش خصوصی برای همکاری متقابل با بانکها خبر داد و اعلام کرد که میتوانند بخشی از مطالبات بانکها را از طریق مذاکره با همصنفان خود حل کنند.
عضو هیئت رئیسه اتاق تبریز همچنین بر لزوم بازگشت بخشی از گردش مالی به استان تأکید کرد و از آمادگی اتاق تبریز در تشویق و ترغیب مدیران برخی واحدهای تولیدی استان به انتقال سپردههای بانکی شان از تهران به استان، حل و فصل اختلاف بانکها با بخش خصوصی در پرداخت مطالبات معوق، از طریق مذاکره و ظرفیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و پیگیری انتقال حسابها و بخشی از گردش مالی مس سونگون در استان خبر داد.
جعفری ارتباط صادقانه را پیششرط مشترک برای همکاری بین بانکها و صنایع دانست و افزود: بسیاری از دستورالعملهای ابلاغی از تهران بیشتر مانع فعالیت صنایع هستند تا تسهیلکننده.
وی در پایان به لزوم فرهنگسازی در بازار سرمایه غیر از بانکها اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی ما در این زمینه فرهنگ است، چرا که بهدلیل تاریخی بودن صنعت در استان ما، فعالان اقتصادی احتیاط بیشتری در رابطه با روشهای جدید تأمین مالی به خرج میدهند.
اختیارات محدود بانکهای استانی، مانع سپردهگذاری در استان
مهدی امینی، رئیس کمیسیون بانک، مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق تبریز، در این نشست که به منظور بررسی مطالبات مشترک واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری برگزار شد، بر لزوم همکاری و همدلی بین بانکها و صنایع استان تأکید کرد.
وی هدف از تشکیل جلسه را بررسی خواسته واحدهای تولیدی و صنعتی استان در خصوص تامین مالی و تسهیلاتدهی بانکها در نیمه دوم سال و همچنین ابلاغ اعلام آمادگی و منابع بانکها به واحدهای تولیدی عنوان کرد.
امینی اظهار داشت: صنایع استان نقش قابل توجهی در سرمایه در گردش استان در بانکها دارند، با این حال برخی از واحدهای صنعتی در سایر استانها حسابهای بانکی افتتاح کردهاند و ما سعی داریم از طریق تعامل، این سرمایهها را به بانکهای استان بازگردانیم.
رئیس کمیسیون بانک، مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق تبریز، علت عمده انتقال سپردههای بانکی صنعتگران به تهران را اختیارات محدود مدیران بانکهای استانی در مقایسه با بانکهای تهران دانست.
رئیس کمیسیون بانک، مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق تبریز، ناترازی منابع پولی و مالی را برای بخشهای خصوصی و دولتی یکسان دانسته و تصریح کرد: برخی از بخشنامههای داخلی موجب محدودیت برای بانکهای خصوصی شده است.
لزوم اعتمادآفرینی بین بانکها و صنایع
جعفر محرمپور، دبیر اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به اهتمام این اتاق در راستای افزایش تعامل بین بانکها و صنایع گفت: تاکنون دورههای آموزشی و همایشهای مختلفی درباره شیوههای جدید تأمین مالی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شده است.