سرمقاله

انتخابات آمریکا و تحقق یک پیش‌بینی ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 37411  |  صفحه ۱۰ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 20 آبان 1403
    نتیجه انتخابات آمریکا چه تاثیری بر بازار‌های مالی ایران دارد؟
    آرامش قبل از طوفان در بازار‌ها؟!
    گروه اقتصاد - یک کارشناس بازار‌های مالی پیش بینی کرد که روند تعادل بخشی در بازار‌ها از سوی دولت، تا پایان سال به دلیل زمان رسیدگی به بودجه، ادامه تنش اسرائیل و روی کار آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا ادامه داشته باشد.
    شاید بازار طلا و دلار طی روز‌های اخیر، با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا روند کاهشی گرفت، اما یک هفته مانده به برگزاری انتخابات آمریکا و با افزایش تنش بین رژیم صهیونیستی و انجام حمله هوایی به خاک ایران، این بازار‌ها با سرعت به سمت افزایش قیمت به حرکت افتادند.
    معامله‌گران بازار طلا و دلار منتظر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشسته‌اند تا با روی کار آمدن دونالد ترامپ بتوانند استراتژی سرمایه‌گذاری خود را بر اساس سیاست‌های رئیس جمهور جدید آمریکا، تعیین کنند.
    سهراب هاشمی، کارشناس بازار‌های مالی، در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر بازار طلا و دلار را برررسی کرد و گفت: معمای پیش روی متولیان و سکانداران اقتصادی کشور با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی ترامپ پیچیده‌تر شده است.
    راهبردهای همتی در اعمال سیاست های کلی اقتصاد
    وی ادامه داد: با روی کار آمدن دولت چهاردهم و انتخاب عبدالناصر همتی، وزارت اقتصاد با ارائه ۹ راهبرد اصلی از برنامه راهبردی خود رونمایی کرد که یکی از مهم‌ترین این راهبرد‌ها، سیاست افزایش تعامل با اقتصاد جهان و کشور‌های منطقه است.
    به گفته هاشمی، کشور سالهاست که دستخوش بحران‌های اقتصادی به موجب سیاست‌های خارجی و حتی سیاست‌های داخلی است و در کل می‌توان چنین بیان داشت که اقتصاد کلان کشور به دلیل دو عامل عمده تحریم و حکمرانی نامناسب، شرایطی بحرانی را می‌گذراند و این روند تا اصلاح سیاست گذاری‌ها ادامه خواهد داشت.
    از بی ثباتی اقتصاد کلان تا کاهش سرمایه گذاری‌ها
    این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه این عوامل، نقش و سهم زیادی در بی ثباتی و تداوم رشد نرخ تورم در اقتصاد کشور دارند، گفت: به موجب این بی‌ثباتی اقتصاد کلان، توزیع ثروت در کشور عقیم مانده و سرمایه گذاری خارجی و داخلی در کشور به نازل‌ترین رقم خود رسیده است.
    وی ادامه داد: بی اعتمادی به بازار سرمایه، ادامه تحریم ها، افزایش سن سرمایه‌های فیزیکی و ماشین آلات صنعتی و ده‌ها موارد دیگر نشانگر وضعیت نامناسب اقتصاد کشور است.
    فشار بیشتر بر اقتصاد ایران!
    هاشمی ادامه داد: رئیس جمهور جدید آمریکا نمی‌تواند بر اساس سلایق خود مسیر سنای این کشور را تغییر دهد بلکه می‌تواند با ابزار‌های خاص بر تشدید و یا کاهش آن اثرگذار باشد. ازاین رو ترامپ یک گزینه بیشتر پیش رو ندارد؛ فشار بیشتر بر اقتصاد ایران!
    این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: از سوی دیگر وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی پیش بینی وضعیت بازار‌ها را پس از اعلام نتایج انتخابات آمریکا کرده اند، از این رو از همان ابتدای دولت چهاردهم به دنبال انقباضی کردن اقتصاد کشور بودند.
    تاثیر سیاست گذاری های دولت در بازار‌های مالی
    وی گفت: تاثیر سیاست گذاری های دولت در بازار‌های مالی مثل بازار ارز و سکه و بورس، پس از حمله هوایی اسرائیل به خاک ایران مشهود بود، چراکه در این روز‌ها شاهد افزایش شاخص بورس و نیز کاهش قیمت طلا، سکه و دلار بودیم. این روند و سیاست گذاری دولت نمی‌تواند خیلی طولانی شود، چراکه بازار‌های مالی کشش بیش از اندازه انقباض را ندارد و احتمال رها شدن فنر محدودیت‌ها در این بازار‌ها بیش از گذشته است.
    هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌شود روند تعادل بخشی در بازار‌ها از سوی دولت، تا پایان سال به دلیل زمان رسیدگی به بودجه، ادامه تنش اسرائیل و روی کار آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا ادامه داشته باشد.