سرمقاله

حاشیه و متن اخبار گفت‌وگوی پنهان در نیویورک / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 37967  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 29 آبان 1403
    رییس پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد
    کاهش ۱۰ درصدی آمار فوتی‌های تصادفات در تهران
    رییس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: با تشدید برخوردهای پلیس در طرح ۱۰ راهور ، کاهش ۱۶ درصدی فوتیان تصادفات موتورسیکلت ها را شاهد هستیم.
    به گزارش ایسنا، سردار سید ابوالفضل موسوی پور امروز در یک نشست خبری که در پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد؛ ضمن عرض تسلیت ایام فاطمیه، گفت: در سال‌های اخیر برخوردهای گوناگونی با رفتارهای پرخطر موتورسیکلت سواران انجام شده از توقیف با کفی گرفته تا تشدید مجازات توقیفی به ۶ ماه و آموزش.
    وی همچنین با اشاره به اجرای طرح موتوریار و طرح ۱۰ با رویکرد آموزشی و توقیف ساعتی و مجازات های جایگزین، افزود: در توقیف و انتقال موتورسیکلت به پارکینگ ها چون هزینه ها زیاد بود، باعث شد ۶۸ هزار موتورسیکلت رسوبی داشته باشیم که در یک ماه اخیر توانستیم با همکاری قوه قضاییه برخی از این ها را ترخیص یا به ستاد اجرایی فرمان امام واگذار کنیم.
    رییس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به شماره‌گذاری ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار موتورسیکلت در تهران، ادامه داد: از دی ماه سال گذشته تاکنون طرح ۱۰ در حال اجراست . قصد داریم استفاده از کلاه ایمنی را مثل کمربند ایمنی به یک فرهنگ و اصل تبدیل کنیم و در این چندماهه استفاده از کلاه از ۲۰ درصد به ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده است و امیدواریم حداقل به ۹۰ درصد استفاده از کلاه ایمنی برسیم. موسوی‌پور با بیان اینکه ۱۶ درصد از میزان تصادفات کاهش یافته است، گفت: ۸۰ درصد فوتیان تصادفات موتورسیکلت سواران هستند و اگر از کلاه استفاده شود قطعا میزان تلفات کاهش پیدا می کند.
    وی افزود: در هفت ماهه امسال ۷۰ هزار توقیف ساعتی داشته ایم. ۱۳ هزار موتورسیکلت به پارکینگ منتقل شده است و ۱۱۵ هزار موتورسیکلت در محل رفع اثر پوشش پلاک شده اند.
    توزیع رایگان کلاه ایمنی در ۲۲ نقطه تهران در ۲۲ بهمن
    رییس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: امسال یک میلیون و ۳۵۰ هزار اعمال قانون برای موتورسیکلت ها انجام شده است. همچنین ۲۷ محل توقفگاه موتور ایجاد شده است. علاوه بر این ۸۸ پیاده رو با نصب میله U شکل از تردد موتورسیکلت‌ها جلوگیری کردیم.
    موسوی پور گفت: از مهرماه تاکنون ۶۰۰۰ کلاه ایمنی بین موتورسیکلت سواران به صورت رایگان توزیع کردیم. همچنین تراکت های آموزشی نیز توزیع شد.
    وی افزود: با همراهی شهرداری تهران، در نظر داریم روز ۲۲ بهمن در ۲۲ نقطه و در هر نقطه هزار کلاه ایمنی به صورت رایگان توزیع کنیم.
    رییس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: از روز شنبه ۲۶ آبان ماه، با توجه به اینکه مطالبه مردم از پلیس درباره پوشش پلاک زیاد بود، برخورد ما نیز تشدید شده است. پلاک هویت وسایل نقلیه است و نباید مخفی باشد. همچنین در ۵۰ نقطه کفی مستقر کردیم که به جای توقیف ساعتی، ۷۰۰ هزار تومان جریمه شده، رفع اثر در محل انجام می شود و با کفی به پارکینگ منتقل می شوند. همچنین اگر مخدوشی پلاک شناسایی شود، فرد مجرم به مراجع قضایی معرفی می شوند.
    وی افزود: در طرح جدید پلیس راهور، موتورسیکلت هایی که تخلفاتی مانند مخدوشی یا پوشش پلاک، عبور از خط ویژه و حرکت خلاف جهت داشته باشند؛ حتما به پارکینگ منتقل می شوند.
    رییس پلیس راهور تهران بزرگ درباره استفاده از هوش مصنوعی ادامه داد: یکی از دلایل عمده ترافیک استفاده از خودرو تک سرنشین، تصادفات و خرابی هاست.اگر ما بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که رسیدگی به این موضوعات کمک کنیم، ترافیک کمتر می شود که هوش مصنوعی این‌کار را انجام‌می دهد. در حال حاضر ما ۱۷۰۰ دوربین های نظارتی داریم که هوشمند نیستند و افسر باید تک تک آنها را چک کند.
    وی افزود: ما ۴۵ هزار سامانه دوربین نظارتی و پلاک خوان برای کنترل بهتر معابر نیاز داریم. در حال حاضر حدود ۳ هزار دوربین داریم و قرار است دوساله به این عدد برسیم.
    رییس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در سطح معابر تهران حتی در معابر فرعی و واحدهای صنفی، تعداد دوربین های شهر زیاد است با تلاش های ما تاکنون دوربین های ۹ مرکز به ما متصل شده اند و متاسفانه چون سیستم ها یکسان نیست و با هم هماهنگ‌نمی شوند، اتصال این سیستم ها امکانپذیر نیست.
    موسوی پور گفت: امیدواریم تمام دوربین هایی که در معابر عمومی قرار گرفته به مرکز کنترل ترافیک متصل شوند تا ساماندهی ترافیک بهتر و بیشتر شود و این مسئله نیازمند همکاری واحدهای صنفی مختلف است.
    تهران در رتبه هشتم آسیا در وقت کشی ترافیکی
    رییس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه تهران چهارمین شهر آلوده دنیاست و در ۵۲ شهر آسیا ، ما رتبه هشتم را در تلف شدن وقت در ترافیک داریم، ادامه داد: سهم الاینده های متحرک به ترتیب کامیون ۱۵ درصد، سواری ۱۳.۹ درصد موتورسکیلت ۱۰.۱ درصد، اتوبوس ۱۳ درصد، مینی بوس ۴ درصد، تاکسی ۲.۱ درصد و وانت ۱.۵ درصد است.
    وی افزود: سال گذشته یک میلیون و ۹۰۰ هزار وسیله نقلیه برای معاینه فنی جریمه شدند اما امسال به خاطر خرابی دوربین ها، ۹۳۳ هزار وسیله جریمه شده اند که این مسئله نیز روی آلودگی هوا تاثیر منفی دارد.
    ابطال معاینه فنی ۵۵۰۰ خودرو
    رییس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: خودروهایی که معاینه فنی دارند اما به مشکل خورده اند مثل شکستگی شیشه و غیره در محل توسط پلیس کارشناس، معایه فنی‌شان ابطال می شود که ۵۵۰۰ خودرو امسال اعمال قانون شده اند. همچنین خودروهای دودزا به پارکینگ منتقل می شوند.
    موسوی پور گفت: صدور معاینه فنی رایگان به موتورسیکلت ها در آذرماه اجرا می شود. همچنین کلاه ایمنی رایگان هدیه می گیرند.
    وی افزود: در هفت ماهه امسال ۱۱میلیون و۵۰ هزار اعمال قانون صورت گرفته است که با ۶ میلیون خودرو به خاطر تخلفات ساکن، یک میلون و ۱۰۰ هزار خودرو برای تخلفات حادثه ساز، ۳۸۰ هزار خودور برای تخلفات پلاک، برخورد شده است، . همچنین ۵۵هزار انتقال به پارکینگ، ۵۹هزار توقیف ساعتی خودرو و ۷۰ هزار توقیف ساعتی موتورسیکلت اتفاق افتاد.
    ۹۰۰۰ راننده در تهران نمره منفی بالای ۳۰ دارند
    رییس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در شهر تهران ۹۰۰۰ نفر نمره منفی بالای ۳۰ نمره دارند که پیامک گرفته اند و تاکنون ۱۵۰۰ گواهینامه ضبط شده است، ۱۹۰۰ نفر پرونده مخدوشی پلاک داشتند و ۶ هزار راننده نیز به علت نداشتن گواهینامه به مراجع قضایی معرفی شدند.
    وی درباره اصلاحات مهندسی ترافیکی گفت: از ۴۵۸ نقطه پرتصادف، ۱۱۱ نقطه و از ۱۸۶ نقطه دارای گره ترافیکی ۹۴ محل رفع مشکل شده است.‌ ۱۸ کیلومتر جدول بتنی در بزرگراه های امام علی، چمران، آزادگان، باکری، هاشمی و زین‌الدین یاسینی و ۹ کیلومتر گاردیل نصب شده، ۱۲۰۰ کیلومتر تجدید خط‌کشی، ۳.۵ کیلومتر خط‌کشی خط اضطرار و نصب ۴۵۰ تابلو هدایت راه نیز انجام شده است.
    ایجاد هفت محل پهلوگاه پارک خودرو و ۲۷ محل پارک موتورسیکلت، ایمن سازی آشکاری سازی با نصب ۱۳ هزار استوانه و نورپردازی ۱۲ پل از دیگر اقدامات انجام شده در جهت افزایش ایمنی معابر است.
    کاهش ۱۰ درصدی آمار فوتی‌ تصادفات در تهران
    رییس پلیس راهورتهران بزرگ ادامه داد: سال گذشته ۴۹۲ نفر فوتی داشتیم اماامسال ۳۵۱ نفر در تصادفات کشته شده اندکه یعنی ۱۰ درصد کاهش تلفات داشتیم.
    وی افزود: در بین کشته شدگان ۱۳۰ نفر عابرپیاده، ۱۶۳ نفر موتورسوار و ۵۸ نفر خودرو سوار بوده اند. در آمار فوتی‌ها عابران و موتورسواران کاهش داریم اما خودروسواران ۴۵ درصد افزایش کشته داشته ایم.
    موسوی پور گفت: ۶۱ درصد تصادفات تهران در بزرگراه ها، ۳۲ درصد در خیابان‌های اصلی و ۵۸ درصد در تاریکی ها رخ داده است. همچنین رتبه اول تصادفات در بزرگراه آزادگان با ۱۲ درصد بوده است.
    رییس پلیس راهورتهران بزرگ افزود: ۳۵ درصد تصادفات به علت عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه بوده است.همچنین فوت در محل در سال ۱۴۰۲، ۱۰۵ نفر بود و امسال ۸۳ نفر بود همچنین فوتی‌ها در بیمارستان ۲۸۵ نفر بود که امسال ۲۶۸ بود.