سرمقاله

شکاف گفتمانی با نسل جدید / ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • چهارمین «گزارش پایداری» ایرانسل منتشر شد
  • مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 38015  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 30 آبان 1403
    پاسخ وزارت نیرو به یک گزارش
    وزارت نیرو برنامه‌های گسترده‌ای برای رفع ناترازی دارد
    وزرات نیرو در پی انتشار گزارشی در روزنامه ابتکار جوابیه ای را صادر کرد که به شرح زیر می باشد:
    مدیر مسوول محترم روزنامه ابتکار
    با سلام و احترام
    پیرو انتشار خبری با عنوان «برق دچار برق گرفتگی شد» در مورخ 23 آبان 1403 آن روزنامه ، پاسخ شرکت توانیر به شرح ذیل ارسال می گردد خواهشمند است دستور فرمایید حسب ماده ۲۳ فصل ششم قانون مطبوعات و به منظور آگاهی خوانندگان و تنویر افکار عمومی پاسخ ارسالی در همان بخش با تیتر ذیل انتشار یابد.
    وزارت نیرو برنامه های گسترده‌ای برای رفع ناترازی دارد
    وزارت نیرو 14 مگاپروژه برای کاهش و رفع ناترازی برق که برجای مانده از سالیان قبل است را در دستور کار قرار داده که از آن جمله باید به احداث 3629 مگاوات نیروگاههای جدید، 800 مگاوات نیروگاههای مقیاس کوچک، ارتقا و رفع محدودیت واحدهای نیروگاهی گازی و بخار موجود با ظرفیت 2431 مگاوات، احداث 4800 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر اشاره کرد.
    این موارد تنها بخش کوچکی از برنامه های گسترده وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار سال آینده و مهمتر از آن کاهش ناترازی و در نتیجه تامین برق پایدار برای همه مشترکان است. در این راه وزارت نیرو سازوکار لازم را برای ترغیب بخش خصوصی به سرمایه گذاری در صنعت برق به ویزه در زمینه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر فراهم کرده است.
    از سوی دیگر اما نکته ای که وزیر محترم نیرو و مسوولان ارشد صنعت برق کشور بارها به آن تاکید کرده اند ناترازی اقتصادی در این حوزه است که از علل اساسی ایجاد ناترازی بین تولید و مصرف برق در کشور شده است.
    تعرفه برق در کشور ما به گونه‌‎ای است که مشترکان خانگی و بخش مولد کشور با تعرفه یارانه‌ای از برق استفاده می‌کنند و به همین دلیل درآمد صنعت برق تکافوی سرمایه گذاری مورد نیاز را نمی‌دهد، این در حالی است که مطابق قانون باید مابه التفاوت قیمت تمام شده و نرخ فروخته شده برق به مشترکان توسط دولت و از اسناد خزانه هر سال به صنعت برق اختصاص یابد.
    در حقیقت ارزانی برق موجب افزایش بی‌رویه مصرف و بالا رفتن تقاضای نامتعارف برق شده و پدیده‌ای به عنوان بدمصرفی در جامعه شکل گرفته است. این بدمصرفی در بسیاری از ابعاد زندگی ما ایرانیان رخنه کرده اما تنها بدمصرفی در حاملهای انرژی است که خود را نشان می دهد آن هم وقتی بحث ناترازی و کمبود پیش می‌آید.