کد خبر: 38627 | صفحه ۸ | بازار و سرمایه | تاریخ: 10 آذر 1403
بازدهی بازارها در هفته گذشته زیر ذرهبین « ابتکار»
بورس صدرنشین جدول بازدهی بازارها شد
گروه اقتصاد - بازار سهام این هفته بیشترین بازدهی را در میان بازارهای مالی به خود اختصاص داد و در مقابل قیمت سکه در قعر جدول بازدهی هفته جا خوش کرد.
بازار طلا و ارز هفته اول آخرین ماه پاییز را پرنوسان آغاز و سپری کرد و از اخبار مثبت مذاکرات گرفته تا تغییرات بازارهای داخلی و جهانی، همه بر بازدهی داراییها تأثیر گذاشتند.
پس از صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران در پایان هفته گذشته، دلار کار خود را با گپ مثبت آغاز کرد و وارد کانال جدید شد. اما این روند پایدار نبود و تنها یک روز بعد، خبری از یک رسانه ژاپنی درباره مذاکرات ایران با نمایندگان بریتانیا، فرانسه و آلمان دلار را غافلگیر کرد و باعث عقبنشینی آن به دو کانال پایینتر شد.
به گزارش اقتصادنیوز، براساس بررسی اقتصادنیوز، اسکناس آمریکایی در نیمه آبان ۱۴۰۳، کریدور هفتم چندین مرتبه تست کرد، اما نتوانست در این سطح ماندگار شود تا همچنان به عنوان مانعی جدی بر سر راه دلار قرار داشته باشد. تحلیلگران معتقدند اگر اخبار مثبت مذاکرات قدرت کافی داشته باشد جناح کاهشی قدرت بیشتری خواهد یافت. با این حال، بالا بودن میانگین حباب درهم و تتر فعلاً نشاندهنده چشمانداز صعودی در بازار ارز است.
برگشت پول نقد با خرید از تکنولایف در بلک فرایدی
از سوی دیگر، بورس با بازدهی ۷.۵ درصدی، برنده اصلی این هفته بود و توانست در صدر بازدهی بازارهای مالی قرار بگیرد. کاهش ریسکهای سیستماتیک، رشد نرخ دلار نیما و اخبار مثبت از صنایع خودرو و بانک، سهامداران را به این بازار جذب کرد و زمینه ساز سبزپوشی بازار سهام تهران شد.
رشد قابلتوجه ارزش معاملات خرد و ورود پول حقیقی به بورس، نشاندهنده افزایش اعتماد سرمایهگذاران است. برخی تحلیلگران معتقدند با عدم شوک منفی بودجه و احتمال کاهش نرخ سود بدون ریسک، روند صعودی بورس همچنان ادامهدار خواهد بود.
با این حال، بازار طلا و سکه، برخلاف بورس، هفتهای نزولی را پشت سر گذاشتند و نتوانستند رتبه قابل توجهی را در بازدهی هفت روزه به خود اختصاص دهند. در این هفته سکه امامی با افت ۲.۳ درصدی بیشترین ضرر را داشت و قیمت آن از ۵۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ابتدای هفته به ۵۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان کاهش یافت.
قیمت طلای جهانی نیز تحت تأثیر آتشبس میان لبنان و اسرائیل کاهش یافت و پالس نزولی به بازار طلا و سکه فرستاد تا حرکت قیمت طلای آبشده و سکه امامی در مسیر نزولی شدت بگیرد.
براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب سکه نیز در این هفته به کانال ۱۸ درصدی رسید و فشار مضاعفی بر قیمت این فلز گرانبهای داخلی وارد کرد؛ روندی که باعث شد دارندگان سکه امامی این هفته را با زیان به پایان برسانند.
با این همه، معاملهگران بر این باورند که اگر اخبار مثبتی از مذاکرات امروز ژنو منتشر شود، ممکن است دلار به محدوده حمایت بازگردد و قدرت جناح کاهشی افزایش یابد. با این حال تا زمانی که میانگین حباب درهم و تتر بالا باشد، مسیر دلار همچنان پرچالش خواهد بود.