سرمقاله

اسنپ بک یا برجام جدید / مسعود گودرزی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • همکاری در فروش چیست؟
  • راهنمای خرید جوجه‌پز و کباب‌پز صنعتی؛ نکات مهم و ضروری
  • عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 38671  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 11 آذر 1403
    سخنگوی شورای نگهبان:
    حقوق ملت از فصول پرافتخار قانون اساسی است
    سخنگوی شورای نگهبان گفت: حقوق ملت یکی از فصول پرافتخار قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که جداگانه به این موضوع اختصاص داده شده است.
    به گزارش ایرنا، هادی طحان‌ نظیف عصر شنبه در نشست علمی "حقوق ملت در قانون اساسی" که به مناسبت بزرگداشت روز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد افزود: همه امکانات و برنامه‌ها برای نفع و رفاه ملت شناسایی و تضمین شده و برای صیانت از آن نیز پیش بینی لازم صورت گرفته است.
    وی با بیان اینکه چهار دسته در فصل حقوق ملت شاهد هستیم گفت: یک دسته حقوق مدنی شامل حق آزادی، تجمعات، راهپیمایی‌ها، مطبوعات و تابعیت است و در دسته قضایی ۶ نوع حق دادخواهی، قانونی بودن مجازات، منع بازداشت خودسرانه و سایر موارد آورده شده است.
    عضو حقوقدان شورای نگهبان اظهار داشت: اگر بخواهیم ارزش گزاره‌های قانون اساسی کشور را بفهمیم باید تاریخ بخوانیم، به طور مثال درباره قراردادهای بین المللی در قانون اساسی سخت‌گیری وجود دارد چون ملت ضربه خورده بود.
    وی گفت: حقوق سیاسی و اجتماعی مانند حق انتخاب شعل، آموزش و پرورش رایگان، مسکن متناسب و در چهارمین دسته حقوق فردی و شخصی را در قانون اساسی مشاهده می‌کنیم.
    طحان نظیف تاکید کرد: حقوق ملت تنها در فصل حقوق ملت قانون اساسی نیامده بلکه در مقدمه و سایر فصول و اصل‌های قانون اساسی نیز از این حقوق آمده است.
    وی افزود: در شورای نگهبان عمده کار با قانونی اساسی سر و کار داریم و در بسیاری از موارد مصوبات را به دلیل اینکه به خوبی حقوق ملت را رعایت نکرده اتد باز می‌گردانیم.
    سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به نگاه دین اسلام به مردم بیان کرد: از نگاه اسلام انسان تنها مخلوقی است که ظرفیت پژوهش و امانتداری علم را دارد و انسان دارای محوریت و کرامت است و هر عملی که این کرامت را نادیده بگیرد، تخطئه شده است.
    وی تصریح کرد: همه احکام برای حفظ و ارتقای این کرامت است، از نگاه اسلام حتی استقرار حکومت‌ها با همه اهداف باید برای رستگاری انسان باشد و این تفسیر مردم سالاری دینی است؛ این موضوعات مکرر در کلام امامین انقلاب وجود دارد و جایگاه مردم در نطام اسلامی جایگاه رفیعی است.
    مشارکت مردم در تصویب قانون اساسی
    طحان نظیف با اشاره به جایگاه مردم در نگارش و تدوین قانون اساسی گفت: مردم در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با آزادی کامل در مراحل تدوین این قانون مشارکت کردند و مباحث مجلس تدوین قانون اساسی را از طریق رسانه‌ها دنبال می کردند و چیزی مخفی نبود.
    وی افزود: متن قانون اساسی پس از تهیه، دو هفته در اختیار مردم قرار گرفت و مردم حتی نسبت به اصول و جزئیات قانون اساسی اظهار نظر کردند و در میانه میدان بودند.
    عضو حقوقدان شورای نگهبان در رابطه با امکان اصلاح قانون اساسی بیان کرد: فرآیند اصلاح قانون اساسی در خود قانون پیش بینی سده اما بابد ببینیم چقدر از ظرفیت‌های این حوزه استفاده کردیم و یک قانون باید به طور کامل اجرا شود تا معایب آن را برطرف کنیم.
    وی گفت: نگاه جدیدی در سال‌های اخیر به فانون اساسی داشتیم که پیش‌برنده بوده است.