سرمقاله

شرط ماندگاری روزهای خوش صلح در سوریه / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • معرفی مدیرعامل همراه اول به‌عنوان کارفرمای سلامت‌محور ملی سال ۱۴۰۳
  • جدیدترین اسپیکرهای بلوتوثی رومیزی کوچک و فلش خور
  • معرفی گیفت کارت استیم و گیفت کارت اپل آیتونز و کاربرد‌های آن
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 39135  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 20 آذر 1403
    معاون اول رئیس جمهور گفت که اهل گفتگو هستیم اما باج نمی دهیم
    سیگنال مذاکره از سوی دولتی‌ها
    گروه سیاسی- هنوز هیچ جزئیاتی از گفتگوهای ایران و اروپا در ژنو به بیرون نیامده است. اما به نظر می رسد با توجه به تغییراتی که در جهان و منطقه رخ داده حالا تعاملات بین المللی رنگ و بوی دیگری خواهد گرفت. هرچند هنوز گفتمانی در کشور وجود دارد که مخالف هرگونه تعامل چه با خارج و چه حتی با مردم است و متاسفانه تریبون هم در دست دارد اما واقع بینی سیاسی و بین المللی همچنان حکم می کند که در خصوص مسائل گفتگو کرد.طبیعتا در این گفتگوها منافع مردم از موضع قدرت در اولیت است. منافعی که از قدرت مردم و مقبولیت در بین آحاد جامعه ناشی می شود.
    روز گذشته هم معاون اول رئیس جمهور در جریان بازدید از سازمان انرژی اتمی و نشست با مدیران ارشد این سازمان با اشاره به ادعاهای اخیر درباره فعال سازی مکانیسم ماشه گفت: اینکه بخواهند مکانیسم ماشه را فعال کنند، به یک شوخی شبیه است اما توصیه ما این است که طرف های غربی دست از شیطنت بردارند و راهبرد ما را که «اقدام در برابر اقدام» و «عمل دربرابر عمل» است دنبال کنند، ما اهل مذاکره و گفتگو هستیم اما باج نمی دهیم.
    معاون اول رئیس جمهور با تشکر از تمامی نیروهای خدوم ، متخصص و دانشمند این سازمان و با یاد و خاطره شهدای هسته ای، گفت: رویکرد «دولت وفاق ملی» تعامل و مذاکره سازنده برای رسیدن به راه حل های منصفانه و تعامل با دنیا است و در این میان ، هدف اصلی ما برداشتن تحریم های ظالمانه ای است که از سوی غرب ایجاد شده است.
    عارف گفت:‌ در شرایطی که غرب به کشورهای وابسته به خود توصیه می‌کرد که فناوری هسته‌ای را توسعه دهند، کشور ما را به خاطر توسعه این فناوری تحریم کردند، ماهیت استعماراین است که باید خلق و خوی استعماری اش را نشان دهد و ما اکنون معیارهای دو گانه غرب را خیلی واضح‌تر و روشن‌ترمی بینیم، اما با تمام این تحریم ها و توسل به معیارهای دوگانه، ازابتدای انقلاب با وجود ایجاد مشکلات و فشارهای گوناگون، در برابر ایران به جایی نرسیده اند.
    وی در ادامه گفت: با وجود تمام فشارها ما در صنایع مختلف با پیشرفت روبرو بوده ایم و یکی ازعوامل آن تلاش‌های دانشمندان و متخصصان سازمان انرژی اتمی است که در فناوری «های تک» و بسیار پیشرفته ای سرآمد هستند که از دید ما انرژی هسته ای «پدر فناوری پیشرفته ایران» است.
    وی در ادامه افزود: ما علاقمند هستیم مسائلمان با غرب را با در نظر گرفتن منافع دو طرف حل کنیم، مذاکرات با غرب با هدف برداشته شدن تحریم‌های ظالمانه صورت می گیرد اما ما باید در زمینه فعالیت صلح آمیز هسته‌ای فعالیتمان را ادامه دهیم و قاطعانه اعلام می کنیم که به هیچ کس اجازه نخواهیم داد در مورد موضوعات هسته ای و غیر هسته ای کشور ما دخالت کند. این ما هستیم که تصمیم می گیریم و بیش از هر چیز برای ما «انسان» ارزش دارد. ما به قرآن پایبند هستیم که اگر یک نفر را به ناحق بکشید انگار همه دنیا را کشته‌اید.
    عارف ادامه داد: توصیه ما این است که طرف های مذاکره به برجام برگردند، ما از برجام خارج نشده ایم و اگر طرف‌های دیگر به برجام برگردند ما هم آماده ایم، ایران تعهدات پادمانی خود را به طور کامل و در تمام زمان ها انجام داده است، ما در تمام موارد شفاف بوده و خواهیم بود اما اگر توقع دارند ما همه اطلاعاتمان را به کسانی که نمی دانیم کارشناس هستند یا جاسوس بدهیم این کار را نمی کنیم، مگر آنها در کشورهایشان به رفقای خودشان اجازه این کار را می دهند و مثلا آلمانی‌ها به فرانسوی‌ها اجازه می دهد که به هر جایی که خواستند سرک بکشند و بازدید کنند؟ این انتظار بی جا است.
    معاون اول رئیس جمهور در ادامه با انتقاد از سوء استفاده از آژانس اتمی در جهت رسیدن به مقاصد سیاسی غرب گفت: آژانس باید براساس اصول خود و توافق نامه ای که با ایران داشته، به کار نظارت خود بر برنامه هسته ای ادامه دهد، در این صورت ما همواره برای این کار آمادگی همکاری داریم.
    عارف در ادامه با بیان آنکه اخیرا سخنان بی اساسی در مورد فعال نمودن مکانیسم ماشه شنیده می شود گفت: این موضوع را هزاران بار تجربه کرده اند و هر بار قدرت ما را دیده‌اند، آنها خصوصاً در دوره ترامپ به دنبال این موضوع رفتند اما خودشان می دانند که ما با آنکه اهل مذاکره و گفتگو هستیم اما به هیچ وجه باج نمی دهیم.
    وی افزود: ما اکنون قدرت برتر منطقه هستیم اما حتی در ابتدای انقلاب که با کمترین تجهیزات به جنگ می‌رفتیم کوتاه نیامدیم و این در حالی بود که همه دنیا در مقابل ما ایستاده بودند.
    نیاز داریم با دنیا حرف بزنیم
    همچنین فاطمه مهاجرانی با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه ملی مهارت دکتر شریعتی به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو، اظهار کرد: ما اگر با یکدیگر حرف نزنیم مشکلات حل نخواهد شد. حرف زدن گوش شنوا می‌خواهد و فقط به معنای باز کردن دهان نیست. حرف زدن جایی به معنای بستن دهان و سکوت کردن و شنیدن است. اگر درست نشنویم، درست حرف نخواهیم زد؛ گفت‌وگو حلال مسائل در جامعه است.
    سخنگوی دولت تأکید کرد: اقتصاد علم است همانطور که مهندسی و روابط بین‌الملل و پزشکی علم است. ما باید این علوم را درک کنیم. ما نمی‌توانیم در بسیاری از موضوعات بدون به‌کارگیری ظرفیت‌های بین‌المللی، از جمله بریکس حرکت کنیم؛ ما نیاز داریم با دنیا حرف بزنیم.