صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • وزیر ارتباطات: تجربه بین‌المللی و بومی ایرانسل عامل بهبود خدمات اداری به مردم می‌شود
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 39236  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 21 آذر 1403
    دومین رویداد سالانه پژوهش و فناوری در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند برگزار شد
    مجید رجبی مدیرعامل، در دومین همایش سالیانه پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند گفت: بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز پالایشگاه‌  شازند بومی‌سازی شده است و انتظار داریم در سایه همکاری شایسته با سازندگان و شرکت‌های تولیدکننده داخلی این توان امسال ۱۰۰ درصدی شود.
    وی با اشاره به بومی سازی بیش از ۲۰ هزار قطعه توسط شرکت‌های  دانش‌بنیان اظهار کرد: سازندگان داخلی همواره اثبات کرده‌اند که در کنار پالایشگاه ها هستند و اکنون مدیران این مجموعه استفاده از توان و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌ها و سازندگان داخلی را اولویت نخست خود می‌دانند.
    مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره)شازند با بیان اینکه امروز انواع کاتالیست‌ها توسط شرکت‌های داخلی ساخته می شود اشاره کرد: کاتالیستی که انحصار ساخت آن تنها در اختیار چند شرکت خاص اروپایی و آمریکایی بود؛ امروز ایران به عنوان نخستین کشور در منطقه با همکاری دو شرکت بهداش و رز اروند به دانش ساخت این کاتالیست پیچیده دست یافته است.
    وی ادامه داد: این شرکت با تکیه بر دستاوردهای علمی و پژوهشی روز دنیا و با همکاری مراکز پژوهشی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های فناور، نوآور، خلاق و دانش بنیان، با تعریف پروژه‌های پژوهشی در راستای نیاز این مجتمع صنعتی و توسعه فناوری‌های مرتبط با آن می پردازد.
    رجبی طرح مطالعاتی اجرای روش تلفیقی گیاه پالایش و میکروبی به منظور تصفیه پساب‌های ورودی به پوند و طراحی بستر نرم افزاری منعطف برنامه‌ریزی  تولید و زمان‌بندی تعمیرات اساسی را از مهم ترین طرح‌های پژوهشی انجام شده در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره)شازند عنوان کرد.
    مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره)شازند تصریح کرد: برنامه استقرار و توسعه مدیریت فناوری، امکان سنجی و طراحی مفهومی احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۵ مگاوات، امکان سنجی و طراحی مفهومی احداث واحد و فاز تکمیلی طراحی بستر نرم افزاری منعطف برنامه‌ریزی تولید و زمان بندی تعمیرات اساسی از مهمترین طرح‌های پژوهشی آینده این شرکت می باشد.
    گفتنی است در این همایش ۴ تفاهم نامه  شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره)شازند و شرکت دانش بنیان انرژی برد کیان با موضوع  مطالعه امکان سنجی طرح پایلوت مجتمع سیکل ترکیبی و گازی سازی یکپارچه ،تفاهم نامه ای با موضوع ارزیابی و اندازه گیری فرهنگ HSED در بین کارکنان شرکت با دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، تفاهم‌نامه ای با موضوع طرح مطالعاتی تجزیه و تحلیل خطرات شغلی و ایمنی شغلی با دانشکده بهداشت علوم پزشکی تبریز و تفاهم‌نامه ای با موضوع امکان سنجی،طراحی مفهومی و تعیین چیدمان و ظرفیت نیروگاه تلفیقی خورشیدی، بادی و برق آبی با دانشگاه اراک ،امضاء شد.
    در ادامه؛ مدیرکل دفتر نوآوری و کسب و کار نوین معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری گفت: تحول و پایداری اقتصادی و خلق ثروت ماندگار در تولید با سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش و توجه به دانش فنی محقق می‌شود.
    مریم ملونی  اظهار کرد: تعامل میان دانشگاه، دولت و صنعت برای توسعه دانش‌محور کشور ضروری است و اکنون دانش و فناوری تعیین‌کننده مرزهای رقابتی در جهان هستند و ایران نیز برای نقش‌آفرینی مؤثر باید رویکرد پیشرویی در حوزه صنعت و انرژی اتخاذ کند.
    وی با اشاره به اینکه ساختار همکاری دانشگاه‌ها، صنایع و دولت باید بیش از پیش یکپارچه شود، افزود: صنعت پالایشگاه به‌عنوان یکی از صنایع پایه می‌تواند پیشران توسعه سایر بخش‌های اقتصادی کشور باشد و اگر بتوانیم چالش‌های صنعت را شناسایی و فرصت‌های موجود را به دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری منعکس کنیم، می‌توانیم از اثرات سرریز فناوری به‌خوبی بهره‌برداری کنیم.
    مهدی دژحسینی مدیر پژوهش و فناوری شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران هم گقت: در زمان تحریم پژوهشگران بسیاری از تجهیزات را بومی سازی کرده و از این تهدید به عنوان فرصت استفاده کردند.
    وی ادامه داد: همین شرایط باعث تولید و بومی سازی کاتالیست های داخلی شد و حتی فرصت صادراتی هم برای شرکت های دانش بنیان فراهم شد.
    مدیر پژوهش و فناوری شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اینکه سهم اعتبارات پژوهشی از تولید ناخالص ملی در ایران نیم درصد است، اظهار کرد: سهم اعتبارات پژوهشی تولید ناخالص در جهان سه تا ۴ درصد است و این مهم باید در کشور ما تقویت شود.