سرمقاله

ایرانیان و فلسفه یلدا / محمدعلی نویدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • رونمایی از ۸۶ امین سایت 5G همراه اول در استان مازندران توسط وزیر ارتباطات
  • تحول دیجیتال در صنعت انرژی با حضور ایرانسل در نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی
  • با خدمات تخصصی کامپوزیت دکتر نوربخش، لبخندتان را متحول کنید
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 39560  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 28 آذر 1403
    سخنگوی وزیر امور خارجه:
    حضور ایران در سوریه برای مبارزه با تروریسم بود، نه دفاع از یک شخص
    سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که «حضور ما در سوریه برای دفاع یا حمایت از یک شخص، گروه یا حزب نبود، بلکه یک حضور مبنایی برای کمک به استقرار صلح و ثبات، مشخصا برای مقابله با تروریسم و داعش بود».
    به گزارش ایسنا، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه و در یک نشست خبری، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
    نشست امروز سخنگوی وزارت خارجه ایران در حالی برگزار شد که این وزارتخانه بنابر اعلام «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران به پویش ۲ درجه کمتر پیوسته است و بر اساس اعلام بقائی، درجه وسایل گرمایشی در سالن سخنگویی چند درجه کاهش پیدا کرده بود.
    سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در ابتدای این نشست خبری گفت: در این هفته اجلاس «دی-۸» در مصر برگزار می‌شود و رئیس‌جمهور و وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در این نشست شرکت می‌کنند.
    دی-۸ یا هشت کشور اسلامی در حال توسعه شامل کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است.
    بازگشایی سفارت ایران در سوریه نیازمند اطمینان از امنیت کارکنان و دیپلمات‌هاست
    بقائی در این نشست در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه سفیر ایران در سوریه خبر از بازگشایی قریب الوقوع سفارت ایران در دمشق داده است و این سفارتخانه چه زمانی بازگشایی می‌شود، گفت: من ترجیح می‌دهم که از واژه قریب‌الوقوع استفاده نکنم. بازگشایی سفارت نیازمند مقدماتی است که مهم‌ترین آن اطمینان از امنیت کارکنان و دیپلمات‌های ایران در آنجاست.
    سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران گفت: این موضوع در دستور کار است و به مجرد اینکه شرایط لازم از جهت تامین امنیت و سیاسی فراهم شود، این کار را انجام می‌دهیم.
    روند گفت‌وگوهای ایران و اروپا ادامه می‌یابد
    سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط زمان برگزاری دور جدید گفتگوهای ایران و اروپا گفت: زمان دقیق برگزاری دور جدید این گفت‌وگوها هنوز مشخص نشده است ولی این تفاهم شده است که این روند ادامه پیدا کند.
    او همچنین در مورد نامه سه کشور اروپایی به سازمان ملل و شورای امنیت در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران و تهدید آن‌ها به استفاده هرچه زودتر از مکانیزم ماشه گفت: این نامه‌نگاری موضوع جدیدی نیست و ما نیز پاسخ مستدل خود را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردیم و و در بیانیه‌ای که از طرف سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران منتشر شد، مواضع خود را بیان کردیم.
    بقائی با بیان اینکه ما این روش را سازنده نمی‌دانیم، گفت: برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز بوده و سال‌هاست که این موضوع اثبات شده است و و این نامه‌نگاری‌ها تاثیری بر رویکرد ایران در ارتباط با برنامه صلح آمیز هسته‌اش ندارد.
    او تاکید کرد: رویکرد سیاست زده و تلاش برای فشار به ایران تاثیری ندارد و از لحاظ حقوقی هم مبنایی ندارد.
    سخنگوی وزارت خارجه درباره مذاکرات ایران و ژاپن در تهران و احتمال میانجی‌گری این کشور در مذاکرات لغو تحریم‌ها گفت: ما با همه طرف‌های برجام در ارتباط هستیم و در گفت‌وگو با طرف‌های اروپایی احتیاجی به میانجی‌گری نیست. کشورهایی که در این زمینه ایده داشته باشند، ایده‌های آن‌ها را می‌شنویم ولی همان‌طور که گفتم این موضوعی است که ما با طرف‌های برجام در مورد آن گفت‌وگو می‌کنیم.
    هنوز دولت موقتی در سوریه شکل نگرفته است
    سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ایران با دولت موقت سوریه ارتباط و تعاملی دارد گفت: در معنای متعارف هنوز دولت موقتی در سوریه شکل نگرفته است و سوریه در حال گذار است. در حال حاضر بخش‌های مختلفی در سوریه فعال هستند و ما منتظر هستیم که مرحله گذر طی شود و امیدواریم که این دوران، دورانی مسالمت‌آمیز با حفظ امنیت شهروندان سوریه ‌و یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه باشد و و حاصل آن شکل‌گیری یک دولت فراگیر در این کشور باشد.
    او خطاب به خبرنگار پرسش‌کننده گفت: انشالله در زمان مقرر در این ارتباط تصمیم می‌گیریم.
    قرار نیست نیروهای نظامی کشورهای دیگر جایگزین ارتش یک کشور دیگر شوند
    سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره ادعای مقام‌های غربی مبنی بر اینکه تضعیف ایران و روسیه دلیل سقوط دولت سوریه است، گفت: این هم از آن روایت‌هایی است که طرف‌هایی که از هیچ فرصتی برای بیان مواضع و روایت‌های القاکننده ضعف راجع به ایران استفاده می‌کنند، به‌کار برده‌اند.
    او گفت: موضوعی که مشخص است و ما صراحتا هم گفته‌ایم، این است که حضور ما در سوریه برای دفاع یا حمایت از یک شخص، گروه یا حزب خاصی نبود، بلکه یک حضور مبنایی برای کمک به استقرار صلح و ثبات، مشخصا برای مقابله با تروریسم و داعش بود که نه تنها ثبات و امنیت سوریه، بلکه ثبات و امنیت کل منطقه را هدف قرار داده بود. حامیان داعش هم مشخص بودند و کماکان از این خلأ ایجاد شده در حال سوءاستفاده برای استمرار حرکت‌های ثبات‌زدا در منطقه هستند.
    بقائی تصریح کرد: یک نمونه آن، حضور آمریکاست. این سوال باید پرسیده شود که حضور آمریکا در سوریه بر اساس کدام مبنای قانونی بوده است؟ آیا بنا به درخواست شورای امنیت بوده؟ آیا به درخواست دولت سوریه بوده است؟ و در این مدت چه عملکردی داشته‌اند؟
    سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: این موضوع روشنی است که هر کشوری برای دفاع از خود، باید متکی به خود باشد، قرار نیست که نیروهای نظامی کشورهای دیگر جایگزین نیروها و ارتش و ظرفیت‌های دفاعی یک کشور دیگر شوند.
    سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران تصریح کرد: امیدواریم همه طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از این درس گرفته باشند که مداخله در روندهای داخلی کشورها به هیچ عنوان به سود منطقه و هیچ کشور همسایه نخواهد بود. سرنوشت آینده سوریه بستگی تام به تصمیم‌گیری و کنش‌های بازیگران فعال در داخل سوریه دارد. همه بازیگرانی که نقش و نفوذی در شکل‌گیری این روندها دارند، باید به دور از جاه‌طلبی‌هایی که ممکن است وسوسه‌کننده باشد، کمک‌کار مردم سوریه در این روند باشند.