سرمقاله

سپاس از شما؛ فقط کمی سریعتر! / ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • راهنمای انتخاب دوچرخه برای کودک 3 ساله
  • اگر شما هم از درد دندان رنج می برید، این نکات را بخوانید!
  • واردات قطعات الکترونیکی از چین؛ راهکاری هوشمندانه برای کسب‌وکارهای مدرن
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 39837  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 05 دی 1403
    المانیتور:
    شراکت ایران و روسیه عمیق‌تر شده است
    رسانه آمریکایی با اشاره به محورهای رایزنی بلندپایه اخیر هیات روس با مقامات ایران در سفر به تهران، مطرح کرد که ۲ کشور به‌رغم پابرجا بودن فشار تحریم‌های غرب، حجم تبادلات تجاری دوجانبه خود را افزایش داده و شراکت آن‌ها نیز با توجه به ملاحظات راهبردی عمیق‌تر شده است.
    به گزارش ایسنا،‌ رسانه آمریکایی نوشته سفر هیات بلندپایه روس به تهران برای مذاکره با مقامات ایران در برهه تعیین‌کننده‌ای انجام شده که دو طرف تحت تحریم‌های خارجی قرار داشته و تحولات منطقه باعث شده بیش از پیش به یکدیگر نیاز داشته باشند.
    المانیتور در گزارشی در این باره نوشت: «ویتالی ساولیف» و «الکسی اوورچوک» معاونان نخست‌وزیر روسیه، روز دوشنبه برای رایزنی با «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور و «محمدرضا عارف» معاون اول او به تهران رفتند. یکی از موضوعات اصلی در دستورکار آن‌ها وضعیت گذرگاه بین‌المللی شمال-جنوب، مسیری ۷ هزار و ۲۰۰ کیلومتری بود که هدف برقراری اتصال میان روسیه، هند، ایران، جمهوری آذربایجان، آسیای مرکزی و اروپا را دنبال می‌کند.
    این وبگاه خبری با اشاره به تداوم روابط اقتصادی و تبادلات تجاری میان ۲ کشور در عین پابرجا بودن تحریم‌های غرب، نوشت: آخرین آمار منتشر شده از سوی ایران نشان‌دهنده رشد حجم تبادلات تجاری میان ایران و روسیه بوده است. این میزان نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد رشد داشته و به ۳.۳ میلیارد دلار رسیده است که بیانگر افزایش تمایل طرفین به مقابله با تاثیر فشارهای اقتصادی اعمال‌شده بر آن‌ها است.
    روسیه همچنین نسبت به توافق تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا ابراز خوش‌بینی کرده که یکشنبه در مجلس شورای اسلامی ایران تایید شد. مسکو امیدوار است که با اجرایی شدن این توافق، سالانه ۳۰۰ میلیون دلار در تعرفه‌های گمرکی خود صرفه‌جویی کند.
    در بخش دیگری از این گزارش، همچنین اشاره شده است که شراکت تهران و مسکو به واسطه برخی محاسبات راهبردی، عمیق‌تر شده و موجب تقویت همکاری‌های نظامی آن‌ها شده است.