کد خبر: 39841 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 05 دی 1403
گام اول مهمترین وعده پزشکیان برداشته شد
واتساپ و گوگل پلی آزاد شد
گروه سیاسی- با گذشت بیش از دو سال از فیلترینگ پلتفرمهای اساسی کشور، موضوع رفع فیلترینگ دیروز، در تاریخ ۴ دی ماه ۱۴۰۳، در شورای عالی فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفت.
واتساپ و گوگلپلی ، با اجماع رای مثبت اعضای شورای عالی مجازی رفع فیلتر شد. این اقدام گام اول طرح رفع محدودیت و فیلترینگ در دولت چهاردهم است.
وزیر ارتباطات نیز در مطلبی نوشت: «امروز گام اول رفع محدودیت از اینترنت را با همدلی و وفاق برداشتیم از پیگیری رئيس جمهور و همراهی رسانهها و فعالان ممنونم و بیش از پیش به این همراهی و همدلی نیازمندیم.
این مسیر ادامه دارد....»
همچنین عزتالله ضرغامی، عضو شورای عالی فضای مجازی، درباره پیشنهادات جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی برای رفع محدودیتها به «انتخاب» گفت: امروز من در مورد اهمیت مشوقهای تاثیرگذار بر تولید محتوای فضای مجازی تاکید کردم و مواردی ذکر شد. حتما باید شبکههای داخلی تقویت شوند، آزادی مناسب برای تولیدکنندگان محتوا فراهم شود، تلورانس نظارت بر فضای مجازی باید یکسان باشد و سختگیری نادرست است.
او افزود: اگر بخواهیم مردم را تشویق کنیم که با تولیدات ارزشمند فضای مجازی را پرکنند ،باید آزادی عمل داشته باشند.
ضرغامی درباره جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی گفت: به نظر میرسد فیلترینگ تنها راه اعمال حکمرانی نیست. امروز شورای عالی فضای مجازی با رئیس جمهور همراهی کرد.
وزیر ارتباطات رئیسی: پاسخگوی اتفاقاتی که با رفع فیلتر برای مردم میافتد باشید
در بین واکنش ها اما واکنش وزیر ارتباطات دولت قبل هم در نوع خود جالب بود.
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم، در گفتگویی در حاشیه نمایشگاه تلکام، درمورد احتمال تصمیم شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ در جلسه امروز و مسئولیتهای این تصمیم صحبت کرد.
به گزارش دیجیاتو، به گفته زارعپور، فیلترینگ و مسدودسازی ابزاری است که در کشورهای دیگر هم از آن استفاده میشود: «در این تصمیم باید منافع مردم، بحث امنیت و پلتفرمهای داخلی را در نظر داشته باشیم. فیلترینگ مسئله صفر و یکی نیست. مسدودسازی ابزار است. شما تیکتاک را در آمریکا ببینید. این پلتفرم محبوبترین شبکه اجتماعی در آمریکا است، اما به آن گفتهاند اگر سهام خود را واگذار نکند، مسدود میشود.»
وزیر ارتباطات سابق بر این باور است که افرادی که درمورد رفع فیلترینگ تصمیم میگیرند، باید پاسخگوی عواقب احتمالی آن باشند: «آقایانی که مسئول هستند و در شورایعالی فضای مجازی تصمیمگیری میکنند، باید تصمیم بگیرند چگونه میخواهند قوانین فضای مجازی را پیاده کنند. آنها باید درباره اتفاقاتی که برای مردم میافتد، پاسخگو باشند. امیدوارم دوستان تصمیم درستی درمورد فیلترینگ بگیرند.»
ظریف: پزشکیان فیلترینگ را در شأن مردم ایران نمیداند
همچنین معاون راهبردی رئیسجمهوری گفت: دکتر پزشکیان به دنبال ایجاد اجماع در سطوح حاکمیتی و نیز با مردم است و مطمئن باشید او آدمی نیست که به راحتی از پا بنشیند و موضوعات را فراموش کند.
به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف در حاشیه بازدید از نمایشگاه تلکام در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دکتر پزشکیان باور دارد و در دوران انتخابات هم وعده داد که فیلترینگ را برمیدارد چون فیلترینگ نه در شأن مردم این کشور است و نه به کمکی به کشور میکند و نه حتی در حوزه امنیت ما اثر مثبتی دارد. تمام کارشناسان امنیتی ما به این موضوع اشاره دارند که این کار برای امنیت کشور مفید نیست.
وی افزود: بنابراین رئیسجمهوری در زمینه رفع فیلترینگ تلاش میکند. البته اینطور نیست که در کشور یک نفر بتواند تصمیم بگیرد؛ از بالاترین سطح تا پایینترین سطح همه نیاز دارند اجماع ایجاد کنند یا لااقل حدی از همفکری و همگرایشی ایجاد کنند و دکتر پزشکیان نیز که شعار وفاق ملی را داده است در همین راستا تلاش میکند.
معاون راهبردی رئیسجمهوری گفت: دکتر پزشکیان هم وفاق در سطوح حاکمیتی و هم وفاق با مردم، مخصوصاً بخشی که رای ندادند و در انتخابات شرکت نکردند را دنبال میکند. مطمئن باشید دکتر پزشکیان آدمی نیست که به این راحتی از پا بنشیند و موضوعات را فراموش کند.
ظریف تصریح کرد: دشواریهایی هم وجود دارد. کسی هم قول نداد همه چیز یکشبه گلستان میشود. البته گاهی گلستان نشد که هیچ، مشکلات هم بیشتر شد. مردم هزینه میدهند ولی این به خاطر آن نیست که دولت به این موارد باور ندارد یا اینکه حرفهایی که در دوره انتخابات زده را فراموش کرده است.
فیلترینگ چیز بیخودی است
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی : با روش فعلی فقط بازار دلالی و فیلترشکن فروشی داغ است و هزینه های مردم بیشتر می شود.
رضا علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با عصر ایران، گفت: فیلترینگ واقعا در حاکمیت و حکمرانی فضای مجازی کارآیی ندارد و عملا آن که چیزی که قصد و نظر حاکمیت است با فیلترینگ برآورده نمی شود.
وی اظهار کرد: فیلترینگ چیز بیخودی است. ما بایستی مدیریت بهینه فضای مجازی و حکمرانی فضای مجازی را در اولویت داشته باشیم اما راهش فیلترینگ نیست.
وی تاکید کرد: وزیر ارتباطات هم معتقد است که فیلترینگ حاکمیت حکمرانی فضای مجازی را بهتر نمی کند و بدتر هم می کند.
علیزاده با بیان اینکه باید شورای عالی فضای مجازی تصمیمی اتخاذ کند که در راستای حل مشکلات مردم در بحث فضای مجازی باشد، گفت: بنده به عنوان رییس کمیسیون عمران معتقدم که راهکار ساماندهی فضای مجازی فیلترینگ نیست و با آن مخالفم.
وی بیان کرد: روش فعلی فیلترینگ جوابگوی آنچه که برای مدیریت فضای مجازی می خواهیم نیست. حکمرانی فضای مجازی در همه کشورها وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: با روش فعلی فقط بازار دلالی و فیلترشکن فروشی داغ است و هزینه های مردم بیشتر می شود.
امیدوار به گام های بعدی رفع فیلترینگ باشیم، چاره ای نداریم
دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: رفع فیلتر گوگل پل و واتس آپ طلیعه اقدامات دیگر است.
«گوگلی پلی و واتس آپ رفع فیلتر شد»، تصمیمی که امروز شورای عالی فضای مجازی با اجماع آن را تصویب کرد. تصمیمی که از نگاه برخی پایین تر از انتظار و مطالبه مردم بود.
سیدابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی می گوید چاره ای نداریم باید خوش بین باشیم و این تصمیم برای رفع فیلترینگ واتس آپ و گوگل پلی را طلیعه اقدامات دیگر بدانیم.
او تاکید دارد فیلتر واتس آپ که بیشتر یک شبکه ارتباطی است تا شبکه اجتماعی از ابتدا وجاهتی نداشت.
مشروح گفتگوی خبرآنلاین با سیدابوالحسن فیروزآبادی را بخوانید؛
اقای فیروزآبادی! شورای عالی فضای مجازی تصمیم به رفع فیلترینگ گوگل پلی و واتس آپ گرفت، تصمیم که شاید انتظار بیشتری از آن می رفت، ارزیابی شما چیست؟
امیدوارم این اقدامی که امروز انجام شد، طلیعه اقدامات مثبت دیگر باشد و ما شاهد این باشیم که یک پلتفرم عمومی به طور نامحدود بسته نشود، از این فضا خارج شویم و متناسب با مقتضیات تصمیم گیری شود.
رفع فیلتر گوگل پلی بشارتی به کسب و کارهای دانش بنیان است
گوگل پلی نقش مهمی در توسعه نرم افزارهای تحت سیستم عامل اندروید در کشور دارد و بشارتی است که بسیاری از کسب و کارهای دانش بنیان می توانند براساس آن عمل کنند و از این استور (store) مهم نرم افزاری استفاده کنند.
فیلتر واتس آپ هیچ وجهی نداشت
واتس آپ بیش از اینکه شبکه اجتماعی باشد یک شبکه ارتباطی است و انصافا بستن آن هیچ وجهی نداشت و این اقدام باید خیلی زودرت انجام می شد ولی ماهی را هر وقت از آب بگیرند.
در واقع واتس آپ که امنیتی نبود و گوگل پلی در راستای کمک به کسب و کارهای آنلاین رفع فیلتر شده است و ...
بله همینطور است، گوگلی پلی یک استور از انواع اپلیکیشن هاست، که مردم براساس نیازهای خود اپلیکیشن های مورد نیاز خود را از آن دانلود می کنند. در دوره ای که گوگل پلی بسته است مردم ناچار هستند از استورهای واسطه مثل کافه بازار استفاده کنند و این باز شدن گوگلی پلی دسترسی مردم به همه اپلیکیشن های اندرویدی را باز می کند و این اقدام بسیار خوبی برای کسانی است که نرم افزار دانلود می کنند و نیاز به اپلیکشن های متعدد دارد.
باید امیدوار به برداشته شدن گام های بعدی رفع فیلترینگ باشیم
طی چند روز اخیر و براساس اظهارات مقامات مرتبط با این موضوع انتظار بیشتری می رفت که رفع فیلترینگ گسترده تر یا یکباره باشد، بدون تعارف امید دارید که گام بعدی به فاصله کوتاه برداشته شود و مشمول مرور زمان نشود؟
باید امیدوار به اجرای گام های بعدی رفع فیلترینگ باشیم، باشیم چاره ای نداریم.
استفاده از فیلترینگ در کشور به صورت محدود مخالفان جدی دارد
چند ساعت قبل از جلسه شورای عالی فضای مجازی نامه ای از سوی برخی نمایندگان منتشر شد که ادعا شده بود 136 امضا دارد ولی اسامی امضا کنندگان مشخص نبود، در این نامه با بدبینی نسبت به رفع فیلترینگ نگاه شده بود، این نامه با پیگیری های آقایان تقی پور، روانبخش و رسایی تهیه شده بود، فکر می کنید با این فشاری که وارد می شود شرایط برای برداشته شدن گام های بعدی به سرعت فراهم شود؟
طبیعی است که این افراد پیگیر باشند. همانطور که عرض کردم که استفاده از فیلترینگ در کشور به صورت محدود مخالفان جدی دارد و باید به اینکه شاهد باشیم که یوتیوب با ملاحظاتش در کشور باز شد یا سایر پلتفرمها رفع فیلتر شوند، خوش بین باشیم.