کد خبر: 39873 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 05 دی 1403
۵ هزار و ۱۰۰ کلاس درس طی سه سال گذشته در سراسرسیستان و بلوچستان تحویل شده است
زاهدان محمد شکوهی فر
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۵ هزار و ۱۰۰ کلاس درس از سال 1400 تاکنون و 710 کلاس در ۶ماهه اول سال ۱۴۰۳ در سراسر استان ساخته و تحویل دانش آموزان شده است.؛
میثم لکزایی در نشستی با خبرنگاران رسانه های استان اظهار داشت: در مجموع در سطح استان یک هزار و ۴۵۰ کلاس با زیر بنای ۲۵۰ هزار مترمربع در دست اجراست بطوریکه زیربنای کلاسهای در دست اجرا ۷۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده و سعی شده در هر منطقه حداقل یک مدرسه شبانهروزی ساخته شود.
وی افزود: در سه سال و نیم گذشته سرانه فضای آموزشی استان به میزان نیم متر مربع افزایش یافته و از ۳.۳ به ۳.۸۷ متر مربع برای هر دانشآموز رسیده که این موفقیت نتیجه هم افزایی اعتبارات دولتی، خیران و اقدامات اجرایی دستگاههای مختلف است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان خاطر نشان کرد: ۶۰ درصد مدارس سراسر استان به وسایل گرمایشی و سرمایشی مجهز هستند.
وی بیان کرد: حوزه فضای آموزشی استان خاص است و نیاز به ارزیابی در این حوزه نیست؛ یعنی وظیفه آن فراهمکردن فضای آموزشی و امکانات سختافزار آموزشی برای دانشآموزان است تا با شرایط مطلوب، تحصیل را ادامه دهند.
وی افزود: در سالهای اخیر تلاش کردهایم تا با انجام همافزاییهای مختلف، استان را در مسیر عدالت آموزشی قرار دهیم، با توجه به رشد دانشآموزی استان به سمت شرایط مطلوب حرکت کردیم و سرانه آموزشی استان حداقل در سه سال و نیم گذشته نیم متر بهازای هر دانشآموز افزایش پیدا کرده است.
لکزایی تصریح کرد: در سنوات گذشته سرانه آموزشی موجود استان نیز حفظ نمیشد و علاوه بر آن هر ساله جمعیتی نیز به سرانه آموزشی استان اضافه میشد و گاهی متناسب با آن جمعیت دانشآموزی که اضافه میشد فضا و تجهیزات آموزشی فراهم نمیشد و در اختیار دانشآموزان قرار نمیگرفت.
مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان اظهار کرد: خوشبختانه در سه سال اخیر به سمت شرایط مطلوب حرکت کردیم و ۴۵۰ هزار مترمربع فضای آموزشی در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته و سرانه آموزشی استان از ۳.۳ به ۳.۸۷ رسیده است و این یک حرکت بینظیر در نتیجه همافزایی است.
وی با بیان اینکه ۸۰۰ هزار نفر دانشآموز در مدارس دولتی استان و نزدیک به ۷۰ هزار نفر نیز در مدارس غیردولتی در حال تحصیل هستند؛ عنوان کرد: برقراری عدالت آموزشی در سطح استان از اهداف و برنامه های مهم این اداره کل است بطوریکه در سطح شهر زاهدان ۹۰ درصد از پروژههای در دست اجرا در حاشیه شهر و شهرکهای جدید الاحداث قرار دارد تا دانشآموزان ساکن در حاشیه شهر در همان مکان ساماندهی شوند و این باعث کاهش تراکم دانشآموزی در مرکز شهر می شود؛ برای اجرای این طرح از محل اعتبارات شهرستانهای برخوردارتر به شهرستانهای کمبرخوردار در سطح استان کمک کردیم. مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ استان رتبه اول ساخت و تحویل کلاسهای آموزشی را به خود اختصاص داده است، ۵۰ درصد کلاس های سال ۱۴۰۲ با مشارکت خیرین بنیاد برکت، بنیاد علوی، نهادهای انقلابی مانند سپاه در حال ساخت هستند.
وی با قدردانی از همکاری و مشارکت خیران مدرسه ساز ادامه داد: آورده سال ۱۴۰۰ خیران ۲۵۰ میلیارد تومان و سال ۱۴۰۱، ۴۵۰ میلیارد تومان بوده و سال ۱۴۰۲ به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است؛ دلیل این افزایش برگزاری همایش نیکاندیشان مدرسهساز سرزمین نخل و آفتاب سیستان و بلوچستان در ۳۰ آبان ۱۴۰۲ در تهران بود که آورده این همایش ملی مختص سیستان و بلوچستان ۸۰۰ میلیارد تومان بود.
مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان تشریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ حدود ۷۰۰ میلیارد تومان خیرین برای ساختن مدارس کمک کردند و مجدداً برنامهریزی شده است که در ۲۸ بهمن سال جاری مشابه همایش خیرین مدرسهساز سال گذشته، برگزار کنیم.
وی افزود: در حوزه فضای آموزشی استان در سال مالی حدود سه هزار میلیارد تومان هزینه شده است و در سال مالی ۱۴۰۳ از محل مصوبات سفر رئیسجمهور حدود ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار طی ۲ سال برای فضای آموزشی استان مصوب شد، که یک هزار میلیارد تومان آن برای سال ۱۴۰۳ و یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است.
لکزایی خاطرنشان کرد: در خصوص ایزوگام و آسفالت مدارس سعی کردیم از محل سهمیه قیری که در اختیار دستگاههای اجرایی قرار میگرفت مدیریت کنیم و در مجموع در طول ۳ سال اخیر حدود ۵۰۰ هزار مترمربع آسفالت و ایزوگام در مدارس سطح استان اجرا شده است.
وی ادامه داد: در خصوص استانداردسازی وسایل گرمایشی و سرمایشی برای مدارس در سطح استان کار بسیار بزرگی انجام گرفت در سه سال اخیر ۱۹ هزار و ۱۵۰ کلاس درس را به سیستم گرمایشی و سرمایشی مؤثر مجهز کردیم که در واقع حدود ۶۰ درصد کلاسهای درس استان در سه سال اخیر به سامانه های گرمایشی و سرمایشی استاندارد مجهز شدند و در طرح شهید عرب بحث تعمیرات سیستم گرمایشی و سرمایشی در استان در حال اجرا است.
لکزایی گفت: در حوزه فضاهای ورزشی در سالهای گذشته فضای آموزش ورزشی مدارس آسیب دید و دلیل آن نیز احداث اداره ورزش جوانان بود که تمام اعتبارات ساخت فضاهای ورزشی به اداره ورزش جوانان اختصاص داده شد و با پیگیری صورتگرفته شده موفق شدیم، سال گذشته سهم فضای ورزشی دانشآموزان از مالیات بر ارزشافزوده از ۲۰ درصد به ۴۰ درصد برسد و در واقع اعتباری که در حوزه فضای ورزشی استفاده میشود، ۱۰۰ درصد افزایش فضای ورزشی داشتم.
مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در این راستا عملیات تکمیلی ساخت استخرهایی که از سالهای گذشته نیمهکاره رها شده بود، شروع شده است و تعداد قابلتوجهی از سالنهای ورزشی نیز در این راستا تکمیل شدهاند؛ از جمله استخر مولوی حسینبر زاهدان در دست اجرا و تکمیلشدن است و سعی بر آن است که تا ساخت آن مهرماه ۱۴۰۴ به اتمام برسد و در حال حاضر نیز ۴۰ سالن ورزشی و استخر با زیربنای ۳۰ هزار مترمربع در حال اجراست.
وی عنوان کرد: در سه سال اخیر حدود ۲۰۲ هزار نفر تجهیزات و امکانات آموزشی برای کل استان در نظر گرفته شده است و در حوزه ساختوساز مدارس ۱۵ درصد کل شرایط استان در طول این سه سال و نیم اخیر ساخته شده است.
لکزایی بیان کرد: مصوبات سفر رئیسجمهور شهید رئیسی به صورت ۱۰۰ درصد اجرا شده که یکقلم آن تحقق ۱۳۰ میلیارد تومان در دوره دولت سیزدهم بود که برای تامین و تجهیز وسایل گرمایشی و سرمایشی بود که تحقق پیدا کرد.
مدیرکل نوسازی مدارس استان با اشاره به اجرای طرح شهید پناهی درزمینه ساماندهی مدارس کانکسی و مدارس خشتی در سطح استان گفت: در مجموع کلاسهای خشتی سراسر کشور ۴۰۰ کلاس بود که ۵۰ درصد آن یعنی ۲۰۰ کلاس در سیستان و بلوچستان وجود داشت که در این طرح بازسازی شدند.
وی ادامه داد: فاز بعدی ساماندهی کلاسهای کانکسی بود که به اجرا در آمد و در مجموع از ۲۲۷ کلاس کانکسی موجود در سراسر سیستان و بلوچستان ۱۸۷ کلاس به اتمام رسیده و تنها ۴۰ کلاس باقی مانده که آنها هم با رشد بالای ۹۰ درصد در حال اجراست و گام بعدی تخریب و بازسازی مدارس سنگی است که ۲۴ پروژه در قالب ۴۲ کلاس درس تحویل داده شده و مهم اینکه این طرح با مشارکت مردم انجام میشود.
لکزایی مهمترین علت عقبماندگی استان را رشد جمعیت عنوان کرد و افزود: بیشترین تعداد بازمانده از تحصیل در حاشیه شهرهای استان وجود دارد که علت آن نیز وضعیت اقتصادی نامناسب خانوادههای حاشیه نشین است و از آنجاییکه همه مسوولان و مردم دغدغه حل مشکلات آموزشی استان را دارند امیدواریم در راستای ارتقای سرانه آموزشی گام های مهمی برداشته شود.