کد خبر: 40314 | صفحه ۱ | تاریخ: 12 دی 1403
برکناری گاریدو، جفا به ساپینتو و انتقادات مستدل دقیقی / عبدالله دارابی
در برنامه فوتبال برتر دهم دی ماه، سه گانه ای خواسته یا ناخواسته رخ داد؛ اذعان میثاقی- مجری برنامه- به اینکه اگر گاریدو قائده بازی در مناسبات فوتبال ما را بلد بود به احتمال فراوان کماکان سرمربی پرسپولیس می بود، اعتراف به سو استفاده هدفمند رقبا از واکنش ها و هیجانات ریکاردو ساپینتو سرمربی اسبق استقلال و انتقادات منطقی و مستدل سعید دقیقی سرمربی خیبر خرم آباد پیرامون بازی تیمش برابر پرسپولیس.
میثاقی که در سال های قبل وعده حضور رسول پناه- مدیریت اسبق پرسپولیس- در برنامه اش و پخش افشاگری های او را داده بود و هنوز پس از گذشت چندسال و به رغم انتظار افکار عمومی، این وعده اش را به دلایلی مبهم! عملی نساخته است، خواسته یا ناخواسته ولی به درستی به نقش روابط و پشت پرده ها در برکناری گاریدو و عزل وی به خاطر ناآشنایی اش با این روابط پرداخت. موضوعی که شجاعت و واقع گرایی رسانه ها و عدم تسلیم مقابل ملاحظات نادرست، می تواند ( و حتی لازم است) زوایای تاریک این آفت در فوتبال ما را روشن سازد.
میثاقی در بخش گفتگو با هاشم نژاد- مهاجم تراکتور- نقبی هم به برنامه ریزی قبلی رقبا در سو بهره از هیجانات رفتاری ساپینتو به منظور اخراج وی در بازی های استقلال و محروم شدنش زد. اقراری دیرهنگام به این واقعیت و البته پس از آن سکوت ها در قبال ریشه واقعی برخی( نه همه) رفتارهای تند سرمربی پیشین آبی پوشان و حتی محکوم کردن صرف ساپینتو در همین برنامه و توسط همین مجری در دوران فعالیت این مربی در ایران! شاید افکار عمومی به یاد دارند که برخی مربیان ایرانی در حین بازی به ساپینتو توهین می کردند و هنگامی که او به واکنش متقابل اقدام می کرد، آن مربیان ایرانی در جلوی دوربین های مختلف تلویزیونی، فریاد مظلوم نمایی سر می دادند و فقط به واکنش ساپینتو، بدون اشاره به کنش ابتدایی و تحریک آمیز خود میپرداختند و در این بین از کیسه قدمت تاریخ و تمدن کشور ایران هم برای تهییج مساله و بهره برداری خویش وام می گرفتند و به خوبی نیز به هدف می زدند! اهالی فوتبال حتما به یاد دارند که پس از فینال دربی حذفی سال ۱۴۰۲ در رسانه ملی و در حضور همزمان داور چهارم بازی و سرپرست تیم پرسپولیس روی خط تلفنی برنامه، هنگامی که مجری علت اخراج ساپینتو را از داور چهارم پرسید، سرپرست پرسپولیس ادعای واهی ای را جهت اخراج او تراشید و در دهان داور چهارم گذاشت: "علت اخراج، پرتاب آب دهان توسط ساپینتو به سمت نیمکت ما بود"! ادعای کذبی که بلافاصله توسط داور چهارم نیز در همان برنامه تکرار شد ولی پس از بازبینی فیلم توسط مراجع ذی صلاح فدراسیون، به دفعات توسط کمیته داوران و رییس وقت آن اعلام شد که: "هنوز علت اخراج سرمربی پرتغالی استقلال برای خود ما نیز نامعلوم است و دلیلی واضح بر اخراج وی نیافتهایم"! اکنون و پس از مدت ها از رفتن ساپینتو، مجری برنامه به زمینه سازی های قبلی در بعضی از آن اتفاقات اشاره می کند!
مورد سوم انتقادات سعید دقیقی بود که به دور از هوچی گری و شلوغ بازی، به صورت منطقی و مستدل بیان کرد. دقیقی ابتدا از عنایت بیش از حد رسانه ها به حریفش حتی پس از بازی گلایه داشت، او با قبول دلایل این توجه در قبل از بازی، خطاب به میثاقی از پخش بسیار مختصر مصاحبه بازیکنانش و عدم مصاحبه با هواداران تیمش در مقابل پخش تعداد بسیار بیشتر از مصاحبه بازیکنان و هواداران پرسپولیس پس از بازی انتقاد کرد و میثاقی با یادآوری عوامل برنامه اش از انکار بیجای ادعای دقیقی دست برداشت و بدان اقرار کرد. میثاقی در جواب انتقاد دقیقی به بزرگی تیم پرسپولیس اشاره کرد. راستی این محل تفکر نشده است که چرا این بزرگی ها در آسیا به کار نمی آید؟ آیا فکر نمی کنیم برخی ناکامی های قاره ای این بزرگان، ریشه در بزرگ نمایی های افراطی در داخل کشور داشته باشد؟ سرمربی خیبر در مورد ۲ صحنه ای که بازیکنش در ۱۸ قدم پرسپولیس سرنگون شد نظرات قابل تعمقی داشت. او درباره صحنه اول که ۲ کارشناس داوری وقوع پنالتی را تایید و کارشناس دیگر رد نموده بود، چندان هم بیراه نگفت که آن کارشناس به دلیل هم استانی بودن با داور بازی، نظر وی را تایید کرده است، کسی لااقل نمی تواند به ضرس قاطع این ادعای دقیقی را منکر شود. در مورد صحنه دوم که وار داور را خواست ولی داور حکم به ادامه بازی داد و کارشناسان نیز تایید کردند هم قیاس جالب و متقنی بین این صحنه و خطایی که باعث ردشدن گل سوم پرسپولیس شد، نمود؛ چگونه یک اقدام در بیرون محوطه جریمه خطاست ولی اقدامی با شدت بیشتر درون محوطه خطا نیست؟! قطعا هیچ بیننده و شنونده منصفی نمی تواند درستی این سخن سعید دقیقی را انکار کند.