سرمقاله

تهران در برابر بازی چند لایه غرب / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • پروژه آمبولانس متصل در هفدهمین کنگره طب اورژانس ایران رونمایی می‌شود
  • حضور ویستا در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری
  • برگزاری دومین کنفرانس مهندسی و مدیریت فرآیندهای سازمانی با حمایت همراه اول
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 40375  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 12 دی 1403
    رئیس جمهور جدید آمریکا تغییر رویکرد می دهد؟
    فرصت کوتاه ترامپ برای توافق با ایران
    گروه بین الملل- ایران در بی اعتمادی کامل به ترامپ قرار داد او یادآور انواع بدعهدی ها و شرارت هاست با این همه نیک می دانیم که همواره منافع کشور از اولویت کافی نسبت به هر چیزی برخوردار است. در همین زمینه
    رسانه آمریکایی نوشت اگرچه ایران قصد ساخت سلاح هسته‌ای را ندارد، اما بیش از هر زمان دیگری به توانایی ساخت آن نزدیک شده و بهترین گزینه ترامپ در قبال تهران، مذاکره به‌موقع است.
    تحلیلگر آمریکایی در مقاله‌ای به بررسی گزینه‌های دولت جدید آمریکا در قبال ایران پرداخته و تاکید می‌کند که بهترین گزینه برای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، مذاکره با ایران است.
    به گزارش ایسنا «جان هافمن» پژوهشگر آمریکایی که در حوزه‌های دفاعی و سیاست خارجی فعالیت می‌کند، در مقاله‌ای در روزنامه «هیل» می‌نویسد: تنش‌های میان واشنگتن و تهران احتمالاً نخستین چالش جدی در سیاست خارجه دولت جدید ترامپ خواهد بود و این در حالی است که امروز تهران بیش از هر زمان دیگری توان ساخت سلاح هسته‌ای را پیدا کرده است.
    هافمن با اشاره به بی‌اعتمادی فراوانی که میان ایران و آمریکا وجود دارد، تأکید می‌کند که هنوز هم دیپلماسی بهترین گزینه برای واشنگتن است. او با اشاره به وجود فرصتی هر چند محدود برای کاهش تنش‌ها با ایران، می‌نویسد: «ازدست‌دادن این فرصت می‌تواند آمریکا را به یک جنگ فاجعه‌بار دیگر در خاورمیانه نزدیک کند، امری که او وعده اجتناب از آن را داده است.»
    تحلیلگر آمریکایی در مقاله خود به ترامپ توصیه می‌کند که در دولت جدیدش از اشتباهاتی که در نخستین دوره ریاست‌جمهوری‌اش مرتکب شد، درس بگیرد. او با اشاره به سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ که شامل شدیدترین تحریم‌ها علیه تهران بود، تاکید می‌کند که فشارهای آمریکا و عواملش در منطقه از جمله رژیم صهیونیستی نه‌تنها برنامه هسته‌ای ایران را متوقف نکرده، بلکه واکنش متقابل تهران را در پی داشته است.
    ایران قصد ساخت سلاح هسته‌ای را ندارد
    به گفته این تحلیلگر آمریکایی، ایران ذخیره اورانیوم غنی‌شده خود را افزایش داده و در حال حاضر منابع کافی برای ساخت چندین بمب هسته‌ای ظرف تنها چند هفته را در اختیار دارد، اما تا کنون قصد انجام این کار را نداشته است. هافمن به اظهارات «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران اشاره کرد که ضمن ابراز آمادگی ایران برای حضور در مذاکرات هسته‌ای، تأکید کرده است که فرصت برای برگزاری چنین مذاکراتی کوتاه است.
    به باور این تحلیلگر، ۲ مانع اصلی بر سر راه مذاکرات میان آمریکا و ایران وجود دارد: نخست اینکه چندین دهه تنش میان تهران و واشنگتن باعث شده تا روابط ۲ کشور در مسیر تقابل قرار گیرد. از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی و سرانش به‌شدت با عادی‌سازی روابط ایران و آمریکا مخالف بوده و در مسیر مذاکرات سنگ‌اندازی می‌کنند.
    در این گزارش آمده است: «بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از مدت‌ها پیش حامی تشدید تنش‌ها با تهران بوده و هرگونه توافقی میان آمریکا و ایران احتمالاً با مخالفت شدید او مواجه خواهد شد.»
    آمریکا برای جنگ طولانی‌مدت با ایران برنامه‌ای ندارد
    در ادامه این گزارش آمده است که گزینه جایگزین برای مذاکره میان ایران و آمریکا، یک جنگ مستقیم میان ۲ کشور است، امری که برای ثبات منطقه‌ای و منافع ایالات متحده فاجعه‌بار خواهد بود.
    به گفته هافمن، این جنگ نه‌تنها برنامه هسته‌ای ایران را از بین نمی‌برد، بلکه ممکن است باعث شود تا ایران عزم خود را برای ساخت سلاح هسته‌ای جزم کند. از سوی دیگر، تحلیلگر آمریکایی می‌نویسد: «پدافند هوایی و توانایی‌های موشک بالستیک ایران هزینه‌های مالی و جانی قابل‌توجهی را بر ارتش ایالات متحده تحمیل خواهد کرد.»
    علاوه بر این، نظامیان پراکنده آمریکایی در غرب آسیا برای ایران اهداف سهل‌الوصولی هستند و ازآنجاکه واشنگتن برای پیروزی در یک جنگ طولانی با ایران برنامه مشخصی ندارد، ممکن است خود را در یک ورطه هولناک بیندازد.
    هافمن با تاکید بر لزوم خروج آمریکا از غرب آسیا، کاهش تنش‌های واشنگتن و تهران را یک گام ضروری در این راستا دانسته و می‌نویسد: «در مورد مسئله ایران، بهترین گزینه برای ترامپ دیپلماسی است. او باید تنش‌ها با تهران را کاهش دهد.»
    نماینده ویژه پزشکیان: باید با ترامپ مذاکره کنیم
    همچنین نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریامحور گفت: باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم نمی شود که مسائل کشور را معلق نگه داشت ضمن اینکه مجموع حاکمیت نظام هم به مذاکره رو در رو رسیده است.
    علی عبدالعلی زاده، نماینده ویژه رییس جمهور در اقتصاد دریامحور در دومین نشست بین المللی شدن و توسعه یافتگی با محوریت مکران گفت: در توسعه مکران جامعه محلی آنچنان که باید دیده نشده است در حالی که برنامه توسعه دریامحور از خانه ماهیگیران آغاز می شود و اول ساکنین خط مقدم توسعه دریامحور باید شیرینی توسعه را بچشند.
    بنابر گزارش ایلنا، وی تصریح کرد: ما همچنین به یک سیاست خارجی جدید نیاز داریم اصل اول ما در توسعه دریامحور ارتقای سیاست خارجی با جهان است من در انتخابات هم گفتم باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم، نمی شود که مسائل کشور را معلق نگه داشت بنابراین باید شرافتمندانه حرف بزنیم و از منافع ملی دفاع کنیم، ما از همان تبلیغات انتخابات هم گفتیم طرفدار مذاکره هستیم.
    نماینده ویژه رییس جمهور اظهار کرد: مجموع حاکمیت نظام هم به مذاکره رو در رو رسیده است.