سرمقاله

هوای پاکم آرزوست ‪/‬ آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مقایسه قطعات بدنه سمند با دیگر خودروهای بازار
  • برگزاری کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری با حمایت همراه اول
  • پروژه آمبولانس متصل در هفدهمین کنگره طب اورژانس ایران رونمایی می‌شود
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 40830  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 20 دی 1403
    واکنش پاشینیان به ادعاهای علی‌اف:
    مسیر تشدید تنش در منطقه را طی نمی‌کنیم
    نخست‌وزیر ارمنستان در واکنش به تازه‌ترین سخنان رئیس‌جمهور آذربایجان گفت: شاید باکو در تلاش است به تشدید تنش در منطقه «مشروعیت» دهد.
    به گزارش ایسنا، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در گفتگو با آرمن‌پرس در ارزیابی اظهارات «الهام علی‌اف»، رئیس‌جمهور آذربایجان گفت: در بیانیه‌های تهاجمی انتظار این است که پاسخ‌های تهاجمی از سوی ایروان ارائه شود. باکو اظهارات نادرستی در مورد نقض آتش‌بس توسط ارتش ارمنستان منتشر می‌کند تا توجیهی برای تشدید تنش جدید در منطقه ایجاد کند اما ما آن مسیر را طی نخواهیم کرد و به استراتژی صلح متعهد خواهیم ماند و به طور مداوم اجرای دستور کار صلح را ادامه خواهیم داد. این بدان معناست که ما زبان گفتگو را به کار خواهیم برد نه پرخاشگری. ما همچنان بر تحدید حدود، انعقاد متن معاهده صلح، اجرای پروژه صلح، مسائل بشردوستانه از جمله مسائل تعیین سرنوشت مفقودین متمرکز خواهیم بود.
    وی در پاسخ به سخنان علی‌اف که ارمنستان را یک کشور فاشیستی دانسته، گفت: بدون شک این هم در همان منطق می‌گنجد، زیرا محاسبه این است که واکنش، "شما فاشیست هستید" خواهد بود و این مارپیچی که توضیح دادم شروع می‌شود. اما رویکرد دیگری نیز وجود دارد، باید توجه داشته باشیم که در آذربایجان چنین برداشتی از ارمنستان وجود دارد، باید سعی کنیم دلایل آن را درک کنیم. از سوی دیگر، بدیهی است که در جمهوری ارمنستان نیز چنین برداشتی از آذربایجان وجود دارد. همین برداشت‌های متقابل منجر به سال‌ها درگیری شده بود. اما راهبرد صلح این است که ما توجه داشته باشیم که این رویکرد و برداشت در هر دو طرف وجود دارد. دستور کار صلح، گفتگو و پرداختن به این رویکردها است. بخشی از مواد مورد توافق پیش‌نویس معاهده صلح، بخشی از این برداشت‌ها را حل می‌کند، بخش‌های دیگر این فرصت را می‌دهد تا همه برداشت‌های منفی متقابل را در دستور کار دوجانبه قرار داده و به آنها رسیدگی شود. اضافه می‌کنم که در مورد دو ماده باقیمانده از معاهده صلح، راه‌حل‌هایی را پیشنهاد کرده‌ایم و در صورت پاسخ مثبت آذربایجان، آماده امضای معاهده هستیم.
    پاشینیان درباره اظهارات علی‌اف درباره کریدور جعلی زنگزور و اینکه «این کریدور باید باز شود و باز خواهد شد»، گفت: جمهوری ارمنستان پروژه «تقاطع صلح» را روی میز آورده است و قصد دارد آن را اجرا کند. هیچ پروژه دیگری در دستور کار ما نیست. تقاطع صلح به معنای گشایش تمامی ارتباطات حمل و نقل در منطقه از جمله آذربایجان-آذربایجان از طریق خاک ارمنستان و ارمنستان-ارمنستان از طریق خاک آذربایجان است. من قبلاً این فرصت را داشتم که اعلام کنم پیشنهادی کاملاً ملموس در مورد افتتاح راه آهن یراسخ - صدرک - اردوباد - مقری - زنگلان به آذربایجان ارائه کرده‌ایم. این بیش از یک پیشنهاد است، این یک راه حل مشخص برای مسائل ملموس است و ما منتظر واکنش مثبت آذربایجان هستیم و پس از آن توافق بر روی کاغذ ثبت می‌شود و ما ساخت بخش‌های خود را از راه آهن آغاز می‌کنیم.
    وی درباره تسلیحات ارمنستان نیز تاکید کرد: من بارها به این موضوع پرداخته‌ام. در دستور کار اصلاحات نظامی جمهوری ارمنستان حتی یک عنصر نامشروع وجود ندارد. باید تکرار کنم که جمهوری ارمنستان تمامیت ارضی همه همسایگان خود از جمله آذربایجان را به رسمیت می‌شناسد و از آذربایجان نیز همین انتظار را دارد، یعنی به رسمیت شناختن صریح و بدون قید و شرط تمامیت ارضی ارمنستان. من همچنین اعلام کرده‌ام که ما هدفی برای بازگرداندن بیش از ۲۰۰ کیلومتر مربع از اراضی اشغالی جمهوری ارمنستان از طریق نظامی نداریم، زیرا روند تحدید حدود به ما اجازه می‌دهد تا از طریق مذاکرات صلح آمیز به این موضوع بپردازیم. با این اوصاف، هیچکس نمی‌تواند حق جمهوری ارمنستان برای داشتن ارتش قابل دفاع را مورد مناقشه قرار دهد. در مورد نگرانی‌های تسلیحاتی، ما در مورد تسلیحات آذربایجان نیز نگرانی داریم و نگرانی‌های آنها را شنیده‌ایم. به همین دلیل است که ما به آذربایجان پیشنهاد دادیم که یک مکانیسم کنترل تسلیحاتی متقابل ایجاد کند و ما منتظر پاسخ آنها هستیم.