کد خبر: 40873 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 20 دی 1403
افزایش عجیب تقاضا برای شمش طلا
خرید سنگین طلا توسط صندوقها نشانه چیست؟
گزارش عملکرد آذر ماه صندوقهای اهرمی نشان داد که صندوقهای بورسی همچنان خریدار طلا هستند. اوج خرید طلا توسط صندوقهای اهرمی به اوایل امسال برمیگردد که بازدهی شمش طلا از آن تاریخ تا به امروز، سرمایهگذاری هوشمندانه صندوقها را به رخ میکشد.
به گزارش اقتصادآنلاین، طلا به عنوان یک دارایی امن در مواجهه با تورم و ریسکهای سیستماتیک به حساب میآید. دارایی که در سال ۱۴۰۳ و به علت تحمیل ریسکهای سیاسی به بازار، بیشترین وزن پرتفوی برخی از صندوقها را به خود اختصاص داده است؛ از حادثه شهادت رئیس جمهور گرفته تا ترور سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه سبب شد که اقبال به صندوقهای طلا و شمش طلا در جامعه و بازار افزایش یابد. در این بین صندوقهای اهرمی که آنها را به عنوان دماسنج بازار میشناسیم خریدهای عجیبی را به ثبت رساندند.
اولین صندوق مورد بررسی ما «توان» است که بیشترین بخش دارایی خود را به شمش طلا اختصاص داده است. اما این پایان راه نبوده و شاهد آن هستیم که «توان» همچنان وزن شمش طلا را در پرتفوی خود افزایش میدهد و بیشترین خرید خود در آذر ماه را نیز به همین شمش طلا تخصیص داده است. به عبارت دیگر با خرید ۵۰ میلیارد شمش طلا توسط «توان» در آذر ماه، وزن این کلاس دارایی به ۴۷۵ میلیارد تومان رسید و با اختلاف قابل توجهی سنگینترین دارایی «توان» به حساب میآید!
«جهش» دیگر صندوق اهرمی در بازار نیز وضعیت مشابه توان را دارد. برای «جهش» نیز کماکان شمش طلا یک سرمایهگذاری امن و پرپتانسیل به حساب میآید به طوری که ۲۰۶ میلیارد از سبد خود را بدان اختصاص داده است. اما این پایان کار «جهش» نبوده و این صندوق ۷۹ میلیارد تومان طلا در آذر ماه خرید کرده است. در ترکیب داراییهای «جهش» نیز بعد از نماد فملی و فولاد، طلا خودنمایی میکند.
صندوقها در تعقیب امنترین دارایی بازار
صندوق اهرمی بعدی «موج» است که به واسطه خرید عجیب و غریب خود در آذر ماه، سهم شمش طلای خود را به شدت رشد داد. به طوری که این صندوق ۴۴۰ میلیارد تومان شمش طلا خریداری کرد و وزن این دارایی در سبد «موج» به بیش از ۵ درصد رسید. گفتنی است که «موج» در ماههای اخیر رشد ۸۰ درصدی را تجربه کرده که بیانگر مدیریت حرفهای سبد است و نباید این حجم خریداری شده طلا توسط «موج» را یک اتفاق تلقی کرد.
آخرین صندوق مورد بررسی نیز صندوق تازه ورود «نارنج» است. «نارنج» نیز بیشترین خرید آذر ماه خود را به شمش طلا اختصاص داده است و قریب به ۵۰ میلیارد تومان گواهی شمش طلا خریداری کرد. این حجم از خرید سبب شد تا وزن این کلاس دارایی در پرتفو «نارنج» به ۱۳۳ میلیارد تومان افزایش یافته و به سومین نماد سنگین در سبد «نارنج» تبدیل شد.
میتوان نتیجه گرفت که علیرغم رشد بالای طلا در ماههای اخیر، اما همچنان این کلاس دارایی مورد توجه تحلیلگران و مدیران پرتفو بوده که نشان میدهد میل به رشد طلا تا مدتها فروکش نخواهد کرد.