سرمقاله

تحرکات مشکوک برای تغییر در برخی کشورهای منطقه / سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • جشنواره زمستانه کارگاه‌های آکادمی ایرانسل
  • استانداردهای جدید وزارت صمت برای استفاده از جوش لیزری در ایران
  • کدام صرافی ایرانی فیوچرز دارد؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 41029  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 23 دی 1403
    آیا ۲۰۲۵، سال استارشیپ است؟
    بنا به گزارش وبگاه اسپِیس، شرکت اسپِیس‌ایکس، سازنده سامانه موشکی قدرتمند استارشیپ، قصد دارد پروازهای این سامانه را در سال جاری میلادی (۲۰۲۵) افزایش دهد و به دو بار در ماه برساند.
    به گزارش گروه علمی ایرنا در این گزارش آمده است: استارشیپ با ارتفاع ۴۰۰ فوت (۱۲۲ متر) بزرگ‌ترین و قدرتمندترین سامانه موشکی است که تا به حال ساخته و به گونه‌ای طراحی شده است که کامل و سریع دارای قابلیت بکارگیری مجدد باشد.
    اِسپِیس‌ایکس (شرکت تولیدکننده محصولات صنایع هوافضایی تجاری در آمریکا) معتقد است این ترکیب قدرت و کارایی، پیشرفتی مهم است که انسان را قادر می‌سازد به انواع شاهکارهای پرواز فضایی از جمله اسکان در مریخ، رویای دیرینه ایلان ماسک (بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت) دست یابد.
    احتمال دارد این چشم‌انداز طی ۱۲ ماه آینده روشن‌تر شود؛ زیرا به نظر می‌رسد استارشیپ آماده است تا در سال جاری میلادی جهشی بزرگ انجام دهد.
    افزایش تعداد پروازها
    تا به امروز ۶ پرتاب آزمایشی برای استارشیپ انجام شده است؛ دو بار در سال ۲۰۲۳ و چهار بار در سال ۲۰۲۴ میلادی.
    در همه این پروازهای آزمایشی که از پایگاه فضایی استاربِیس در جنوب تگزاس در آمریکا، صورت گرفته، استارشیپ پیشرفت زیادی داشته است؛ مثلاً در سه پرواز آخر، هر دو بخش استارشیپ، هم تقویت‌کننده (بوستر) سوپر هِوی (Super Heavy) و هم فضاپیمای ۱۶۵ فوتی (۵۰ متری) که بخش فوقانی است و به استارشیپ یا شیپ معروف است، سفر رو به پایین در جَو زمین را با موفقیت و بدون آسیب به پایان رساندند.
    در پنجمین پرواز آزمایشی، که در ۱۳ اکتبر (۲۲ مهر ۱۴۰۳) صورت گرفت، برج پرتاب استاربِیس با بازوهای «چاپستیک» خود، سوپر هِوی را که در حال سقوط از آسمان بود، درون برج پرتاب فرود آورد و راهبرد بازیابی را، که اسپیس‌ایکس قصد دارد برای هر دو بخش استارشیپ در مأموریت‌های عملیاتی به کار گیرد، نشان داد.
    آیا ۲۰۲۵، سال استارشیپ است؟
    در سال جاری میلادی (۲۰۲۵) چنین رویدادهایی احتمالاً به وقایعی عادی بدل خواهند شد. اسپیس‌ایکس درخواست کرده است تا تعداد پروازهای مجاز استارشیپ از پایگاه فضایی استاربِیس را در سال آینده ۵ برابر کند و به ۲۵ پرواز افزایش دهد و اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) موافقت اولیه خود را اعلام کرده است؛ البته ۲۵ پرواز استارشیپ طی یک سال با اهداف آرمانی اسپیس‌ایکس فاصله دارد. این شرکت قصد دارد به افزایش پروازها در سال ۲۰۲۶ میلادی و پس از آن ادامه دهد. همه پرتاب‌های آینده از استاربیس صورت نمی‌گیرد. اسپیس‌ایکس قصد دارد استارشیپ را از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا پرتاب کند، که قبلاً پرتاب موشک‌های فالکون ۹ و فالکون هِوی این شرکت از آن صورت گرفته است.
    پروازهای سرنشین‌دار در راه است
    اسپیس‌ایکس در حال حاضر مشتریانی برای استارشیپ دارد که اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا، ناسا، مهم‌ترین آن محسوب می‌شود. ناسا از این ابرموشک به عنوان اولین فرودگر خدمه برای برنامه فضایی آرتمیس (برنامه‌ای برای فرستادن انسان‌ها به ماه و ایجاد شرایط جضور مداوم در آنجا) بهره برد.
    اگر همه‌چیز مطابق برنامه پیش برود، بخش فوقانی استارشیپ، که قرار است اواسط سال ۲۰۲۷ میلادی پرتاب شود، طی مأموریت آرتمیس ۳، فضانوردان ناسا را در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود می‌آورد.