کد خبر: 41217 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 30 دی 1403
توافق برد-برد برای ایران و روسیه
کارشناس مسائل روسیه اظهار کرد: اجرای «معاهده مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه» بین تهران و مسکو در ابعاد اقتصادی، امنیتی، سیاسی، دفاعی، هویتی و غیره دستاوردهای بسیار مهمی را در راستای منافع ۲ کشور ایجاد خواهد کرد و در واقع یک توافق برد-برد خواهد بود.
به گزارش ایسنا، «معاهده مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه» عصر روز جمعه در جریان سفر «مسعود پزشکیان» به روسیه از سوی روسای جمهور ۲ کشور به امضا رسید.
«روح الله مدبر» کارشناس مسائل روسیه در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با معاهده مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه که در روز جمعه ۲۸ دی ماه در جریان سفر «مسعود پزشکیان» به مسکو بین ایران و روسیه به امضا رسید، تصریح کرد: توافق راهبردی ۴۷ بندی همکاریهای ایران و روسیه از ابعاد مختلف بسیار مهم و حائز اهمیت است و نقطه قابل توجه آن این است که آقای پوتین رئیسجمهور روسیه در نشست خبری مشترک با آقای پزشکیان اشاره کردند که اجازه نخواهیم داد که هیچ عامل خارجی در صدد ایجاد مانع در توسعه مناسبات و روابط در روابط ایران و روسیه باشد و درواقع تاکید کردند که از این موانع عبور خواهیم کرد.
او افزود: این بیانگر رویکرد صریح روسیه در تعمیق مناسبات با ایران به خصوص در بحث ورود به فاز راهبردی روابط با بیتوجهی به فشارهای مختلفی است که غربیها برای کاهش مناسبات با ایران به طرف روس وارد میکنند. چنانکه غربیها نیز این نوع فشارها را به طرف ایرانی نیز برای کاهش روابط با روسیه وارد کرده و میکند.
این کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه «تروئیکای اروپایی همواره نگران تعمیق مناسبات بین ایران و روسیه به دلیل منافع برد – برد این روابط بودهاند» خاطرنشان کرد: مجموع این منافع برد – برد در این تفاهمنامه راهبردی که بر اساس اصول برابری، احترام متقابل، توازن و نیازهای ۲ طرف طراحی شده در نظر گرفته شده است.
کنترل و مدیریت فضای شایعهسازی و دروغ پراکنی برای اختلال در روابط ایران و روسیه
مدبر با تاکید بر اینکه «بخش عمدهای از مواضع ایران و روسیه در حوزه سیاست خارجی مشابه یکدیگر است و این به همگرایی ۲ کشور در حوزههای مختلف کمک میکند» در ادامه به تشریح برخی از بندهای این توافق اشاره کرد و گفت: در ماده ۳۳ این توافق بر همکاری ۲ کشور در زمینه مقابله با تهدیدات و تبلیغات ضد روس و ضد ایرانی در رسانهها اشاره شده است و قطعا این موضوع کمک میکند که فضای شایعهسازی و دروغ پراکنی که با هدایت طرف غربیها برای اختلال در روابط ایران و روسیه ایجاد میشود ، کنترل و مدیریت شود.
این کارشناس مسائل روسیه همچنین به ماده ۱۹ این تفاهم نامه اشاره کرد و افزود: در این ماده آمده است که در صورت تجاوز طرف ثالث به هر یک از طرفین، طرف مقابل نباید به متجاوز کمکی کند و این یک توافق مهم بین ایران و روسیه در حوزه دفاعی است و درواقع میتواند به ۲ کشور در راستای مقابله با هر تهدید مشترکی کمک کند.
این کارشناس مسائل روسیه با تاکید بر اینکه این توافقنامه در حوزه اقتصادی نیز بسیار کمک کننده و در واقع برد-برد برای ۲ کشور است به برخی از بندهای این تفاهم نامه در حوزه همکاری ۲ کشور در مسیر ترانزیت اشاره کرد و گفت: توافقنامه جامع راهبردی بین ایران و روسیه در ابعاد مختلف اقتصادی، امنیتی، سیاسی، دفاعی، هویتی و اجتماعی یک دستاورد بسیار مهم است و اجرای آن در راستای منافع ۲ کشور یک موضوع برد- برد است.