صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • چرا کارفرما باید آی ریفر را انتخاب کند؟
  • بسته تخفیفی ایرانسل برای اعیاد شعبانیه
  • چگونه با کمترین هزینه هتل سی و سه پل را رزرو کنیم؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 41883  |  اخبار آنلاین  |  تاریخ: 14 بهمن 1403
    همکاری ایرانسل و سه شرکت نفتی در زمینه مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی

    «ایرانسل» با «شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران»، «شرکت طراحی و ساختمان نفت» و  «بخش نفت و گاز گروه مپنا»  تفاهم‌نامه همکاری برای مشارکت در زمینه اجرای طرح پایش لحظه‌ای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی کشور، امضا کرد.

    به گزارش روابط عمومی ایرانسل، یکشنبه ۱۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، همزمان با دهه مبارک فجر و سالروز ولادت امام حسین(ع)، در مراسمی با حضور دکتر علیرضا رشیدیان نماینده ویژه رئیس‌جمهوری و رئیس ستاد پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سردار حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، مهندس محمدصادق عظیمی‌فر معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، مهندس علیرضا رفیعی مدیرعامل ایرانسل، مهندس محمد مشکین‌فام مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، مهندس حمیدرضا جوادی مدیرعامل شركت طراحی و ساختمان نفت ایران، دکتر سعید محمدزاده مدیرعامل بخش نفت و گاز گروه مپنا و جمعی از اهالی رسانه که در ساختمان شرکت ملی پالایش و فرآورده‌های نفتی ایران برگزار شد، تفاهم‌نامه همکاری بین اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران و این سه شرکت نفتی، به امضا رسید.

    این مشارکت، با عنوان «تفاهم‌نامه همکاری در زمینه اجرای طرح پایش لحظه‌ای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی کشور» بین «ایرانسل»، «شرکت طراحی و ساختمان نفت» و «بخش نفت و گاز گروه مپنا» با «شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران» منعقد شد.

    نماینده رئیس جمهوری و رئیس ستاد پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه «نظم نوین جهانی اقتصاد پایه است و این اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری است» بیان کرد: در تحولات جهانی گذر از روش‌های سنتی و فرآیندهایی که کارآمدی خود را از دست داده‌اند، بسیار مهم است و هماهنگی بین مسئولان حاکمیتی و بخش خصوصی در این مسیر اهمیت فراوانی دارد.

    وی افزود: یکی از مطالب مهم این روزها قاچاق سوخت است و تفاوت قیمت باعث شده سوداگری‌هایی صورت بگیرد. در جلسات متعددی که برگزار شد ریاست جمهوری نظرشان این بود که به جای برخورد با معلول یک برخورد هوشمندانه و سیستمی داشته باشیم و سامانه‌هایی در حوزه  تولید، توزیع و مصرف طراحی کنیم. گاهی میزان واردات سوخت ما با قاچاق شانه به شانه هم می‌زند، بنابر این باید با سامان دهی توزیع آن، جلوی هدر رفت را بگیریم.

    رشیدیان اضافه کرد: بنای اصلی ما این است که با ساماندهی توزیع سوخت و کنترل در حین توزیع، بتوانیم جلوی هدررفت انرژی را بگیریم اما احتمال نشست و سوء استفاده همیشه وجود دارد. ممکن است برخی رقم‌های صرف شده در این حوزه، در ظاهر بزرگ به نظر برسد، اما در بلند مدت این موضوع باعث کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری کشور خواهد شد.

    وی در پایان تصریح کرد: امیدواریم با حضور و کمک‌های شرکت ایرانسل، شاهد تحول جدی در پایش لحظه‌ای و کنترل نظارت بر تولید و پخش فرآورده‌ها باشیم و در نتیجه آن حفظ و حراست از سرمایه ملی صورت بگیرد.

    در ادامه،رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با بیان اینکه روزانه بخش زیادی از منابع ملی کشور از طریق قاچاقچیان به یغما می‌رود، به اهمیت جلوگیری از این روند اشاره کرد و گفت: تا این لحظه هنوز اتفاق شایانی رخ نداده و عزم و اراده شرکت نفت برای جلوگیری از این روند کار بزرگی است.

    معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به افزایش تولید فرآورده‌های نفتی و توسعه پالایشگاه‌ها، بیان کرد: به دلیل رشد مصرف و عرضه فرآورده یارانه‌ای، گرفتار ناترازی سوخت و انرژی هستیم. بر اساس تأکید ریاست جمهوری، بر مقوله مصرف تمرکز کرده‌ایم و می‌خواهیم زنجیره معیوب مصرف بیشتر و تولید بیشتر را بشکنیم. برای این منظور باید بتوانیم با اعداد و ارقام دقیق، محل اتلاف را پیدا کنیم. بخشی از افزایش مصرف سوخت طبیعی است، اما برخی دیگر اینطور نیست و باید از اتلاف جلوگیری کنیم.

    وی ادامه داد: اتلاف در زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآورده‌های نفتی را باید به حداقل برسانیم. نمی‌توان قاچاق را به صفر رساند، اما می‌توان با استفاده از ابزارهای نوین و فناوری‌های جدید، این پدیده را به حداقل برسانیم. برای پیشگیری از قاچاق و افزایش بهره‌وری زنجیره فعالیت‌های پالایش و پخش، طرح پایش لحظه‌ای و هوشمندسازی زنجیره تأمین را در این شرکت تعریف کردیم. به دنبال پایش تمام قطره‌های فرآورده‌های نفتی تولید شده، تا رسیدن به دست مصرف کننده هستیم. رئیس جمهوری، تمام ارکان دولت را بسیج کرده و با رویکرد حل مسئله با چالش قاچاق سوخت برخورد کرده‌اند.

    عظیمی‌فر تصریح کرد: این طرح، به عنوان نخستین طرح هوشمندسازی اجرایی می‌شود و مدیریت را از یک مدیریت سنتی، به مدیریت داده محور ارتقا می‌دهد تا بر مبنای داده و تحلیل، بیشترین بهره‌وری را از این زنجیره به دست آوریم.

    معاون وزیر نفت، ضمن تشکر از ایرانسل به عنوان پیشتاز حوزه دیجیتال، گفت: بنا است تا با حضور ایرانسل، از پیشرفته‌ترین تجهیزات اندازه‌گیری، اینترنت اشیا و بعد از جمع آوری داده‌ها، از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده کنیم.

    مدیرعامل ایرانسل: دیجیتالی شدن فرایندها، پیش‌نیاز عبور از وضعیت سنتی است

    مدیرعامل ایرانسل در ادامه این نشست، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، تأکید کرد: در دنیا، تمام صنایع و شرکت‌های بزرگ، به واسطه حجم انبوه اطلاعات، هوش مصنوعی را به عنوان محور اصلی ارزیابی و کنترل فرآیندهای خودشان مبنا قرار داده‌اند. بنابر این لازمه رسیدن به این بلوغ، عبور از حوزه آنالوگ به حوزه دیجیتال و بعد از آن، الزام استفاده از هوش مصنوعی است. اگر بخواهیم از وضعیت سنتی گذر کنیم و تحول دیجیتال را به طور کامل پیاده‌سازی کنیم، به یک گام میانه به نام دیجیتال‌پایه کردن فرآیندها نیاز داریم تا بتوانیم داده‌ها را به خوبی رصد کنیم.

    وی افزود: شرکت پالایش و پخش می‌خواهد این مرحله میانی را اجرایی کند و ما کمک می‌‎کنیم تا تمام فرایندها را دیجیتالی و داده‌محور کنیم. در این شرایط، به صورت یکپارچه و امن، می‌توانیم تمام داده‌ها را در مرکز مانیتورینگ متمرکز کنیم.

    رفیعی با اشاره به اینکه «این طرح کار بزرگ و جدیدی در صنایع است»، تصریح کرد: به انجام رساندن این طرح، زیرساخت اساسی برای کاربردهای هوش مصنوعی ایجاد می‌کند و می‌توانیم در گام بعدی، دستیارهای هوش مصنوعی را عملیاتی کنیم.

    مدیرعامل ایرانسل، در پایان اظهار داشت: فاز اولیه این طرح، در استان تهران اجرا شده است و فاز دوم، برای استان‌هایی که در مورد آنها دغدغه بیشتری وجود دارد، انجام می‌شود. مهمترین اثر این کار، شفاف‌سازی است. امیدوارم با اجرایی شدن این طرح بتوانیم نقش ملی خود را در تمام ابعاد، ایفا کنیم.

    مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران (NIOEC) در این نشست، با ارائه گزارشی درباره روند انجام این پروژه، گفت: باتوجه به تکالیف قانونی که بر عهده‌ ما قرار دارد، چندین ماه است که به صورت شبانه‌روزی بر روی این پروژه کار می‌کنیم. تمام سیستم شامل تولید، انتقال، توزیع، پایش و مصرف را بررسی کرده‌ایم و بنا است تا این زنجیره، به سیستم آنلاین و پایش لحظه‌ای مجهز شود.

    او اضافه کرد: برای رسیدن به این مهم، نشست‌های فشرده‌ای با ایرانسل، مپنا و شرکت طراحی و ساختمان برگزار شد و شرح کار را نهایی کردیم. تفاهم‌نامه‌ امروز، حاصل کار این سه شرکت است و تا پایان سال نیز قرارداد اصلی امضا می‌شود. این کار نیازمند دقت بالا در کوتاه‌ترین زمان است.

    همچنین مدیرعامل بخش نفت و گاز گروه مپنا، در سخنانی با اشاره به اینکه «این پروژه تلفیقی از مؤلفه‌های مختلف است» گفت: در این طرح، از انتقال و پردازش داده‌ تا ساخت تجهیزات و بومی سازی وجود دارد. مپنا در اجرای پروژه‌های بزرگ تجربه خوبی دارد و امیدواریم بتوانیم در کنار دیگر شرکت‌های حاضر در این طرح مانند ایرانسل، گام مؤثری برداریم.

    در ادامه، مدیرعامل شرکت طراحی و ساختمان نفت به بیان اهمیت این همکاری مشترک پرداخت و گفت: این همکاری نقطه عطفی در مسیر توسعه فناوری‌های نوین و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین و توزیع است. امروزه استفاده از سیستم‌های پایش لحظه‌ای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین، امری غیرقابل انکار است و این امکان با ارائه داده‌های دقیق، شرایط تصمیم گیری و بهبود فرایندها را ممکن می‌کند.

    این همکاری در راستای تحقق تکالیف مندرج در قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، از طریق راه‌اندازی و بهره‌برداری از سامانه جامع مدیریت هوشمند انرژی، در جهت پایش و نظارت بر جریان و فرایندهای نقاط تولید، انتقال، ذخیره‌سازی، توزیع و تحویل فرآورده‌های نفتی اصلی، ویژه و فرعی، انجام شده است.

    این تفاهم‌نامه با هدف فراهم ‌کردن مقدمات و شرایط همکاری در راستای دستیابی به قراردادی به‌منظور عملیاتی کردن تأمین و ارتقای سیستم‌های اندازه‌گیری و نیز زیرساخت‌های ارتباطی، ایجاد سیستم‌های حفاظت پیرامونی و نشت‌یاب خطوط لوله، اجرای مدیریت هوشمند ناوگان در شبکه توزیع و به‌کارگیری فناوری‌های روز به‌منظور گردآوری و پردازش لحظه‌ای و جامع اطلاعات و داده‌ها و یکپارچه‌سازی سامانه‌های پایش هوشمند در زنجیره تولید تا توزیع فرآورده‌های نفتی، منعقد شده است.

    ایرانسل، اولین ارائه‌دهنده 5G و رکورددار سرعت و تعداد سایت نسل پنج، برای نخستین بار در ایران از خرداد ۱۴۰۰، تحول دیجیتال در صنعت را کلید زد و کاربردهای تجاری نسل پنجم ارتباطات همراه (5G) در صنایع مختلف از قبیل نفت، گاز، پتروشیمی، صنعت حمل و نقل، لجستیک هوشمند، صنایع معدنی، فولاد، کشاورزی هوشمند و … را پیاده سازی کرده است. همچنین در دی‌ماه ۱۴۰۳، تفاهم‌نامه‌ای با هدف ارتقا و تأمین زیرساخت‌های ارتباطی، اجرای کارخانه هوشمند متصل و پیاده‌سازی طرح تحول دیجیتال در پتروشیمی زاگرس، به امضا رسید.