صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • وزیر ارتباطات: تجربه بین‌المللی و بومی ایرانسل عامل بهبود خدمات اداری به مردم می‌شود
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 42046  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 17 بهمن 1403
    تصویب FATF چه آثار اقتصادی برای کشور به همراه دارد؟
    فعالان اقتصادی در انتظار گشایش
    معاون رئیس جمهور در امور همکای های اقتصادی، تاکید کرد: تصویب FATF شرایط بهتری را برای مقابله با فرارهای مالیاتی، فساد و سایر جرائم مالی فراهم کرده و نقل و انتقال های پولی کشور از طریق سیستم های بانکی با حداقل هزینه انجام خواهد شد.
    معصومه آقاپور علیشاهی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به طرح مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، بیان کرد: موضوع FATF مسئله مهمی است. یکی از تحولات مهم که اخیرا رخ داده، تغییرات در ملاک های قرار دادن کشورها در فهرست خاکستری FATF یا همان گروه ویژه اقدام مالی برای دوره بعدی است. فهرست خاکستری FATF در واقع شرایطی را برای مقابله بهتر با فرارهای مالیاتی، فساد و سایر جرائم مالی فراهم می‌کند.
    خیلی از شاخص های FATF در سیستم بانکی کشور در حال اجرا است
    وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر کشورهایی که FATF را پذیرفته اند، اکثرا کشورهایی هستند که از درآمد بالایی برخوردار بوده و تاثیر خاصی در بانک جهانی دارند. تعداد محدودی از کشورها هستند که درآمدهای کم تری داشته، اما کشورهای تاثیر گذاری هستند. مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم از جمله آثار مثبت تصویب FATF به شمار می‌رود.
    این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم، تصریح کرد: از سوی دیگر با عضویت در FATF به کشورهای کم تر توسعه یافته یا کشورهای در حال توسعه یک دوره تنفس داده می‌شود. ما باید از این فرصت استفاده کنیم. باتوجه به شرایطی که بنده در سیستم بانکی کشور می بینم، قاعدتا ما این امکان را داریم که FATF را در کشور اجرایی کنیم. اکنون خیلی از شاخص های FATF در سیستم مالی و بانکی کشور ما در حال اجرا است.
    پذیرش FATF هزینه نقل و انتقال های بانکی را به حداقل می رساند
    وی در ادامه تاکید کرد: به عنوان مثال قانون چک و قانون شفاف سازی نقل و انتقال‌های پولی اکنون در سیستم بانکی کشور ما در حال اجرا است. همه این ها شاخص های FATF به شمار می رود. با تصویب FATF در کشور ما، تازه مرحله داخلی اجرا می شود. در ادامه باید خروج از لیست سیاه و همکاری با بانک جهانی را دنبال کنیم. امیدوار هستیم با اتفاقات خوبی که در حال رخ دادن است، شاهد تصویب و اجرایی شدن FATF باشیم.
    وی افزود: با تصویب FATF شاهد خواهیم بود که نقل و انتقال های پولی کشور از طریق سیستم های بانکی با حداقل هزینه انجام شود. اکنون نقل و انتقال‌هایی که انجام می‌شود با رقم قابل توجهی صورت می‌گیرد.
    باید سرمایه گذاران را از بلاتکلیفی خارج کنیم، نباید دو دل باشیم
    شمارش معکوس برای تعین و تکلیف پرونده FATF آغاز شده و برخی از خبرها حکایت از آن دارد که مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر خودش را تا یک هفته دیگر اعلام خواهد کرد. با این حال، صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح امروز درباره روند بررسی FATF در مجمع تشخیص و نتیجه آن، گفت: «ما کار دقیق علمی می‌کنیم. البته باید توجه داشت که FATF به مجمع تشخیص ارجاع نشده بلکه دو لایحه پالرمو و CFT _دو کنوانسیون بین المللی_ در دستور کار قرار گرفته است.»
    یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، درباره بررسی پرونده FATF در مجمع تشخیص و سرنوشت آن، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «در حال حاضر، من هیچ اظهارنظری نمی توانم بکنم و باید منتظر باشیم و ببینیم مجمع تشخیص چه تصمیمی خواهد گرفت. همه موافقان و مخالفان این پرونده در چند سال گذشته اظهارنظر کردند و در چندماه اخیر هم که بحث بررسی مجدد آن مطرح شد، صحبت هایشان را بیان کردند. بالاخره این پرونده یک سری مخالف و موافق در مجمع و مجلس دارد که اظهارات مشروطی را می گویند و باید دید چه خواهد شد.»
    این فعال سیاسی اصولگرا درباره احتمال پیوستن ایران به FATF به صورت مشروط که برخی این روزها مطرح می کنند، تصریح کرد: «این مسئله دو طرف دارد؛ یک طرف ایران است که می خواهد موضوع را به یک سری از اقتضائات و شرایط زمانی و مکانی مشروط کند و در طرف دیگر باید دید نهادپذیرنده قبول خواهد کرد یا خیر. این مسئله بستگی به نوع تعاملات و شروط طرح شده و مذاکرات دارد.»
    آل اسحاق درباره دیدگاه مخالفان و موافقان لوایح پالرمو و CFT خاطرنشان کرد: «یک مسئله طرف مستقیم FATF یعنی ما و نهادسازمانی آن هستیم که داریم مذاکره می کنیم و جواب می دهیم. از سوی دیگر، یک فضای عمومی است که عاملین اقتصادی چه داخلی و چه خارجی بر اساس نوع توافق ما با نهادهای بین المللی مربوطه؛ شرایط را برای ادامه فعالیت اقتصادی ایران با منطقه و جهان برآورد می کنند که آیا ما مسائل خود را با مجمع حل کردیم یا خیر.»
    وی ادامه داد: برخی ها معتقد هستند که حل شدن این موضوع در روابط ما اثر ندارد. من می گویم، این پرونده باید از حالت بلاتکلیفی در بیاید، یا این طرفی باشد یا آن طرفی. یک عده از اعضای بخش خصوصی و سرمایه دارها و حتی سرمایه گذارها باید تکلیف خودشان را بدانند. اگر FATF از حالت ابهام در بیاید می تواند مشکل را حل کند و این بستگی به نتیجه تصمیم و عملکرد ما دارد. نباید دو دل باشیم.»