صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • هدایا و جشنواره‌های ویژه نوروز ۱۴۰۴ ایرانسل
  • تفاوت فری سایز و اور سایز چیست؟
  • بررسی انواع قفل های کمد باشگاهی و راهکارهای افزایش امنیت اهمیت امنیت قفل کمد باشگاه‌ها و نقش راماتیم
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 42159  |  صفحه ۷ | ایران و جهان  |  تاریخ: 18 بهمن 1403
    اروپا طرح ترامپ را غیرقانونی خواند
    شکاف غربی بر سر آینده غزه
    انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا روز چهارشنبه مخالفت صریح خود را با اظهارات «دونالد ترامپ» درباره آینده غزه اعلام و تأکید کردند که این باریکه متعلق به فلسطینی‌ها است و سرنوشت آن باید مطابق با قوانین بین‌المللی تعیین شود.
    به‌گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد که جابجایی اجباری فلسطینی‌ها نقض آشکار قوانین بین‌المللی است و مانعی جدی بر سر راه راه‌حل دو دولتی خواهد بود. کریستوف لمون سخنگوی این وزارتخانه تأکید کرد: «فرانسه با هرگونه اخراج اجباری فلسطینی‌ها از غزه مخالف است. چنین اقدامی نقض جدی قوانین بین‌المللی و تهدیدی برای ثبات منطقه، از جمله شرکای ما مانند مصر و اردن خواهد بود.»
    آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، نیز ضمن رد پیشنهاد ترامپ، تأکید کرد: «غزه متعلق به فلسطینی‌هاست و هرگونه اقدام برای اخراج آنها غیرقابل قبول و مغایر با حقوق بین‌الملل است.» وی هشدار داد که چنین سیاست‌هایی تنها به افزایش رنج و نفرت در منطقه منجر خواهد شد.
    همچنین دیوید لمی، وزیر امور خارجه انگلیس تأکید کرد: «ما همیشه بر راه‌حل دو دولتی تأکید داشته‌ایم. فلسطینی‌ها باید در وطن خود در غزه و کرانه باختری زندگی کنند و در سرزمین خود پیشرفت کنند.» وی که در نشست خبری در کی‌یف سخن می‌گفت، افزود که هرگونه تغییر وضعیت غزه باید با خواست مردم فلسطین صورت گیرد، نه تصمیمات یکجانبه از سوی کشورهای دیگر.
    در همین حال، خوزه مانوئل آلبارس وزیر امور خارجه اسپانیا، ضمن رد طرح ترامپ تأکید کرد که غزه سرزمین فلسطینی‌های ساکن آن است و آنها باید در آنجا بمانند. وی در نشست خبری در مادرید گفت: «غزه بخشی از یک کشور مستقل فلسطین در آینده است و اسپانیا به تحقق این هدف متعهد است.» آلبارس همچنین تصریح کرد که مردم فلسطین می‌توانند روی حمایت مادرید حساب کنند، چراکه اسپانیا در کنار ارسال کمک‌های بشردوستانه، از راه‌حل دو دولتی و اقدام بین‌المللی برای جلوگیری از بی‌مجازات ماندن جنایات در غزه حمایت می‌کند.
    ترامپ اخیراً در نشست خبری در کاخ سفید و در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ادعا کرده بود که «فلسطینیان چاره‌ای جز ترک غزه ندارند.» وی مدعی شد که شرایط زندگی در این منطقه بسیار خطرناک شده و باید راه‌حلی برای انتقال مردم آن به کشورهای دیگر پیدا شود.
    ترامپ همچنین پیشنهاد کرد که آمریکا کنترل غزه را در دست بگیرد و این منطقه را به «ریویرا خاورمیانه» تبدیل کند. وی مدعی شد که کشورهای مصر و اردن باید پذیرای آوارگان غزه باشند و از سرمایه‌گذاری کشورهای عربی برای اسکان مجدد فلسطینیان در خارج از غزه حمایت کرد.
    این پیشنهاد با واکنش شدید کشورهای عربی و رهبران فلسطینی مواجه شد. وزیران خارجه مصر، اردن، عربستان، امارات و قطر، به همراه مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین، در نامه‌ای رسمی به مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اعتراض خود را به این طرح اعلام کردند.
    آن‌ها تأکید کردند که بازسازی غزه باید توسط مردم فلسطین و در سرزمین خودشان انجام شود و نباید آن‌ها را به اجبار از خانه‌هایشان بیرون کرد. کشورهای عربی همچنین تأکید کرده‌اند که اجازه نخواهند داد بحران آوارگی دائمی برای فلسطینیان شکل بگیرد.
    نگاه بی‌خریدار «ترامپ» در مورد تملک «غزه»
    «رویترز» اظهارات «دونالد ترامپ» در کنفرانس خبری با نتانیاهو را همچون سخنان یک «سرمایه‌گذار املاک» توصیف و تصریح کرد دیدگاه وی در مورد غزه حتی در حزب جمهوریخواه هم خریداری ندارد.
    به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این خبرگزاری اظهارات «دونالد ترامپ» مبنی بر تمایل آمریکا برای کنترل و بازسازی نوار غزه را حیرت‌انگیز توصیف کرد و آن را با جاه‌طلبی‌های توسعه‌طلبانه دولت جدید او همسو دانست.
    گزارش تاکید دارد که با گذشته بیش از دوهفته از ریاست جمهوری، گویا رویکرد «اول آمریکا»ی ترامپ به «آمریکای بیشتر» تغییر یافته است. با اینکه وی در کارزار انتخاباتی‌ خود وعده داده بود از درگیری‌های خارجی و «جنگ‌های بی‌پایان» اجتناب می کند اما اکنون بر تصاحب سرزمین‌های جدید متمرکز شده است.
    رویترز با اشاره به دیدگاه ترامپ در زمینه احتمال مالکیت آمریکا بر غزه و ساخت یک اقامتگاه تفریحی در این منطقه پرداخت و افزود: این پیشنهاد غیررسمی موجی از واکنش‌های دیپلماتیک را در سراسر خاورمیانه و جهان به دنبال داشت، اما با شیوه‌ای که ترامپ دوره دوم ریاست‌جمهوری خود را پیش می‌برد، همخوانی دارد که در آن روابط با متحدان نزدیک، همچون کانادا و مکزیک، عمدتاً به‌صورت معاملات تجاری دیده می‌شود و جهان را به یک فرصت اقتصادی بزرگ تبدیل می‌کند.
    این خبرگزاری تصریح دارد که طبق نظرسنجی ها دیدگاه ترامپ در مورد پاناما و گرینلند و کانادا حتی در میان حزب جمهوری‌خواه وی نیز حمایت چندانی ندارند.
    رویترز سخنان ترامپ در کنفرانس خبری با نتانیاهو را همچون اظهارات یک سرمایه‌گذار املاک دانست؛ ضمن آنکه نتانیاهو هم وی را به خاطر داشتن تفکری «خارج از چارچوب» تحسین کرد. با این حال هیچ‌یک از آن‌ها درباره مشروعیت قانونی این پیشنهاد صحبت نکردند.
    «ویل وچسلر» مدیر برنامه‌های خاورمیانه در شورای آتلانتیک اعتقاد دارد که شاید ترامپ درباره مالکیت آمریکا بر غزه جدی نباشد و این صرفاً بخشی از تاکتیک‌های او برای مذاکره باشد. رئیس‌جمهور ترامپ طبق الگوی همیشگی خود براساس «تغییر چارچوب مذاکره برای افزایش اهرم فشار خود در آستانه مذاکرات آینده» عمل می‌کند. در این مورد، مذاکره درباره آینده حکومت فلسطین مطرح است.