صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آیگپ در سال ۱۴۰۴ با شگفتانه‌های جدید همراه کاربران می‌شود
  • تمدید مهلت ارسال آثار به سومین دوره جایزه همراه اول برای رساله‌های برتر
  • هبلکس بهتر است یا سفال
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 42314  |  اخبار آنلاین  |  تاریخ: 22 بهمن 1403
    ورق سیاه یا ورق روغنی؟

     

    ورق سیاه یا ورق روغنی؟

     کدام ورق انتخاب بهتری برای پروژه‌های صنعتی و ساختمانی است؟

     

    انتخاب کردن ورق سیاه یا ورق روغنی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی است که همواره مهندسان و تولید‌کنندگان با آن روبرو هستند. این چالش حتی برای خودرو سازان و فعالان حوزه ساختمانی نیز صدق می‌کند. با این وجود باید بدانید که هم ورق سیاه و هم ورق‌های روغنی می‌توانند ویژگی‌های خاص خودشان را داشته باشند و هر کدام نیز در محیط منحصر به فرد خودشان استفاده می‌شوند. برای اینکه در مورد این دو ورق بیشتر بدانید و مطمئن شوید که ورقه‌های مناسبی را برای محیط‌های مدنظر خودتان انتخاب کرده‌اید، با ما همراه شوید.

    ورق سیاه 

    ورقه‌های سیاه که با اسم ورق‌های نورد گرم هم شناخته می‌شوند به انواعی از فولاد گفته می‌شوند که تحت فرایند نورد گرم آن‌ها را می‌سازند. این مدل از ورقه‌ها ظاهر مات، کدر و زبری دارند که باعث می‌شود از نظر ظاهری جذابیت زیادی نداشته باشند. البته یک نکته مهم دیگر هم وجود دارد و آن هم تولید کردن این ورقه‌ها در دما‌ها و فشار‌های بالاتر است. نتیجه این فرایند افزایش پیدا کردن ضخامت ورق‌های سیاه است. همین ضخامت زیاد سبب می‌شود که در پروژه‌های صنعتی و ساختمانی از این محصول بیشتر استفاده شود.


    مزایا و معایب ورق‌های سیاه چیست؟

    ورقه‌های سیاه هم مزیت‌ها و هم معایب خودشان را دارند. با در نظر گرفتن اینکه این ورقه‌ها در کجا قرار است استفاده شوند، می‌توانید آن‌ها را انتخاب کنید.

    • مقاومت زیاد

    ورق‌های سیاه مقاومت بالایی را هم در برابر ضربه و هم در برابر فشار دارند. هر دو مورد باعث می‌شوند که بتوانیم این ورقه‌ها را در محیط‌هایی که نیاز به تحمل فشار بالایی وجود دارد، استفاده کنیم.

    • قابلیت فرم‌گیری

    به سادگی می‌توانید ورقه‌های سیاه را فرم داده و جوشکاری کنید. بنابراین در موقعیت‌هایی که نیاز به جوشکاری ورقه‌ها وجود دارد، ورق سیاه گزینه خوبی است.

    • قیمت‌های اقتصادی

    نکته و مزیت بعدی ورق سیاه مربوط به اقتصادی بودن این ورقه‌ها است. ورق‌های سیاه قیمت‌های بسیار پایین‌تری نسبت به ورقه‌های روغنی دارند. به همین خاطر در پروژه‌هایی که نیاز به حجم زیادی از ورق‌های ضخیم وجود دارد، قطعاً یکی از بهترین گزینه‌ها ورق سیاه است.

    • مناسب پروژه‌های سنگین

    نکته بعدی آن است که ورق‌های سیاه برای پروژه‌های سنگین که ورق بالایی دارند، می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

    در کنار مزیت‌های ورق سیاه، معایبی هم وجود دارد که می‌تواند شامل موارد زیر شود:

    • سطح نامناسب

    ورق سیاه دارای سطح زبر، مات و خشن است. این موضوع باعث می‌شود که صرفاً برای زیرکار و مواردی که ورقه‌ها دیده نمی‌شوند، بتوانیم از ورق‌های سیاه استفاده کنیم. ناصاف بودن این ورقه‌ها نیز سبب می‌شود که امکان استفاده از آن‌ها در دکوراسیون خانه و محیط کار وجود نداشته باشد.

    • امکان زنگ زدگی و پوسیدگی

    نکته بعدی در خصوص امکان زنگ زدگی و پوسیدگی است که برای این ورقه‌ها می‌تواند به وجود بیاید. ورق‌های سیاه نمی‌توانند مقاومت بالایی در برابر رطوبت داشته باشند. به همین دلیل هم در محیط‌های شرجی و مکان‌هایی همچون اسکله و بنادر از این ورقه‌ها استفاده نمی‌شود.

    ورق سیاه در چه مکان‌هایی استفاده می‌شود؟

    ورقه‌های سیاه در مواردی همچون ساخت اسکلت فلزی ساختمان‌ها، تولید کردن مخزن‌های مربوط به نفت و گاز و لوله‌های پالایشگاه‌ها، ساخت خودرو و کشتی و همچنین ساخت دکل‌های برق و سوله‌های نفتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    ورق روغنی 

    برای آن که بدانیم بین ورق سیاه یا ورق روغنی کدام یک می‌تواند گزینه بهتری باشد، باید مشخصات هر دو نوع ورق را معین کنیم. ورق‌های روغنی برخلاف ورقه‌های سیاه با نام ورق سرد هم شناخته می‌شوند. این نام به دلیل فرایند نورد سردی است که برای ساخت ورقه‌های روغنی به کار می‌رود. سطح صاف و صیقلی و همچنین ضخامت کم از جمله ویژگی‌های ورق‌های روغنی است.

    مزیت‌ها و معایب ورق روغنی چیست؟

    ورقه‌های روغنی هم یک سری ویژگی‌های مثبت و یک سری ویژگی‌های منفی دارند. برای خرید باید هر دو نوع ویژگی را بشناسید و بدانید که دقیقاً در چه محیطی و به چه شکلی می‌توانید از این ورقه‌ها استفاده نمایید.

    • سطح صاف و زیبا

    سطح ورق‌های روغنی هم صاف و هم براق است. به همین خاطر در بسیاری از موارد همچون دکور خانه‌ها، سطح بیرونی سازه‌ها و... از ورقه‌های روغنی استفاده می‌کنند.

    • کیفیت مناسب

    به دلیل دقت بیشتری که در فرایند ساخت ورق‌های روغنی وجود دارد، کیفیت مناسبی را در این ورقه‌ها می‌توانیم پیدا کنیم. همین کیفیت بالاتر باعث می‌شود تا امکان استفاده از این ورقه‌ها در محیط‌های مختلفی فراهم شود.

    • مقاوم نسبت به زنگ زدگی

    میزان مقاومتی که ورق‌های روغنی نسبت به زنگ زدگی دارند، بیشتر است. همین مقاومت بالاتر باعث می‌شود تا در محیط‌های شرجی و نزدیک به آب بتوانیم راحت‌تر از این محصولات استفاده کنیم.

    • قیمت بالا

    یکی از نکاتی که می‌تواند حتی به عنوان عیب این ورقه‌ها نیز در نظر گرفته شود، قیمت بالاتری است که این ورقه‌ها نسبت به ورقه‌های سیاه دارند. قیمت بالا به دلیل کیفیت و نحوه ساخت آن‌ها است.

    • انعطاف‌پذیری کم

    نکته بعدی میزان انعطاف‌پذیری و فرم‌گیری کمتری است که ورقه‌های روغنی دارند. به همین خاطر در هر جایی نمی‌توانیم از این ورقه‌ها استفاده کنیم.

    کدام ورق می‌تواند انتخاب بهتری برای پروژه‌های ساختمانی باشد؟

    سؤال اصلی که باید به آن پاسخ دهیم این است که کدام ورق می‌تواند انتخاب و گزینه بهتری برای پروژه‌های ساختمانی باشد؟ به طور کلی اگر بخواهیم پاسخ این سؤال را بدهیم، می‌توانیم بگوییم که اگر پروژه ما در حوزه ساختمان‌سازی، سازه‌های فلزی و یا ساخت انواع مخازن صنعتی و پل‌سازی باشد، ورقه‌های سیاه می‌توانند انتخاب و گزینه بهتری باشند.

    این در صورتی است که اگر به دنبال استفاده از ورقه‌ها در ظاهر بیرونی سازه‌ها هستید و یا به دنبال استفاده از این محصول در خودروسازی، تولید لوازم خانگی و یا پروژه‌های دکوراتیو هستید، می‌توانید از ورقه‌های روغنی استفاده کنید.

    خرید ورق روغنی و ورق سیاه

    تفاوتی ندارد که کدام مدل ورق را نیاز دارید، باید در ابتدا یک شرکت و کارخانه مناسب پیدا کنید که علاوه بر قیمت مناسب، کیفیت‌های خوبی را نیز در محصولاتش به نمایش بگذارد. شرکت کاوه فولاد گزینه مناسبی در این زمینه است. این شرکت جزء عرضه‌کنندگان و تولید‌کنندگان مطرح است که توانسته بهترین محصولات و بهترین کیفیت و قیمت را به مشتریانش عرضه کند.