سرمقاله

جامعه در انتظار یک نشانه مثبت / ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • راهنمای خرید جوجه‌پز و کباب‌پز صنعتی؛ نکات مهم و ضروری
  • عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر
  • هدیه ویژه ایرانسل برای عید سعید فطر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 42572  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 29 بهمن 1403
    عارف در دیدار مدیران ارشد وزارت ارتباطات:
    «امنیت سایبری» باید ارتقاء پیدا کند
    معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با تاکید بر تلاش برای ارتقاء جایگاه ایران در عرصه فناوری‌های نوظهور حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امنیت سایبری موضوع بسیار مهمی برای ماست، در این حوزه سرمایه‌گذاری جدی انجام داده و استادان و دانشگاهیان نخبه را به همکاری دعوت کنید.
    به گزارش ایسنا، در این دیدار که شب گذشته (شنبه) در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفت، محمدرضا عارف با تبریک اعیاد شعبانیه و دهه فجر، یاد و خاطره شهدای این وزارتخانه و خصوصا شهید قندی را گرامی داشت و با بیان اینکه این شهید بزرگوار الگو و سرمشق همه ما باید باشد گفت: شهید قندی،‌ جهشی عظیم را در این بخش پایه‌گذاری کردند که برای ما همیشه آموزنده است.
    معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با ذکر خاطره‌ای از همکاری با آن شهید بزرگوار گفت: در سال‌های ابتدایی انقلاب،‌ ما مدیران جوانی بودیم. در آن دوره، ذیحسابی چندان با ما همراهی نمی‌کرد البته این مشکل در تمامی سازمان‌ها دیده می‌شد،‌ بر طبق قانون، ‌اگر ذیحساب تشخیص بدهد، کاری خلاف مقررات است اما رئیس بر انجام آن اصرار دارد، باید آن درخواست را انجام داده و بعد به دیوان محاسبات گزارش دهد و بعد از آن پرونده به دادگاه می‌رود و حکم صادر می‌شود.
    ‌وی ادامه داد: شهید قندی با آن شجاعت و نگاه بلندی که داشتند، وقتی کاری را درست تشخیص می‌داد، با وجود تمام موانع، آن را انجام می‌داد و نظرشان این بود که اگر کاری به درستی انجام بشود اما نتیجه‌اش برای مدیر حتی توبیخ و زندان باشد باید انجام شود، ایشان همیشه می‌گفت که آن زندان اجر دارد چون به خاطر خدا و کشور انجام شده است، بعد از چند اقدام بزرگ، وقتی ذیحساب کارهای دلسوزانه ایشان را دید خودش هم همراهی کرد و راه نشان داد و این برای ما یک درس بزرگ دارد که اگر به خاطر خدا، کشور و نظام و نه برای هواس نفس و توجیه کار اشتباه خودمان، کاری را که بر طبق بروکراسی درست نیست را انجام دهیم حتی اگر با دشواری‌های قانونی روبرو شویم، اهمیتی ندارد چرا که آن کار اجر دارد.
    عارف در ادامه با اشاره به لزوم جدیت و پشتکار در کارهای بزرگ گفت: در سال ۵۹، وضعیت مخابرات و پست در کشور خوب نبود و حتی می شود گفت که شاخص‌ها بد بود، در آن زمان، به این نتیجه رسیدیم که باید کار جهشی و ماندگاری انجام شود،‌ از آنجا که راهبرد نظام، بهبود وضعیت زندگی روستاییان بود و جهاد سازندگی هم پای کار آمده بود، هدف‌گذاری کردیم که مخابرات را به روستاها ببریم، مخابرات سمبل و نشانه توسعه بود چرا که اگر روستایی مخابرات داشت یعنی حتما آب و برق هم داشت، قرار شد به ۳۱۳ روستا ارتباط بدهیم اما چون همه چیز از خارج وارد می‌شد، به این نتیجه رسیدیم که امکان ایجاد ارتباط برای بیشتر از ۲۰۰ روستا ممکن نیست اما وقتی با جدیت و پشتکار وارد کار شدیم تا آخر سال ۶۰‌ ‌توانستیم به ۵۰۰ روستا تلفن ببریم و این کار عظیم، حاصل تلاش دوستان جوان و پرتلاش در دو انجمن وزارتخانه بود.
    ‌همکاری‌های بین‌المللی را بسیار جدی بگیرید
    عارف در ادامه سخنان خود با تاکید بر همکاری با بخش خصوصی در پروژه‌های این وزارتخانه گفت: کارها را به بخش خصوصی کاربلد بسپارید، شاید روزگاری با ورود بخش خصوصی مخالفت می‌شد اما اکنون این نتیجه برای همه قابل قبول است که اگر بخش خصوصی را فعال کنیم درآمدهای دولت بیشتر می‌شود و ما می‌توانیم با رعایت ضوابط، درآمد بیشتری برای دولت کسب کنیم.
    معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به ضرورت‌های همکای‌های بین‌الملل، تصریح کرد: ‌همکاری‌های بین‌المللی را بسیار جدی بگیرید، مزیت این بخش، نیروی انسانی کاربلد و برجسته و با انگیزه‌ای است که در این حوزه در کشور داریم، ما امروز حتی با وجود تحریم‌ها، در منطقه پیشتاز هستیم و اگر چه در برخی شاخص‌ها عقب هستیم اما بنیه علمی بسیار بالایی داریم و می‌توانیم از این توان خصوصا در منطقه استفاده کنیم.
    وی افزود:‌ راهبرد دولت چهاردهم، گسترش همکاری‌های منطقه‌ای ‌خصوصا با کشورهای همسایه است، ما در پیمان‌های اکو، شانگهای، بریکس و اوراسیا حضور داریم و این کشورها به دلیل ویژگی‌های فرهنگی،‌ علاقه‌مند به همکاری با ما هستند، علاوه بر آن ما باید در مجامع علمی یا نهادهای موثر بین‌المللی نیز حضوری فعال داشته باشیم.
    عارف با تاکید بر دیپلماسی ICT گفت: ‌دیپلماسی‌های تخصصی می‌تواند به دیپلماسی سیاسی کمک‌های برجسته‌ای کند و ما نتیجه آن را در قاره آفریقا دیده‌ایم.
    دفاع سایبری، اولویت ماست
    عارف در ادامه گفت: دفاع سایبری برای ما بسیار مهم است، در این حوزه، کار را با جدیت با همکاری دانشگاه‌ها و وزارتخانه‌های ذی‌ربط دنبال کنید و خصوصا از تحقیقات و پژوهش در این حوزه حمایت کنید و با همکاری اساتید و دانشگاهیان نخبه کار را پیش ببرید.
    وی فرهنگسازی در این حوزه را نیز بسیار ضروری دانست و ادامه داد: در بحث امنیت و رمزنگاری، تلاش‌های خوبی در چند سال گذشته از سوی انجمن رمز ایران در همکاری با وزارت آموزش و پروش صورت گرفته است که باید این گونه کارها تقویت شود.