کد خبر: 42676 | صفحه ۷ | بازار و سرمایه | تاریخ: 30 بهمن 1403
کلنگزنی واحد بخار آلومینیوم المهدی؛ انقلاب در تأمین برق هرمزگان
جمیله دبیری نیا، همزمان با نیمه شعبان عملیات اجرایی پروژه ساخت واحد بخار نیروگاه آلومینیوم المهدی با حضور نمایندگان مردم در مجلس فاطمه جراره و احمد مرادی، استاندار هرمزگان، مدیرعامل گروه مپنا، مدیرعامل و هیئت مدیره آلومینیوم المهدی، رئیس سازمان صمت هرمزگان و خبرنگاران آغاز شد.
مدیرعامل آلومینیوم المهدی در این آئین گفت: پروژه ساخت واحد بخار نیروگاه آلومینیوم المهدی با ظرفیت اسمی ۱۸۰ مگاوات و سرمایهگذاری ۱۱۰ میلیون یورو کلنگزنی شد.
حمید رجب پور، افزود: این پروژه بخشی از برنامه گسترده شرکت مپنا برای رفع ناترازی برق در استان هرمزگان و تأمین پایدار برق موردنیاز تولید آلومینیوم است.
رجب پور، توضیح داد: نیروگاه سیکل ترکیبی آلومینیوم المهدی شامل 2 واحد گازی با ظرفیت نامی ۱۸۳ مگاوات و یک واحد بخار ۱۸۰ مگاواتی است که در مجموع ۵۴۶ مگاوات برق به شبکه استان اضافه میکند.
وی، اضافه کرد: اولین واحد گازی این نیروگاه در فروردین ۱۴۰۳ با حضور علیآبادی، وزیر سابق صمت، افتتاح شد و برقرسانی به شبکه استان را آغاز کرد.
مدیرعامل آلومینیوم المهدی، عنوان کرد: واحد دوم گازی این نیروگاه بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و طبق برنامهریزیها، در فروردین ۱۴۰۴ به شبکه متصل خواهد شد. همچنین اجرای واحد بخار آغاز شده و انتظار میرود طی ۳۵ ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
رجب پور، مطرح کرد: یکی از مهمترین مزایای این پروژه، افزایش راندمان نیروگاه از ۳۶ درصد در حالت گازی به بیش از ۵۰ درصد در حالت ترکیبی است.
وی، ادامه داد: همچنین این ارتقا باعث صرفهجویی روزانه یک میلیون مترمکعب گاز میشود که در شرایط کمبود گاز کشور، ارزش قابلتوجهی دارد.
گفتنی است، آلومینیوم المهدی در آغاز در فروردین ۱۳۶۹ بهعنوان یک شرکت سهامی خاص با برآورد اولیه هزینه سرمایه ۱.۵ میلیارد دلاری و با هدف تولید ۱۱۰ هزار تُن آلومینیوم در منطقۀ ویژۀ اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در ۱۸ کیلومتری غرب شهر بندرعباس تأسیس شد. این شرکت در سال ۱۳۷۶ بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده، به شرکت سهامی عام تبدیل شد و در همان سال بخشی از فاز یک مجتمع با ۶ دیگ راهاندازی شد و به تدریج شمار ۱۲۰ دیگ راهاندازی شد به طوریکه تا پایان سال ۱۳۸۱ ظرفیت تولید آن به ۵۵ هزار تُن رسید. در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ مجتمع به ظرفیت اسمی پیشبینی شدۀ ۱۱۰ هزار تُن دست یافت.
*عضو هیأت مدیره و مدیرعامل گروه مپنا:
مپنا و مدل جدید تأمین مالی نیروگاهها؛ استقلال از بودجه دولتی
مدیرعامل گروه مپنا با اشاره به اینکه این واحد جدید در کنار دو واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی، ظرفیت نیروگاه را به ۵۴۶ مگاوات افزایش خواهد داد، گفت: این پروژه بدون نیاز به مصرف سوخت جدید، تنها با استفاده از حرارت توربینهای گازی، به بهرهوری بالاتری در صنعت برق کشور کمک میکند.
به گفته مدیرعامل گروه مپنا، یکی از مهمترین ویژگیهای این پروژه آن است که بدون مصرف سوخت جدید، ۱۸۰ مگاوات برق تولید میکند.
محمد اولیاء، افزود: این روش نهتنها بهرهوری انرژی را افزایش میدهد، بلکه میتواند بهعنوان یک مدل جدید در توسعه نیروگاههای حرارتی کشور به کار گرفته شود.
اولیاء یکی از چالشهای بزرگ صنعت برق را تأمین مالی پروژههای نیروگاهی دانست و عنوان کرد: در این طرح، صنایع انرژیبر منطقه در تأمین هزینهها مشارکت دارند و در ازای آن، سهمی از برق تولیدی خواهند داشت.
وی، اضافه کرد: این روش باعث میشود بدون نیاز به بودجه دولتی، نیروگاههای جدید احداث شده و توسعه یابند.
این عضو هیأت مدیره گروه مپنا، با اشاره به اینکه اجرای این پروژه تأثیر زیستمحیطی چشمگیری دارد، خاطرنشان کرد: با عدم مصرف روزانه یک میلیون مترمکعب گاز، از انتشار حجم عظیمی از دیاکسید کربن جلوگیری میشود که این میزان کاهش آلایندگی معادل کاشت ۳۰ میلیون اصله درخت است.
اولیاء، با اعلام اینکه گروه مپنا قصد دارد این مدل نیروگاهی را در سایر استانها نیز اجرا کند، مطرح کرد: با توجه به نیاز روزافزون کشور به احداث واحدهای سیکل ترکیبی، این رویکرد میتواند علاوه بر کاهش فشار بر منابع مالی دولت، اشتغال پایدار را نیز در صنایع انرژیبر تضمین کند.
*رئیس سازمان صمت هرمزگان:
هدفگذاری تأمین بیش از یکهزار مگاوات برق برای رشد پایدار صنعتی
رئیس سازمان صمت هرمزگان، با بیان اینکه یکی از دغدغههای اصلی صنایع استان، تأمین پایدار برق است، خاطرنشان کرد: با اجرای طرحهای صنعتی، سقف تولید برق برای صنایع به بیش از ۵۰۰ مگاوات خواهد رسید.
خلیل قاسمی، افزود: در حال حاضر ۱۸۳ مگاوات برق در این مجموعه تولید شده و تا فروردینماه، ۱۸۳ مگاوات دیگر نیز وارد مدار خواهد شد.
به گفته ، قاسمی هدفگذاری بلندمدت استان، تأمین بیش از یکهزار مگاوات برق برای صنایع است. این ظرفیت علاوه بر تأمین نیازهای تولیدی، از ناترازی شبکه برق نیز جلوگیری خواهد کرد.
*استاندار هرمزگان:
اولین پروژه سیکل ترکیبی کشور با این معیار در بندرعباس
استاندار هرمزگان، گفت: این پروژه که از نظر معیارهای فنی و اجرایی در کشور کمنظیر است، نقش مهمی در تأمین برق صنایع بزرگ و جانبی منطقه ایفا خواهد کرد.
محمد آشوری تازیانی، عنوان کرد: این نیروگاه سیکل ترکیبی که اولین پروژه در نوع خود در کشور محسوب میشود با افزایش ظرفیت تولید برق به صنایع منطقه کمک شایانی خواهد کرد.
آشوری تازیانی، افزود: تأمین پایدار انرژی یکی از الزامات توسعه صنعتی استان است و این پروژه نقش مهمی در رفع مشکلات تأمین برق برای صنایع خواهد داشت.